– Jeg ble advart mot å ta jobben

Publisert Sist oppdatert

Fredag publiserte Algemeen Dagblad et eksklusivt intervju hvor Erik ten Hag uttalte seg om blant annet at han var i limbo etter FA-cupfinaleseieren mot City på Wembley.

Lørdag kommer det som er del to av intervjuet i samme avis hvor han tar for seg alt fra tiden han har hatt i United, til signeringer som er gjort og håpet om kommende signeringer.

United.no har i likhet med fredagens del én av intervjuet ikke selv fått lest intervjuet hos den nederlandske avisen på grunn av abonnementstrøbbel, men intervjuet og sitatene er spredd i sosiale medier og noe av det er også gjengitt av Manchester Evening News.

– Jeg mener at vi har hatt fremgang (siden jeg ankom), hvis ikke hadde vi ikke klart å vinne to troféer. Vi er ikke helt enda kommet dit at det er en vinnerkultur. Standardene, normene og verdiene er noe vi må fortsette å forbedre.

– Jeg visste fra start at å være manager for Manchester United ville bli en utfordrende oppgave. Det var mange som advarte meg mot å ta jobben, inkludert Louis van Gaal.

En fortvilet Louis van Gaal i pausen av Chelsea-United, 7. februar 2016.
Louis van Gaal advarte Ten Hag mot å ta United-jobben.

– Jeg kan ikke si at jeg var sjokkert over det jeg så når jeg kom til klubben, men kulturen og mentaliteten i spillergruppen var ikke god. For å vinne, og å prestere på høyt nivå hver eneste uke så var det flere endringer som måtte gjøres. I et toppidrettsmiljø så må alle jobbe for å ha de høyeste standardene. Her hadde de beveget seg bort fra det. Det var noe jeg la merke til fra dag én. Suksess er ikke noe som kommer over natten, eller på kort tid. Det er noe som krever hardt arbeid.

Om strukturendringen i klubben

– I en fotballklubb kreves det en viss oppførsel fra folket som jobber i og rundt organisasjonen. Det gjelder, spillere, trenere, det gjelder alle. Alle må være motiverte og alle må ha troen på at dette er noe vi kan få til sammen.

– Rinus Michels sa en gang at fotball er som krig. Jeg mener at det er mye riktig i det, spesielt i den moderne toppfotballen. Konkurrentene hviler aldri. De ønsker kun å slå deg.

– Strukturen kan være med å skape forhold som er nødvendig for at det skal bli en god kultur. Som manager er du avhengig av det. De siste to årene har jeg vært nødt til å være involvert i en rekke ulike oppgaver. Dette fordi jeg har ønsket å ha en innflytelse på ting og gjøre ting bedre.

– Det handler hele tiden om å heve listen. Det nye styret jobber aktivt med dette, alle avdelinger fra det rent sportslige, til det medisinske og også kontormedarbeidere. Alle avdelinger må være de beste.

Det nye styret jobber hele tiden med å heve listen for å gjøre klubben bedre, sier Erik ten Hag. Her sammen med Sir Jim Ratcliffe og Sir Dave Brailsford i januar 2024.

Om de nye samarbeidspartnerne rundt overganger

– Jeg er veldig fornøyd med å ha Dan Ashworth, Jason Wilcox og Christoffer Vivell til å støtte meg. Klubben har hentet inn folk med en utrolig kunnskap om dynamikk og markedet.

– Vi har nettopp startet å jobbe i denne nye organisasjonen, men Ashworth er aldri langt unna. Vi er i nærheten av hverandre og jeg legger merke til alt det han gjør og det er absolutt til stor hjelp for meg.

– Samtidig er det viktig at vi er enige (om overgangsmål), hvis ikke så kan ikke overgangen skje. Det var også slik det var da jeg var i Ajax.

Dan Ashworth, her fra et supporterarrangement i Newcastle.
Erik ten Hag roser av arbeidet Dan Ashworth har gjort på den korte tiden i klubben.

Om signeringen av Antony og oppvasksamtalen med Sancho

– Mason Greenwood var en klar kandidat for høyrekantposisjonen. Utenom han hadde vi knapt noen spillere som var naturlige ute til høyre. Sancho kunne potensielt spille ute til høyre, men hans naturlige posisjon er mer ute til venstre.

– Vi hadde utfordringer med Greenwood, så da måtte vi gjøre noe Den som var øverst på speidernes lister var Antony, mye på grunn av måten han hadde prestert i alle Ajax sine Champions League-kamper.

– Han viste også sitt potensiale den første måneden og scoret tre mål på sine tre første kamper. Siden den gang har det vært tyngre for ham og den forrige sesongen var ikke bra. Jeg er helt sikker på at han kan slå tilbake og vise sitt sanne potensial og være viktig for denne klubben.

Antony stod frem som det beste valget på høyrekant da han ble signert.

Når det gjelder Sancho så bekrefter Ten Hag at det har vært en forsoningssamtale dem to i mellom.

– Vi hadde en god prat. Alle kan gjøre feil. Vi satte en strek over det som har skjedd og går videre. Klubben trenger gode spillere og en ting er helt sikkert. Jadon er en veldig god spiller. Jeg håper at ting klikker på plass igjen og at han blir en bidragsyter til vår suksess.

Om potensiell signering av de Ligt

Avslutningsvis kommer Ten Hag også inn på et overgangsmål som media har skrevet mye om de siste månedene og enda en tidligere elev av Ten Hag, nemlig Matthijs De Ligt.

Manageren er her overraskende åpen om at De Ligt, han vil United ha.

– Det gjenstår og se om De Ligt kommer. Jeg kjenner Matthijs godt, det kan jeg ikke legge skjul på. 

– Jeg ønsket å signere ham også for to år siden, men på den tiden var han allerede på vei til Bayern, men tro det eller ei. Denne gangen er det ikke jeg som har spilt inn navnet, sier Ten Hag med en tydelig referanse om at det har vært han som får gjennomslag på alle spillerne han ønsker.

De Ligt og Ten Hag sammen fra tiden i Ajax.
Matthjis de Ligt og Erik ten Hag kjenner hverandre godt fra tiden i Ajax.



Powered by Labrador CMS