Ryktesaker, uke 34

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 25. august

20.35: Kan Jadon Sancho ende opp i Chelsea? Det er ikke utenkelig. Mer om det HER

16.31: Den italienske avisen Corriere dello Sport, gjengitt av Sport Witness, skriver at United ikke har tenkt til å betale de 15 millionene euro som Fiorentina ønsker seg for
Sofyan Amrabat. Dermed er det lite som tyder på at marokkaneren returnerer til Old Trafford. Amrabat er i gang med den nye sesongen og er også ønsket av klubber i Tyrkia. 

16.10: United og Napoli skal være enige om en Scott McTominay-overgang! Mer om det her

13.39: Italienske Corriere dello Sport hevder, gjengitt av Football Italia, at Napoli og United nærmer seg en avtale om en overgang for Scott McTominay. Avisen skriver at Napoli har lagt inn et bud på nesten 30 millioner euro. 

Samtidig hevder Sky Sports Italia at Napoli har hatt en plan om å ferdigstille kjøpet av Brightons Billy Gilmour først, men ifølge Corriere dello Sport er McTominay nå førsteprioritet. 

12.44: Backen Ferdi Kadouglu har blitt hyppig nevnt i ryktespalten de siste ukene, men nå blir det en slutt på de ryktene: Ifølge Fabrizio Romano er tyrkeren så godt som klar for Brighton, som jobber med å ferdigstille papirarbeidet. Kadioglu er med andre ord snart Brighton-spiller. 

12.30: Mer Jadon Sancho: Gianluca Di Marzio skriver at Juventus fortsetter arbeidet for å hente engelskmannen på lån, og klubben er i samtaler med United. Di Marzio skriver at Sanchos lønn er «et betydelig hinder», men at partene ser på ulike løsninger. 

08.12: Den italienske avisen Gazzetta dello Sport skriver at Juventus' nært forestående salg av Federico Chiesa til Barcelona baner vei for at de henter tre kantspillere på tampen av overgangsvinduet. Én av disse er Jadon Sancho.

Fabrizio Romano meldte lørdag at avtalene for de to andre, Nico Gonzalez og Francisco Conceicao, allerede er i boks, og ifølge Gazzetta retter de nå all sin oppmerksomhet til Sancho. Et sesonglangt lån med en eller annen form for kjøpsopsjon neste år beskrives som det mest realistiske alternativet for Juventus' del. Ifølge Gazzetta håper Juventus også at United hjelper til med å betale deler av Sanchos lønn under det eventuelle låneoppholdet. 

Lørdag 24. august

20.56: Fabrizio Romano melder at Manuel Ugarte sin overgang fra PSG til Manchester United nærmer seg. Vi er ikke helt på «here we go»-stadiet ennå, men overgangsjournalisten rapporterer ifølge Manchester Evening News at United er i sluttfasen av forhandlingene med PSG. Uruguyaneren er ventet å bli United-spiller innen overgangsvinduet stenger. Her kan du bli bedre kjent med midtbanespilleren:

11.20:  The Athletic skriver lørdag om Juventus sin interesse for Jadon Sancho. Den italienske storklubben ønsker seg engelskmannen, men en finansiell pakke som gjør alle parter fornøyd har det hittil sett vanskelig ut å få til.

Uniteds ønske om å få £40 millioner gjør at det har vært vanskelig å bli kvitt Sancho, men Juventus ønsker nå å forsøke å forhandle frem en overgang før overgangsvinduet stenger førstkommende fredag.

08.10: Samtalene om en overgang bort fra United fortsetter rundt Scott McTominay. Selv om Erik ten Hag har uttalt at han ser på skotten som en viktig del av troppen tyder mer og mer på at 27-åringen er på vei bort. Sky Sports-journalist Dharmesh Sheth skriver på X at Napoli har foreslått en avtale hvor McTominay lånes i et år før Napoli forplikter seg til å kjøpe ham for €25 millioner neste sommer. Dette skal være under det United krever for midtbanespilleren. 

Fredag 23. august

16.55: Juventus er i samtaler med Jadon Sanchos agenter. Det melder Fabrizio Romano på X. Den italienske klubben skal også være i samtaler med to andre spillere. Avgjørelsen om vingene vil komme snart, skriver italieneren.

16.20: Manchester United og Wolverhampton skal begge være interessert i den 23 år gamle brasilianske midtbanespilleren Andre som spiller for Fluminense. Ingen av klubbene skal imidlertid lagt inn noe bud på 23-åringen enn så lenge, melder TNT Sports Brazil. 

