Erik ten Hag, Brighton B, 19. mai 2024.

TEN HAG OM TØFFE SAMTALER:

– Hvis dere ikke tror på dette så burde vi bare skille lag

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag er United-manager også videre, etter at Sir Jim Ratcliffe og Ineos i sommer kom frem til at de likevel hadde det beste manageralternativet allerede.

Nå har United-manageren snakket om det hele i et lengre intervju med nederlandske Algemeen Dagblad

United.no har grunnet noe abonnementstrøbbel ikke selv fått lest intervjuet, men det er blant annet gjengitt hos lokalavisa Manchester Evening News.

– Jeg ante ikke hva som kom til å skje etter FA-cupfinalen, foruten at jeg hadde ett år igjen av kontrakten min.

– Jeg kjente imidlertid på at kommunikasjonen (med ledelsen) ble mindre i en periode. Det kjenner man på, siden den alltid hadde vært bra før. Nå var det jeg som måtte ta initiativ, og det gjaldt også etter finalen.

– Det blir det jo en snodig situasjon av, men jeg fikk ikke panikk. Hvorfor skulle jeg få det? Det var jo ikke en avgjørelse som lå i mine hender. Det var to alternativer: Enten så fortsetter vi sammen eller så gjør vi det ikke. Det var så enkelt, og jeg er pragmatisk nok til å se det.

– Jeg la frem min visjon for sesongen, situasjonen i United og la også til hvilken sti jeg mente at vi burde gå videre på, og akkurat det må man jo være ærlig på. Så handler det om man vil jobbe sammen eller ikke. Jeg la også til: «Hvis dere ikke tror på dette så burde vi bare skille lag».

– Til slutt så sa de «vi har vurdert alt, sett på veien videre og vi tror at vi allerede har den beste manageren vi kan ha». 

– Da svarte jeg imidlertid at da er det også på tide at vi diskuterer ting, om hvordan vi skal kommunisere og samarbeide. Etterpå hadde vi en god, ærlig, men også konfronterende samtale om det. En type samtale som det skal være på «toppen», sier Ten Hag i intervjuet, ifølge Evening News.

Om han har for mange nederlendere rundt seg:

– Jeg ser kun etter kvalitet. Sånt må det også være i Premier League. 

– Jeg startet med å se på personer jeg visste var gode. Lojalitet er også en ting her. Ruud van Nistelrooy er en fantastisk og nå rutinert trener med United-DNA. Vi har fra før av en talentfulle brite, i Darren Fletcher. René (Hake) var en person med samme profil som Mitchell (van der Gaag) hadde, god, rutinert og sterk i analysen av det som skjer på banen. 

– I keepertrener Jelle ten Rouwelaar så fant vi en som hadde trent tre nederlandske landslagskeepere, inkludert Bart Verbruggen og som også er innovativ på treningsfeltet. Han er en av de største talentene på moderne keepertrening (...), og jeg hadde snakket masse med ham allerede siden februar og mars.

Om alle skadene:

– Det var ting som skjedde forrige sesong som jeg rett og slett ikke kunne påvirke, som de enorme skadeutfordringene. Jeg vet at en del pekte på meg også på dette, men det var ikke tilfelle.

– Det hadde ingenting med intensiteten på treningene å gjøre, fordi her er det trening og så kamp hver tredje dag. Slik var det fra første sesong. Se så på den første sesongen. Vi spilte 61 kamper, i tillegg til alle landskampene de samme spillerne måtte gjennom. Det er for mye og forrige sesong så vi også at flere andre klubben slet med de samme.

Om ting nå ligger til rette for suksess:

– Hvis du får på plass de rette strukturene og jobber sammen basert på klare kommunikasjonslinjer, hvis du har et godt forhold til spillerne dine, og med de som jobber i klubben. Da vet man bare at ting etter hvert kommer til å gå bedre.

Powered by Labrador CMS