Erik ten Hag og Leny Yoro sammen i det kontrakten blir signert.

BEKREFTET: Yoro er United-spiller!

Et av sommerens store kupp er altså i boks.

Publisert Sist oppdatert

Klokken 21.00 skandinavisk tid bekrefter Manchester United at de har signert Leny Yoro fra franske Lille. Franskmannen blir med det sommerens andre signering!

18-åringen har skrevet under på en avtale som strekker seg frem til 2029, med opsjon på et ekstra år.

Overgangssummen er ifølge The Athletic på 62 millioner euro, med 8 millioner i potensielle klausuler.

Hovedpersonen selv er veldig fornøyd med å ta steget til en så stor klubb.

–Det er en stor ære å signere for en klubb som Manchester United med den statusen og ambisjoner klubben har, i en så ung alder.

– Siden jeg hadde mine første samtaler med klubben har de forespeilet en klar plan på hvordan jeg kan utvikle meg i Manchester og være en del av dette spennende prosjektet. De har vist mye omsorg for meg og familien min.

– Jeg kjenner til historien til unge spillere i Manchester United og føler at dette er det perfekte stedet hvor jeg kan nå potensialet mitt og ambisjonene mine. Jeg kan ikke vente med å komme i gang.

Leny Yoro er offisielt klar for Manchester United!

 Sportsdirektør Dan Ashworth beskriver nysigneringen på følgende måte:

– Leny er en av de mest spennende unge forsvarsspillerne i fotballverden og besitter alle egenskaper som trengs for å utvikle seg til en midtstopper i ypperste klasse. Etter å ha hatt en så utmerket start på karrieren er vi glade for å kunne hjelpe ham å nå sitt enorme potensial her i Manchester United.

– Denne klubben har en fantastisk erfaring med å utvikle unge spillere, enten de kommer fra egne rekker eller er blitt hentet fra andre steder. Dette gjennom å gi dem den veiledningen, tiden og tålmodigheten som trengs for at de skal vokse og blomstre. Under Erik ten Tag og vår utmerkede stab skal vi sørge for at Leny har den perfekte plattformen for å oppnå suksessen som alle i klubben sikter mot.

United vant kampen om generasjonstalentet 

Det var nok neppe mange som hadde troen på at United skulle signere 18-åringen for bare noen dager siden. 

Det har lenge blitt rapportert at det eneste Yoro ville var å spille for Real Madrid. Klubber som Liverpool og PSG skal ha gitt opp jakten på Yoro på grunn av nettopp det. Men Manchester United ga seg ikke, og sakte, men sikkert, klarte de å overbevise Yoro om at han burde velge Old Trafford fremfor Santiago Bernabeu. 

Forrige uke fikk Manchester United akseptert et bud fra Lille, og det ble rapportert at Real Madrid tok situasjonen med knusende ro da de var trygge på at Yoro kun ville til dem. Men etter press fra Lille og overbevisende innsalg fra United skal Yoro ha blitt mer og mer interessert i å bli en rød djevel. 

Leny Yoro feirer seier for Lille mot Lens sammen med fansen.

Så kom det plutselig, litt som lyn fra klar himmel onsdag, at Yoro var på vei til Manchester for å gjennomføre den medisinske undersøkelsen og skrive under på kontrakten med United. 

Dermed har United slått den spanske giganten i kampen om et av overgangsvinduets aller heteste salgsobjekter. Det er en skikkelig seier for den nye INEOS-ledelsen, og i spanske medier er det klubbens nye administrerende direktør, Omar Berrada, som trekkes frem som hjernen bak dette. Han skal ha nektet å gi opp Yoro-jakten. 

Og nå har han blitt belønnet med det som beskrives som det neste, store stoppertalentet fra Frankrike. 

Yoro er Uniteds andre signering denne sommeren og er på plass bare dager etter at Joshua Zirkzee ble hentet fra Bologna. 

Velkommen til Manchester United, Leny Yoro!

Powered by Labrador CMS