Liverpool var sterkt linket til midtbanespilleren sist sesong og Fulham skal ha vært interessert tidligere i sommer, men interessen skal ha kjølnet etter kjøpet av Sander Berge.

14.13: Det er en stund siden Jarrad Branthwaite har vært nevnt i ryktespalten her. United fikk to bud på Everton-stopperen avslått tidligere i sommer, og har siden signert to midtstoppere. Også Everton-spiss Dominic Calvert-Lewin har vært på Uniteds radar. 

På fredagens pressekonferanse ble Everton-sjef Sean Dyche spurt om klubbens økonomiske situasjon og da kunne han ikke utelukke at noen selges på tampen av vinduet. 

- Alle tilbud på et visst nivå måtte blitt vurdert av klubben. Vi er i en bedre posisjon nå på grunn av spillerkjøp- og salg og hvor mye vi har senket lønnsnivået, men det er ikke et problem som er løst. Derfor kan det fortsatt skje at sjefene i klubben får en telefon og sier «Dette er realiteten, vi har fått dette tilbudet», og da vil det være opp til dem. Fra et fotballpespektiv kan jeg si at vi ikke trenger om å selge noen, men det betyr ikke at det er det som skjer. 

10.35: Dette kommer ikke som noen stor overraskelse, men Manuel Ugarte er altså ikke i PSG-troppen til kveldens kamp mot Montpellier. Han var heller ikke med i serieåpningen mot Le Havre. Midtbanespilleren nærmer seg angivelig Manchester United. Mer om det her: 

08.04: På tampen av overgangsvinduet er det et nytt navn som dukker opp i ryktespalten: Ifølge den spanske avisen Sport er Manchester United en av klubbene som holder et øye med Barcelonas Andreas Christensen

Dansken skal, ifølge avisen, være tilgjengelig for salg ettersom Barcelona fortsatt ønsker å hente inn et par spillere, men trenger økonomisk handlerom for å kunne registrere eventuelle nykommere. Da kan Christensen, som ikke er garantert noen plass i Barcelona-elleveren, være en som forsvinner. 

Ifølge Sport skal Tottenham også holde et øye med situasjonen til den tidligere Chelsea-spilleren, men denne ville vi nok tatt med en god, gammeldags klype salt. 

Torsdag 22. august

20.16: Radiokanalen RMC hevder Juventus torsdag innledet forhandlinger med Manchester United om Jadon Sancho. «Den gamle dame» ble tidligere i sommer koblet hyppig til United-kantspilleren. 

Sky Sports-journalist Dharmesh Sheth skriver også at Juventus er interesserte i engelskmannen og at de utforsker mulighetene for en overgang. 

Ifølge opplysningene til united.no ønsker Sancho å forlate United. Det kan du lese mer om her. 

17.01: Den belgiske avisen Het Belang van Limburg, gjengitt av Sport Witness, skriver at Anderlecht fortsatt ser på Christian Eriksen som sommerens ideelle signering. Ifølge avisen jobber Anderlecht-trener Brian Riemer og klubbens administrerende direktør, Jesper Fredberg, med å overbevise Eriksen. 

Avisen skriver at Eriksen hittil ikke har blitt overbevist av tilbudene til Anderlecht, men at det i den belgiske klubben er optimisme og tro på å få i stand en avtale før vinduet stenger. 

15.26: Noen overgangsrelaterte saker vi har oppdatert/publisert den siste timen: Manuel Ugarte-forhandlingene er i sluttfasen, mens Maxi Oyedele har lagt ut en avskjedsmelding. 

12.47: Vi har nevnt noen dager på rad nå at Maxi Oyedele skal være på vei til Legia Warszawa, og torsdag ettermiddag skriver Fabrizio Romano at United og den polske klubben er enige om en permanent overgang for 19-åringen. 

Avtalen inneholder en videresalgsklausul.

11.09: Om det var noen tvil: Sander Berge er nå bekreftet klar for Fulham.

08.12: Kilden gjør at vi må ta dette med en klype salt, men talkSPORT skriver at United har blitt tilbudt Ben Chilwell.

27-åringen skal ha fått beskjed om at han ikke er i Enzo Marescas planer fordi han ikke passer inn i spillestilen.

Ben Chilwell før Englands landskamp mot Belgia, 26. mars 2024.

Onsdag 21. august

18.03: Det hevdes fra Frankrike (og for så vidt Tyskland) at Manchester United og PSG nærmer seg enighet om en overgang for Manuel Ugarte. Les mer i egen sak her.

