Ten Hag om Shaw-comeback: - Han er ikke langt unna

Publisert Sist oppdatert

Det begynner å bli en god stund siden sist vi så Luke Shaw i en United-drakt nå. 

Han har ikke spilt for United siden bortekampen mot Luton Town 18. februar tidligere i år. Engelskmannen har ikke spilt en fotballkamp siden sommerens EM-finale. 

Etter at bortimot hele 2023/24-sesongen ble ødelagt av skader,  hadde man et håp (men ikke noe mer enn det) om at Shaw skulle være mer tilgjengelig denne sesongen.

Slik har det ikke blitt. 

Men på pressekonferansen før Europa League-kampen mot FC Twente fortalte Erik ten Hag at Shaw nærmer seg et comeback og at han kan være tilbake før landslagspausen i oktober. 

- Han er ikke langt unna, sier Ten Hag. 

Det er lite som tyder på at Shaw er involvert mot FC Twente onsdag kveld, og trolig kommer også søndagens Tottenham-kamp for tidlig. 

Dermed gjenstår bortekampene mot Porto (3. oktober) og Aston Villa (6. oktober) før landslagspausen.

Ten Hag kunne imidlertid ikke garantere at Shaw er tilbake før spillerne forsvinner på landslagsoppdrag, så at han er tilbake først etter landslagspausen er ikke utenkelig. 

Luke Shaw var god i EM da han returnerte fra skade.

Da det ble meldt at Shaw hadde skadet seg i sesongoppkjøringen sa Ten Hag at han hadde et håp om at venstrebacken skulle være tilbake etter sesongens første landslagspause, men slik ble det ikke. 

Den skadeplagede 29-åringen mistet - fordelt på to forskjellige skader - 205 dager og 34 kamper for Manchester United forrige sesong. Skaden som holder Shaw ute av spill nå er hans 25. siden han signerte for United i 2014. 

I Shaws fravær har Diogo Dalot vikariert fint på venstrebacken, mens sommerkjøpet Noussair Mazraoui har fått en god start på United-karrieren på motsatt back. 

Så får vi se om Shaw snart er tilbake og kan gi de to andre både dekning og konkurranse. 

Powered by Labrador CMS