Mazraoui og De Ligt på en United-trening denne uka.

Ten Hag bekrefter: - De Ligt og Mazraoui med mot Fulham 

Både Matthijs de Ligt og Noussair Mazraoui kan få United-debuten fredag kveld. 

Publisert Sist oppdatert

Det bekreftet Erik ten Hag på pressekonferansen dagen før dagen.

Fredag sparkes den nye Premier League-sesongen i gang. Tabelltipsene renner inn, ekspertene er splittet og fansen håpefulle før den nye sesongen åpner med Manchester United mot Fulham på Old Trafford. 

Der kommer Uniteds to nyeste spillere, Matthijs de Ligt og Noussair Mazraoui til å være. 

- De kommer til å være i troppen. Det samme gjelder Harry Maguire, forteller Ten Hag. 

Maguire var i aksjon for United i Community Shield-oppgjøret mot Manchester City, men ble byttet ut etter en times spill. 

De Ligt og Mazraoui ble presentert som United-spillere tirsdag kveld denne uken. 

Erik ten Hag, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui og Dan Ashworth.

- Veldig høye forventninger 

Én han imidlertid må klare seg uten, er Luke Shaw. 

Som united.no erfarte og klubben senere bekreftet tirsdag kveld, mister venstrebacken de første kampene av sesongen. Det er ventet at han er ute til etter landslagspausen i september, men Ten Hag er optimistisk på Shaws vegne. 

- Jeg tror han er tilbake om ikke så lenge, det tar nok ikke lang tid. Vi ser selvfølgelig fremover. Luke Shaw er en veldig viktig spiller for laget vårt, han er viktig og vi vil ha ham tilbake så fort som mulig, men vi kan ikke tvinge det frem, sier Ten Hag, som snakket litt mer om skadesituasjonen: 

- Det er problemer der. Men det handler ikke om de som er utilgjengelige. Akkurat som forrige sesong: Det handler om de som er tilgjengelige, og vi kan stille med et sterkt lag. Det kommer vi til å gjøre. 

Ten Hag er klar på at signeringen av Mazraoui kan hjelpe United på venstresiden, der de røde djevlene har vært altfor sårbare en god stund. 

- Vi har sett på hva vi kan gjøre for å løse problemene på venstresiden. «Licha» Martínez og Diogo Dalot er kapable til å spille der. Mazraoui er en annen som kan fylle den posisjonen så lenge Luke Shaw og Tyrell Malacia ikke er i laget. De er ulike, og jeg tror det er ganske vanskelig å sette ham (Mazraoui) under press, noe som kan være veldig fordelaktig, spesielt i engelsk fotball. 

United-sjefen ble også spurt om ambisjonene for den kommende sesongen, og han er klar på at de er store. 

- Vi vet hva målene våre er, vi vet at vi er på riktig vei. Vi vet at vi har vunnet to troféer og vi kjenner kampplanen vår, så nå må vi integrere de nye spillerne og sørge for at de kan forbedre kampplanene våre og forbedre nivået på laget. Så tar vi det derrfa. Jeg har alltid veldig høye forventninger og vi ønsker å kjempe om titler, sier Ten Hag. 

Saken fortsetter under artikkel-pluggen. 

- Vi trenger for mange sjanser

Nederlenderen er imidlertid klar på at dette har vært en krevende sommer. United har vært i Norge, Skottland og USA, og har gjennom hele oppkjøringen manglet flere nøkkelspillere etter en sommer der flere United-spillere tok seg langt i både EM og Copa America. 

- Det har ikke vært en pre-season der du har fem-seks uker på å jobbe med laget. Det er veldig komplisert. Men vi hadde troppen som var i USA, vi har fått inn spillere fra EM og Copa America og nå noen nye signeringer. Nå må vi bygge et lag ut av det, sier Ten Hag, og fortsetter:

- Det laget er ikke klart for seriestarten. Men mange managere må håndtere det samme problemet, og vi har definitivt dette problemet. Men vi har noen regler, noen prinsipp, vi må komme i gang. Vi kan ikke gjemme oss, vi kan ikke løpe fra det, vi må håndtere det. 

En annen ting United må håndtere, er mangelen på scoringer. Mot Manchester City skapte United nok av sjanser til å vinne kampen, men scoret bare ett og tapte til slutt på straffer. 

- Vi vet at vi skaper mange sjanser. Det handler om å beholde fatningen, roen og være mer kliniske. Det kommer til å være noe vi fokuserer på å forbedre, i begge boksene, de kommende ukene og månedene. Vi trenger for mange sjanser for å score, erkjenner Ten Hag. 

Nettopp dette har united.no sett nærmere på: 

Powered by Labrador CMS