17.22: Simon Peach fra Press Association skrev i dag, i forbindelse med Radek Viteks låneovergang til østerriksk fotball, om flere unge spillere som er på vei ut. I tillegg til de forventede permanente overgangene til Will Fish (som er på vei til Cardiff) og Maxi Oyedele (på vei til Legia Warszawa), så skriver han at Rhys Bennett er av interesse for League Two-klubben Fleetwood Town, og at United ser etter passende klubber som Elyh Harrison og Sonny Aljofree kan lånes ut til.

16.54: Facundo Pellistri-salget har blitt bekreftet. Les mer her.

15.46: Onsdag annonserte Napoli kjøpet av kantspilleren David Neres, og i kjølvannet av den annonseringen kommer italienske Gianluca Di Marzio med en oppdatering på napolitanernes overgangsaktivitet. Serie A-klubben ønsker fortsatt å signere Scott McTominay, men Di Marzio understreker at Napoli må selge før de kan signere skotten. 

13.20: Den italienske journalisten Alfredo Pedullà hevder Manchester United har vært i møter med Atalanta-ledelsen og forhørt seg om midtbanespilleren Ederson

SportItalia skriver at noen United-topper var på plass i Bergamo der de møtte Atalanta-ledelsen i forbindelse med noe relatert til Rasmus Højlunds overgang fra Atalanta til United i fjor, og da benyttet United seg av muligheten til å spørre om Ederson. Det er lite trolig at det skjer noe rundt brasilianeren denne sommeren, men dette tolkes i Italia som det første steget i forhandlingene til en overgang som kanskje gjennomføres på et senere tidspunkt. 

Ifølge Pedullà har United og Atalanta et glimrende forhold, noe som også kan hjelpe på ved neste korsvei. 

10.05: Det er fremdrift i samtalene mellom Manchester United og PSG i forhandlingene om en Manuel Ugarte-overgang. Det hevder Sky Sports-journalist Dharmesh Sheth på X

Han sier det er forsiktig optimisme hos alle parter om å få i stand en avtale før overgangsvinduet stenger. Begge klubber foretrekker en permanent overgang, men fortsatt er lån med obligatorisk kjøp en mulighet. 

10.02: Manchester United bekrefter onsdag at Radek Vitek lånes ut til østerrikske Blau-Weiss Linz. 20-åringen imponerte stort i Uniteds første treningskamp mot Rosenborg tidligere i sommer, og skal nå få førstelagserfaring i østerrikske Bundesliga. 

08.15: Neil Custis, som er Manchester United-korrespondent for The Sun, skriver at Erik ten Hag og Manchester United «har tatt en U-sving» og ønsker å beholde Casemiro den kommende sesongen. 

Det er vel ikke akkurat sjokkerende nyheter etter en sommer der Casemiro har sett bedre ut og også vært Uniteds kaptein i sesongoppkjøringen. Custis skriver at Ten Hag skal ha blitt imponert av 32-åringen under pre-season og i sesongstarten, og på grunn av det har United gått bort fra de opprinnelige planene om å selge brasilianeren. 

Tirsdag 20. august

20.26: Jason Burt i The Telegraph skriver at Manchester United skal ha blitt tilbudt muligheten til å hente Manuel Ugarte på et sesonglangt lån med et obligatorisk kjøp neste sommer. PSG skal ha tilbudt det i håp om å konkludere Ugarte-sagaen før vinduet stenger. 

Ifølge Burt går PSG kun med på en låneavtale dersom avtalen inkluderer et obligatorisk kjøp. The Telegraph skriver at Uniteds preferanse er et kjøp denne sommeren, men at det fortsatt er et gap i verdivurderingen. Avstanden mellom klubbene skal være på rundt 10 millioner euro, men som så mange andre har skrevet: Det er optimisme om å få i stand en eller annen form for avtale. 

14.24: Burnley er interesserte i Hannibal Mejbri, skriver Rich Fay i Manchester World og Steven Railston/Alex James i Manchester Evening News.

Både en låneavtale med kjøpsplikt og en permanent overgang skal være av interesse for Burnley, og Uniteds preferanse skal være å selge Hannibal nå.

Ifølge Fay er Hannibal åpen for muligheten til å bli Burnley-spiller, og han er opptatt av å spille regelmessig nå, noe han ikke gjorde verken i United eller Sevilla sist sesong.

13.53: Daily Mail skriver at Maxi Oyedele er i samtaler med Legia Warszawa. Midtbanespilleren ble født i Salford, men har spilt aldersbestemte landskamper for Polen.

