Trinity-statuen og East Stand-fasaden på Old Trafford, 24. februar 2024. General view.

THE ATHLETIC:

- Vurderer å bygge stadion som tar 100.000 tilskuere

Manchester United har store planer - hvis de velger å bygge nytt stadion. 

Publisert Sist oppdatert

Det er The Athletics Manchester United-journalist Laurie Whitwell som skriver om de nye stadionplanene mandag formiddag. 

De siste månedene har det vært en del spekulasjoner rundt hva som skjer med Uniteds hjemmebane. 

To mulige ideer har blitt lansert: Enten å pusse opp Old Trafford eller bygge et helt nytt stadionanlegg på områdene United eier like ved siden av Old Trafford. 

En arbeidsgruppe har blitt nedsatt for å se nærmere på det. Tidligere United-spiller Gary Neville er blant dem som er med i arbeidsgruppen. De har møttes totalt fire ganger, senest forrige uke.

 Og hvis de går for nytt stadion, kan det bli et av det gigantiske slaget. 

For ifølge The Athletic har United som mål å bygge et anlegg med plass til 100.000 tilskuere - hvis de velger å gå bygge nytt. Det ses også på som realistisk med tanke på den store etterspørselen etter billetter for å se United på hjemmebane.

Per i dag tar Old Trafford i overkant av 74.000 tilskuere. 

Sir Jim Ratcliffe skal selv foretrekke et nytt stadionanlegg fremfor å pusse opp dagens Old Trafford. INEOS-toppen skal ønske en detaljert og endelig anbefaling før året er omme. 

Sir Jim Ratcliffe møter pressen før United-Tottenham, 14. januar 2024.
Sir Jim Ratcliffe har ambisiøse planer for Manchester United.

Noen nye detaljer om de mulige stadionplanene kommer også frem i artikkelen til The Athletic: 

  • United skal være tydelig på at de ikke ønsker en for moderne stil på en eventuell ny hjemmebane. Klubben skal ønske å beholde den industrielle stilen Manchester er kjent for og samtidig respektere arven til Uniteds langvarige hjem
  • Arbeidet med å bygge et nytt stadion kan ta seks år
  • Collette Roche, en del av arbeidsgruppen, er i Los Angeles sammen med Uniteds nye administrerende direktør, Omar Berrada, og sammen har de sett på SoFI Stadium, der United spilte mot Arsenal natt til søndag, for å hente inspirasjon. Roche har også vært i Madrid og lært om renoveringsarbeidet på Santiago Bernabeu
  • Det estimeres at et nytt stadionanlegg vil koste mer enn 2 milliarder pund, mens en renovering av Old Trafford vil koste halvparten så mye

Som tidligere omtalt på united.no har United sett på muligheten for å selge navnerettighetene til Old Trafford for å bidra til å finansiere stadionplanene. 

Andre økonomiske løsninger, som at Ratcliffe betaler og at klubben tar opp et lån, har blitt sett på, men ifølge The Athletic er United klar over fansens holdning til flere lån og mer gjeld etter årene under Glazer-eierskap. 

Et av problemene med å pusse opp Old Trafford er at det vil redusere kapasiteten over lang tid, noe som trolig ville gått utover supporterne som har sesongbilletter. 

En medlemsundersøkelse gjort av united.no tidligere i år viste at brorparten av de som stemte foretrakk å bygge et nytt stadionanlegg fremfor å pusse opp Old Trafford. 

Powered by Labrador CMS