Erik ten Hag smiler og ler med Joshua Zirkzee på trening på Carrington, 7. august 2024.

PRESSEKONFERANSE DEL TO: 

Ten Hag hinter om mulig Zirkzee-debut mot Fulham

Joshua Zirkzee satt på benken under hele Community Shield-oppgjøret, men fredag kan han få sine første minutter i Manchester United-trøya. 

Publisert Sist oppdatert

- Detter er den tredje uken hans med trening. Du ser at han tar steg og at han blir skarpere, men han trenger flere minutter. 

Det sa Erik ten Hag om nysigneringen Joshua Zirkzee på den lukkede delen av pressekonferansen før fredagens Premier League-åpning. Sitatene ble gjort tilgjengelige torsdag klokken 23.30 skandinavisk tid. 

United-sjefen ble spurt om Joshua Zirkzee og om han kan få sine første minutter på banen som Manchester United-spiller i seriepremieren mot Fulham fredag kveld. Ten Hag svarte ikke «ja» rett ut, men hintet til at Zirkzee kanskje kommer til å entre Old Trafford-gresset for første gang. 

Neppe fra start, men muligens som innbytter. 

- Han nærmer seg. Vi hadde ikke pre-season med ham, så nå trenger vi kamper med ham, sa Ten Hag, og la til: 

- I de siste månedene av sesongen med Bologna hadde han en skade, men han ble til slutt tatt ut for Nederland (i EM). Det førte til at han mistet våre kamper i pre-season, så han har ikke hatt noen kamper. Det er problemet hans. Han trenger flere minutter, og hvis du ikke kan få det i treningskampene må det bli i ligaen.

Joshua Zirkzee kan få sin United-debut fredag kveld.

Zirkzee er for mange United-supportere et ubeskrevet blad, og mange er spente på å se spissen i aksjon. Spesielt med tanke på at Rasmus Højlund er ute med skade de første ukene av sesongen. 

Ten Hag gleder seg til å ha begge de to spissene kampklare. 

- I Højlund og Zirkzee tror jeg vi har to unge spisser som har potensiale til å bli spisser i toppklassen, sa Ten Hag. 

- Ingen kan spille alle kampene

På den åpne delen av pressekonferansen bekreftet han at to andre nysigneringer, Matthijs de Ligt og Noussair Mazraoui, kommer til å være med i troppen til Premier League-premieren. Han er svært fornøyd med at United har signert fire spillere denne sommeren. 

- Jeg er så glad for å ha alle disse valgene, som passer i alle posisjoner. Vi trenger mange spillere den kommende sesongen. Vi har rundt 60 kamper, så det blir de friskeste som overlever. Vi trenger bredde i stallen, sa Ten Hag. 

- Du må ta valg og du må rotere. Ingen kan spille alle kampene, men samtidig er det intern konkurranse, og du trenger også noen «taktiske våpen». Jeg er veldig glad for at vi har dette antallet (spillere), og for at vi har kvalitetsspillere. Det gjør at vi kan gjøre disse taktiske valgene. Vi har kvalitetsspillere med ulike ferdigheter, og det er bra at vi har dem i troppen, la han til. 

Fortsatt kan det bli flere, for ifølge Fabrizio Romano er United og PSG i konstant kontakt med hverandre om en mulig Manuel Ugarte-overgang.

Saken fortsetter under artikkel-pluggen.

- Han har noe å bevise

Ten Hag tok seg også tid til å prate litt mer om Luke Shaw og Mason Mount. Førstnevnte mister de første ukene av sesongen, mens Mount på sin side fikk hele forrige sesong ødelagt av skader. 

Om Shaw sa Ten Hag:

- Den første sesongen min her spilte han så mange kamper, så jeg følger meg trygg på at vi kan få ham tilbake i form. Han er 29 år gammel og har spilt så mange kamper for United allerede. Han er så dedikert, han er så United. Jeg har stor tro på at han er kjapt tilbake og at han bidrar til laget. 

Om Mount sa nederlenderen: 

- Jeg tror alle spillerne er veldig ivrige, og det gjelder selvfølgelig Mason Mount også. Han har noe å bevise, for han fikk ikke sjansen forrige sesong. Nå har han fått en full pre-season, og det kommer til å hjelpe ham. Han har nå et godt grunnlag å lene seg på. Alle vet at Mason Mount er en kvalitetsspiller og at han kommer til å hjelpe oss nå nivået vi vil og at han kommer til å hjelpe oss med å vinne kamper. 

Powered by Labrador CMS