19-åringen kom til Uniteds akademi som åtteåring fra Burnley, og han var en del av United-laget som vant FA Youth Cup i 2022.

13.44: Radek Vitek er på vei til østerrikske BW Linz på lån, ifølge Luca Bendoni, som skriver for Di Marzio. 

Vitek imponerte for Accrington Stanley i andre halvdel av 2023/24-sesongen, og nå kan det altså bli østerriksk toppdivisjonsfotball på den høyreiste tsjekkeren.

11.01: Fabrizio Romano skriver, i forbindelse med nyheten om at Sander Berge er på vei til Fulham, at Fulham har forlatt Scott McTominay-forhandlingene. 

Han skriver også at United har fokus på hovedmålet Manuel Ugarte, og at Berge kun var en del av en liste over alternativer til Ugarte.

10.57: Alt tyder nå på at Facundo Pellistri forlater Manchester United. Les mer i egen sak her.

00.18: Fabrizio Romano skriver at United ifølge hans informasjon jobber med en låneavtale med kjøpsplikt for Manuel Ugarte. Forhandlingene fortsetter med det som et utgangspunkt, og superagent Jorge Mendes er fortsatt en ledende figur i forhandlingene, mens Ugarte presser på for å få på plass en overgang.

Mandag 19. august

20.49: Oppfølging fra forrige rykteoppdatering: The Athletic skriver at Fulham nærmer seg å fullføre Sander Berge-handelen.

26-åringen skal ifølge The Athletic gjennomføre den medisinske testen på tirsdag, og de personlige betingelsene er allerede i boks. 

20.39: Sky Sports melder at Fulham har lagt inn et bud på 20 millioner pund + tilleggsopsjoner for Sander Berge, som jo har blitt koblet til United. Fulham linkes jo også sterkt til Scott McTominay, men han er altså tilsynelatande ikke den eneste høye midtbanespilleren London-laget er interesserte i.

Fulham skal per nå ikke ha fått noen respons på budet.

18.14: Jamie Jackson i The Guardian skriver at United er villige til å vente til deadline day med å prøve å signere Manuel Ugarte. PSGs verdsetter Ugarte til 51 millioner pund, noe United mener er for dyrt, men de skal ha tro på at PSG kan komme til å senke kravene når deadline nærmer seg.

United skal ikke være avhengige av å selge noen for å finansiere Ugarte-avtalen, hevdes det, men United er likevel fast bestemte på å selge flere. Victor Lindelöf, Casemiro, Antony, Jadon Sancho og Scott McTominay nevnes som spillere United kan være villige til å selge.

Det skal være lite sannsynlig at Sancho blir PSG-spiller, verken som en del av en Ugarte-avtale eller uavhengig av et eventuelt kjøp av uruguyaneren.

18.06: Will Fish ser ut til å være på vei bort. Les mer i egen sak her.

14.57: Tutto Napoli, som følger Napoli tett, hevder at Fulham er klare for å by 30 millioner euro for Scott McTominay. Det skal være prislappen United har satt på midtbanespilleren. 

Napoli er en av de to klubbene som skal være interessert i skotten, men det kan hende de må se seg slått av Fulham i kappløpet om McTominays signatur. Det er imidlertid ingen andre enn Tutto Napoli som har meldt dette, så enn så lenge sitter vi ganske stille i båten. 

09.45: Mye tyder på at Facundo Pellistri sine dager som United-spiller er talte. Fabrizio Romano skriver mandag formiddag at Panathinaikos forventer å ferdigstille kjøpet av kantspilleren denne uken og at en avtale snart er i boks. 

08.35: Den tyrkiske avisen Takvim skriver at Brighton er i førersetet i jakten på Fenerbahce-backen Ferdi Kadioglu, som har blitt koblet til Manchester United denne sommeren. 

Ifølge avisen vil det bli tatt en endelig beslutning vedrørende backens fremtid innen kort tid, og Fenerbahce skal være klare til å akseptere budet som «The Seagulls» har lagt inn. Det skal være på 35 millioner euro pluss klausuler. United skal fortsatt være med i kampen om 24-åringens signatur, men akkurat nå heller Fenerbahce mot å akseptere Brightons bud. 

08.30: Slik ser ryktebørsen ut idet vi går inn i den nest siste uken før overgangsvinduet stenger. Det er ikke overraskende midtbanespilleren Manuel Ugarte som topper listen, og vi venter på nye oppdateringer vedrørende uruguyanerens fremtid. 

Powered by Labrador CMS