BEKREFTET: Greenwood forlater United

Publisert Sist oppdatert

Mason Greenwood forlater Manchester United til fordel for Marseille på en permanent avtale. Det bekrefter United i en kort pressemelding på egne hjemmesider torsdag.

Marseille bekrefter også overgangen på X og har gitt Greenwood draktnummer 10. Overgangssummen skal være på opp mot £26,6 millioner. I tillegg er det flere prestasjonsbaserte klausuler inkludert i avtalen, og United har også sikret seg en betydelig andel fra et eventuelt videresalg. Greenwood har tegnet en femårskontrakt og har bundet seg til den franske middelhavsklubben frem til utgangen av juni 2029.

Greenwood selv har tatt til Instagram hvor han skriver:

– Veldig spent for dette nye kapittelet. Allez I'OM!

Det har vært mye uro etter at det ble meldt at United og Marseille var enige om en overgang for noen dager siden. 

Ordføreren i den franske byen gikk hardt ut mot klubben, og fans skrev også et åpent brev hvor de sa fra at de ikke var for dette. All støyen utenfra har imidlertid ikke endret den franske klubbens posisjon. Trener Roberto de Zerbi skal selv ha vært svært klar på at han ønsker seg spissen, og italieneren skal ha ringt Greenwood annenhver dag og forsikret ham om at dette kom til å bli bra. 

Likevel ble engelskmannen mottatt med jubel og støtte da han ankom Marseille sent onsdag kveld.

Flere klubber var interesserte i Greenwood, deriblant Lazio, Napoli, Juventus og Valencia, men det var Marseille, som kom på 8. Plass i Ligue 1 forrige sesong, som ga United det beste budet og som overbeviste Greenwood om å signere. 

Dermed er Mason Greenwoods tid i Manchester United nå offisielt over. 

Uro og utestengelse

Greenwood fikk sin United-debut i 2019, da som 17-åring, av Ole Gunnar Solskjær, og under nordmannen etablerte han seg på førstelaget. Han dannet en tidvis fryktinngytende angrepstrio sammen med Marcus Rashford og Anthony Martial, og Greenwood ble raskt en favoritt hos United-fansen. Han var et akademiprodukt, hadde øye for mål, fart og kunne avslutte med begge bein, og ferdighetene med venstrebeinet førte til at han tidlig ble sammenlignet med Robin van Persie. 

Men 30. januar 2022 endret alt seg: Greenwood ble arrestert, mistenkt for voldtekt og trusler mot kjæresten, og ble varetektsfengslet. Han ble umiddelbart suspendert av United og utestengt fra all trening og kamper. Han ble deretter løslatt mot kausjon, men arrestert igjen, denne gang for å ha brutt vilkårene i kausjonsløslatelsen. Han ble tiltalt for forsøk på voldtekt, kontrollende oppførsel og overfall. 

I påvente av rettssaken ble imidlertid anklagene plutselig droppet. Det skjedde etter at «et nøkkelvitne» hadde trukket alle anklager.

I en uttalelse fra Manchester United ble det umiddelbart bekreftet at klubben selv ville undersøke alle sider av saken, før den ville komme med sin konklusjon. 21. august 2023 bekreftet United at de og med spilleren selv mente at det beste for alle parter ville være om han fortsatte karrieren annet sted enn på Old Trafford. Greenwood reiste til Getafe, der han bidro med ti scoringer og seks målgivende pasninger for et lag som endte på 12. Plass i La Liga. Han ble kåret til årets spiller i Getafe, men oppholdet var på ingen måte noen dans på roser. Ved flere anledninger ble kamper stoppet på grunn av hets mot Greenwood. 

Greenwoods siste kamp for United kom mot West Ham 22. januar. 2022. Totalt fikk han 129 kamper for United. Han scoret 35 mål og serverte 12 målgivende pasninger i United-trøya.

Mason Greenwood forlater United, to og et halvt år etter han spilte sin siste kamp for klubben.
Powered by Labrador CMS