– Vi må forberede oss i større grad enn mot Bayern

Unai Emery er offensiv før søndagens møte med United og er klar på at Villa ikke kan være fornøyde med mindre de er med å kjempe om Champions League-plass også denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Aston Villa har fortsatt der de slapp forrige sesong og har i innledningen av denne sesongen tatt med seg 13 poeng på sine første seks kamper. 

Med 5. plass i Premier League og full pott i Champions League etter seier mot henholdsvis Young Boys borte og storlaget Bayern München hjemme er det ikke hvilken som helst oppgave United står overfor på Villa Park søndag.

På sin pressekonferanse i forkant av kampen mot United har Villa-manager Unai Emery avslørt at han ikke ser på United som noen enklere motstander enn Bayern, snarere tvert i mot.

– De er en vinnende klubb og det er de fortsatt etter seieren mot Manchester City i FA-cupen. De har ikke fått jevne resultater, men i enkeltkamper viser de hvilken kapasitet og kvalitet de har. Jeg har stor respekt for dem og vil forberede laget i enda større grad enn hva jeg gjorde mot Bayern München.

Villa er i likhet med United inne i et tett kampprogram med konkurranser på alle plan tidlig i sesongen. 

Emery brukte sommeren på å øke bredden i troppen etter at det i slutten av forrige sesong var tunge bein i Birmingham-klubben. Med seieren mot Bayern onsdag friskt i minne blir spanjolen spurt om hvordan troppen skal omstille seg til søndagens kamp mot United.

– Jeg reflekterer mye hver eneste dag på hvor vi er i prosessen og hvor nære vi er med å miste det. Vi er i en prosess hvor hele klubben er i utvikling og kravene blir bare større. Det gjelder ikke bare for spillerne, men hele klubben.

– Vi er nå i Europa og kom dit gjennom prestasjon i Premier League, nå må det være et naturlig mål også denne sesongen.  Jeg har hatt høye ambisjoner siden dagen jeg kom hit. Det er viktig for klubben å beholde spill i Champions League. 

– Jeg må hele tiden holde alle på tå hev og ikke la dem gå inn i en komfortsone. En person som blir komfortabel utvikler seg ikke, så selv om vi vant onsdag, noe jeg var veldig fornøyd med at vi klarte og som var en fantastisk dag for supporterne, så ønsker vi å vinne også på søndag.

Erik ten Hags fremtid er gjenstand for spekulasjoner og også det ble et tema Emery fikk spørsmål om før møtet med United.

– Jeg har stor respekt for ham. Jeg vant det første møtet mellom oss, men etter det har vi tapt de fire neste kampene mot dem. De er et vinnende lag og de har en god trener og erfarne spillere.

Powered by Labrador CMS