– Vi har flere posisjoner hvor vi trenger tid

Publisert Sist oppdatert

På pressekonferansen før søndagens møte med Aston Villa snakket Ten Hag om blant andre Manuel Ugarte, som ikke kan sies å hatt en pangstart i United-trøya, og så ble sittende på benken i samtlige 90 minutter mot Porto.

– I sommer kjøpte vi igjen nye unge spillere og vi må integrere dem inn i laget. Som med Manuel Ugarte, så var en ny sekser noe av det viktigste vi ønsket å signere for denne sesongen, men han trenger tid til å integrere seg. 

– I toppfotballen vet jeg at du ikke får tid, man må prestere med en gang, men det er ikke alltid realistisk. Han må bli vant til hvordan vi spiller, til lagkameratene sine, til intensiteten i Premier League. Så det trengs tid. 

Manuel Ugarte mot Tottenham.
Erik ten Hag maner til tålmodighet når det kommer til Manuel Ugarte.

– Vi har også flere posisjoner hvor vi trenger tid, sier Ten Hag.

Han sikter da blant annet til Rasmus Højlund på topp, som torsdag fikk sin første start for sesongen etter en langvarig skade som holdt ham ute i sesongstarten.

– Jeg er veldig fornøyd med Rasmus Højlunds retur. Han er vært bra, men vi kunne ikke spille med ham i sesongens to første måneder. Forhåpentligvis er han nå fit. 

– Han vil fortsette å forbedre formen sin og det vil også hjelpe oss at han er jevnlig tilgjengelig gjennom sesongen. 

Rasmus Højlund jubler etter 2-0-målet mot Porto.
Rasmus Højlund scoret i sin første start for sesongen.

På pressekonferansen snakker Ten Hag også om backsituasjonen, og hvorfor han foretrekker Diogo Dalot på venstre og Noussair Mazraoui på høyre.

– De kan begge spille der (på venstresiden), men med tanke spillestilen deres foretrekker jeg Dalot. Men selvfølgelig, de er egentlig begge høyrebacker.

– Vi har imidlertid hatt utfordringer med venstrebackene våre i lang tid, men vi vil bli bedre som lag når vi får en venstrefotet venstreback jevnlig på laget igjen. Vi venter på at Luke Shaw og Tyrell Malacia skal komme tilbake, og det vil definitivt hjelpe også med å komme på et mer stabilt nivå.

Powered by Labrador CMS