TEN HAG OM MØTET MED GAMLEKLUBBEN: 

- Man vil jo helst ikke skade de man elsker

CARRINGTON: For Erik ten Hag blir onsdagens møte med Twente meget spesielt. United-manageren legger nemlig ikke skjul på at han fremdeles har sterke følelser for klubben. 

Publisert Sist oppdatert

- Jeg hadde foretrukket å spille mot noen andre. Man vil jo helst ikke skade de man elsker

Det sa Erik ten Hag da han møtte pressen før onsdagens Europa League-kamp. Der møter United nemlig en av nederlenderens store kjærligheter: FC Twente.

Erik ten Hag sier han helst ville unngått gamleklubben Twente da Europa League ble trukket.

Da han selv var fotballspiller spilte Ten Hag over 200 kamper for Twente. Han både startet og avsluttet karrieren i den klubben og han har fulgt dem praktisk talt hele livet. 

Det var også i Twente at trenerkarrieren hans startet, først som trener for aldersbestemte lag før han senere ble assistenttrener for førstelaget.

United.no var på plass på Carrington tirsdag formiddag, men var i kraftig mindretall sammenlignet med antall kolleger fra Nederland. 

For å si det mildt. 

- Følger Twente som en fan

Det var nemlig like mange journalister fra Nederland som fra England på tirsdagens pressekonferanse i Jimmy Murphy-bygget på Carrington. 

Ten Hag forklarte, både på nederlandsk og engelsk, hvorfor gamleklubben betyr mye for ham, men også hvorfor han ikke likte at United trakk barndomsklubben hans. 

Twente er nemlig Uniteds første hinder i det splitter nye Europa League-formatet. 

-  Klubben har gitt meg veldig mye. Jeg var i akademiet der og en del av en generasjon da ungdomsturneringer ble viktige. Av alle lag er Twente laget jeg følger mest, men jeg ser dem som en fan og supporter. Ikke som en analytiker, forteller Ten Hag. 

Erik ten Hag avbildet som FC Twente-spiller i 1996.

Men de varme følelsene legges til side onsdag kveld. For Europa League er en turnering United-sjefen ønsker å vinne. På spørsmål om målet er å vinne turneringen, svarer han: 

- Ja, det er en ny mulighet for oss til å nå målene våre, men det er trolig den vanskeligste veien inn (til Champions League, journ.anm.) på grunn av cuprundene. Men det er et mål for oss. Vi vil vinne alle turneringer vi er med i, men vi må ikke se for langt frem. En kamp om gangen. 

Planlegger å rotere

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, har i en kommentar publisert tirsdag snakket om behovet for å rotere på laget, både mot Twente og i de kommende ukene. 

På tirsdagens pressekonferanse fortalte Ten Hag at han planlegger å bruke troppen han har til disposisjon. 

- Det er for mange kamper for spillerne nå. Dette er ikke bra for fotballen. Det er en grense for hva spillerne kan tåle. Mange blir skadet. Mange kamper er bra for kommersielle hensyn, men ikke for spillerne. Som klubb alene kan vi ikke endre på noe. Det er noe klubbene, spillere og trenere må ta opp sammen. Skal vi utvikle fotballen må vi finne den rette balansen, sier han, og legger til: 

- Vi trenger hele stallen og må rotere. Kan ikke bare si «dette er vår beste 11-er». Form spiller en rolle, ja, men den totale belastningen er viktig.

Erik ten Hag takker bortefansen etter 0-0-kampen mot Crystal Palace.

Om det nye Europa League-formatet sier han: 

- Formatet er en ny erfaring for oss og alle andre. Hver kamp teller og hvert mål teller. Hver kamp er viktig. Ender du blant de 24 beste kan du vinne turneringen. Men det er også enda flere kamper enn før. Det blir viktig å finne den rette balansen for oss med tanke på belastningen på spillerne

Ikke bekymret

Ten Hag bekrefter at det ikke er noen nye skader etter 0-0-kampen mot Crystal Palace, og dermed er alle som var med der tilgjengelige til kamp. En som fortsatt mangler er Luke Shaw, som muligens kan være tilbake før den neste landslagspausen i starten av oktober. Her kan du lese mer om Shaws mulige comeback

Forsvaret har imidlertid, selv uten Shaw, sett bra ut. Det United har fått kritikk for denne sesongen er mangelen på scoringer, spesielt etter lørdagens målløse oppgjør på Selhurst Park. Der skapte United nok av sjanser til å reise hjem tre poeng rikere, men det var ingen som klarte å finne nettmaskene. 

Ten Hag sier han ikke er bekymret. 

- Det viktigste er å skape sjanser. Det gjør vi nå. Vi har mange gode perioder i kampene der vi er kreative. Men vi må bli mer kyniske foran mål. 

Første mulighet til å være det er onsdag kveld, under flomlysene på Old Trafford, når Ten Hag forhåpentligvis skal senke sitt eget favorittlag. 

Powered by Labrador CMS