Leny Yoro i United-trøye og med ball i hånda etter at han signerte.

– Ble truet med ikke å få spille på ett år

Publisert Sist oppdatert

United sikret seg torsdag stjerneskuddet Leny Yoro, den 18 år gamle midtstopperen som regnes som en av verdens aller største talenter.

Det spesielle i det var at han egentlig, for mange, var øremerket sola og Champions Legue-vinnerne i Real Madrid, men i stedet havnet i regnfylte Manchester med et United i Europa League.

Den enkle årsaken var selvsagt at United ble enige med franske Lille om overgangssum, og at Real Madrid aldri matchet det budet. Uniteds lønnstilbud gjorde det heller ikke mindre interessant.

Erik ten Hag og Leny Yoro sammen i det kontrakten blir signert.

Samtidig virket det en stund som om den spanske toppklubben var så sikre på at Yoro likevel skulle velge dem, at de ikke trengte å foreta seg noe. I verste fall kom han jo gratis til Madrid neste sommer i stedet, virket spanjolenes tanke å være. 

Men for Lille handlet dette om ganske så store penger, faktisk 62 millioner euro og dermed skal de ifølge spanske Marca ha truet spilleren med å ikke bruke ham det neste året, det siste året av kontrakten hans i Lille, hvis han ikke godtok United-avtalen. Dette blir også gjengitt av troverdige The Athletic.

Liverpool var en stund også interessert, men de trakk seg unna da de ble forklart at spilleren ønsket garantier om spilletid. Det hevdes likevel at det er tvilsomt om de noen gang ville matchet Uniteds bud.

Tilbakemeldingene fra Real Madrid-hold er ifølge Marca at de, etter å ha presentert Kylian M'bappe for fansen, var overrasket og skuffet over Yoros avgjørelse, selv om det også rapporteres at summen United betalte ifølge flere i Madrid skal ha vært for høy.

United mener imidlertid at det her kun handlet om å gjøre det som måtte til for å få kloa i en spiller som speideravdelingen mente var den midtstopperen i Europa med høyest potensial.

Powered by Labrador CMS