– Utelukker andre engelske klubber

Publisert Sist oppdatert

David de Gea har vært klubbløs i ett helt år, etter at han forlot United etter tolv år sommeren 2023. 

Etter at 33-åringen søndag la ut en timeglass-emoji på sin X-konto, har det vært stor interesse rundt hva som blir spanjolens neste eventyr.

The Athletic-journalist Guillermo Rai har i en lengre sak om De Gea skrevet litt om alternativene som ligger foran ham og at han kunne tenkt seg en retur til United, dersom forholdene skulle ligge til rette for det.

Før kontrakten med United gikk ut ble det skrevet, av blant andre The Athletic, at United hadde benyttet seg av opsjonen om å beholde De Gea ett ekstra år, før det senere ble trukket tilbake.

To dager før det ble annonsert at han ville forlate United i juli i fjor, la han ut en emoji av en sjonglerende gutt. Tidligere samme måned postet han et gjespende ansikt i en tilsynelatende henvisning til rykter om fremtiden hans.

Etter at De Gea forlot United, skal han i følge kilder tett på vært nære å legge opp. Tydelig opprørt over måten avskjeden hans i United var blitt håndtert. Samtidig skal han ha fortalt til sin indre krets at han gjerne kunne tenke seg å returnere til United, men kun dersom verken den avgåtte fotballdirektøren John Murtough og manager Erik ten Hag var i klubben.

Med fotballen på avstand noen måneder kom savnet og siden vinteren 2023 skal 33-åringen ha lagt ned trening sammen med Richard Hartis, som inntil for kort tid siden var Uniteds-keepertrener og svært tett med De Gea, tre til fire ganger i uken.

Richard Hartis og David de Gea var svært nære i de mange årene de jobbet sammen. Den tidligere keepertreneren har hjulpet spanjolen med å komme tilbake i form mens han har vært klubbløs, samtidig som han har vært keepertrener på fulltid i United.

Ønsker stabilitet

De Gea var tidligere en del av den portugisiske agenten Jorge Mendes sin klientliste, men har brutt samarbeidet med superagenten. I stedet har spanjolen hyret inn en god venn i Jose Carlos Bouzas til å ta seg av fremtiden, noe som har gjort at samtalene med potensielle klubber har gått senere enn hva det kunne ha gjort.

Håpet skal være at fremtiden skal være avgjort innenfor noen dager eller uker, og prioriteten er å kunne spille for en klubb i en by som garanterer stabilitet for familien med Edurne og datteren Yanay.

The Athletic-journalisten skriver avslutningsvis at det foretrukne valget skal være på vestkysten av USA, noe som snevrer valget inn til LAFC, LA Galaxy eller San Jose Earthquakes (journ. anm.). Det er også mulig at 33-åringen blir i Europa, men ikke i Spania hvor det er laber interesse for keeperens tjenester. 

Det er likevel helt uaktuelt å gå til en engelsk klubb, da han ikke ønsker å spille for noen annen engelsk klubb enn Manchester United

Powered by Labrador CMS