Ryktesaker, uke 31

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

FÅ OVERSIKT: Her er sommerens Premier League-overganger

Søndag 4. august

16.35: Brentford-spissen Ivan Toney har blitt hyppig koblet til Manchester United denne sommeren, og etter tapet mot Liverpool natt til søndag gikk James Ducker i The Telegraph i bresjen for at United burde signere den engelske spissen. Men Brentford-sjef Thomas Frank håper spissen blir værende. 

- Han er en Brentford-spiller og vi er glade for å ha ham her. Hvis han er her når sesongen starter vil jeg være lykkelig. Jeg har sagt det før, vi er en selgende klubb, men alt jeg vet er at Ivan er vår spiller, sier Frank til Sky Sports

Toneys kontrakt med Brentford går ut neste sommer, så får vi se om det blir noe mer aktivitet rundt spissen i løpet av overgangsvinduets siste uker. 

09.13: Manchester United kobles hyppig til Matthijs de Ligt, og skal også ha fått et bud på den nederlandske stopperen avslått. Under Bayerns treningsopphold i Sør-Korea ble klubbens direktør, Max Eberl, spurt om De Ligt- og United-ryktene. 

Da hintet han til at det er noe i alle ryktene. 

- Jeg kommer til å snakke om det når tiden er inne, det er ikke tiden for det nå. Matthijs har spilt veldig bra her i to år, og derfor liker mange fans ham. Men du må, uavhengig av det, tenke på hvordan man tar avgjørelser og også hva gutten selv føler. Han er fortsatt Bayern-spiller, og så lenge han er det, har han vår fulle støtte, sa Eberl ifølge Florian Plettenberg. 

Lørdag 3. august

22.03: Fabrizio Romano melder at Manchester United fortsatt har Sofyan Amrabat på listen sin. Marokkaneren kan fortsatt bli United-spiller i løpet av sommeren.

Og ifølge italienske Corriere dello Sport, gjengitt av Sport Witness, tenker han knapt på annet. Avisen skriver at Amrabat er desperat etter å returnere til Old Trafford og han venter på at United skal legge inn et bud. 

Det virker som United prioriterer jakten på Manuel Ugarte, men at det blir flere rykter rundt Amrabat de neste ukene skal vi ikke se bort fra. 

18.28: I sin nyeste YouTube-video, publisert lørdag ettermiddag, sier Fabrizio Romano at West Ham nå føler seg svært sikre på å signere Aaron Wan-Bissaka, og at vi kan vente oss en «Here we go» i løpet av de kommende dagene. 

17.44: Sky Sports melder at stortalentet Chido Obi-Martin kommer til å gjennomføre den medisinske undersøkelsen med Manchester United i løpet av de neste dagene. 16-åringen forlater Arsenal og skal ha valgt United som sin neste klubb. 

Mer om den danske spissens overgang til United kan du lese her: 

14.53: Mer Noussair Mazraoui: Marokkaneren spilte 68 minutter i Bayerns treningskamp mot Tottenham i Sør-Korea lørdag. Florian Plettenberg i Sky Sports skriver at overgangen til United forventes å være i orden snart, men det er ikke en «done deal», påpeker han. 

Bayern returnerer til München mandag, og tidligere denne lørdagen skrev vi her i ryktespalten klokken 11.13 at om alt går etter planen vil Mazraoui gjennomføre sin medisinske undersøkelse med United tirsdag. 

11.13: Den franske journalisten Santi Aouna hevder Bayern München har gitt Noussair Mazraoui tillatelse til å forlate klubbens treningsleir i Sør-Korea for å sette kursen mot Manchester. 

Ifølge Aouna vil Mazraoui, om ingenting endrer seg, gjennomføre den medisinske undersøkelsen tirsdag neste uke og deretter skrive under på en femårskontrakt med United. Aouna skriver at Erik ten Hag har ett ønske om å ha Mazraoui klar til Community Shield-kampen 10. august. 2

10.20: På sin egen YouTube-kanal kommer Fabrizio Romano med en oppdatering på Manuel Ugarte: Selv om det har vært litt stille rundt uruguyaneren i det siste, sier Romano at midtbanespilleren venter tålmodig på Manchester United. 

Ugarte og United skal være enige om de personlige betingelsene, men United er avhengig av å selge spillere for å hente inn. Det skal Ugarte være klar over. 

- Derfor ønsker han å vente for å kunne gå til Manchester United, sier Romano. 

Det samme gjelder Matthijs de Ligt og Noussair Mazraoui, som United kommer til å legge inn et nytt bud på etter at det første ble avslått. Mer om det i en egen sak HER

08.18: West Ham er svært aktive på overgangsmarkedet. I skrivende stund jobber de med å ferdigstille signeringene av Niklas Füllkrug (Borussia Dortmund), Cryscencio Summerville (Leeds) og Guido Rodriguez (klubbløs). Deretter er det fullt fokus på Aaron Wan-Bissaka.

Det skriver både Fabrizio Romano og Dharmesh Sheth i Sky Sports. 

Ifølge sistnevnte er det overgangssummen og betalingsstrukturen som gjenstår å finne ut av, men Sheth skriver at klubbene ikke er langt unna hverandre og at det er en forsiktig optimisme om å få på plass en avtale. 

Fredag 2. august

18.44: Den tyrkiske avisen Sabah hevder Scott McTominay og Galatasaray har blitt enige om de personlige betingelsene. 

Galatasaray har imidlertid til gode å bli enige med United om en overgangssum. Sabah hevder at Istanbul-klubben nå er klare for å by 20 millioner euro pluss bonuser, et bud som neppe vil bli godtatt da det er et lite stykke unna det United ønsker seg. Fulham skal også jakte skottens signatur. 

16.37: Flere belgiske medier har hevdet at Anderlecht ønsker å signere Christian Eriksen i sommer. Anderlecht-trener Brian Riemer ble spurt om Eriksen-ryktene på en pressekonferanse. Da svarte han: 

- Jeg har ingen nyheter til deg. Eller, jeg kommer i hvert fall ikke til å gå i detalj på det vi jobber med. Dette er interne prosesser. Det jeg kan si er at vi jobber hardt for å få inn flere forsterkninger før overgangsvinduet stenger. Vi jobber med flere ting i tilfelle det er enkelte avtaler vi ikke får til, men vi sikter høyt, sier Riemer ifølge DH Sport.

Avisen understreker at Eriksen er et konkret overgangsmål for Anderlecht denne sommeren. 

Christian Eriksen.

09.10: Journalisten Duncan Castles forteller i The Transfers Podcast at Manchester United har startet å se på andre alternativer, dersom det ikke lykkes å komme til enighet med PSG om Manuel Ugarte.

Real Sociedads Martín Zubimendi er en av dem, men klubben skal også se på PSVs Joey Veerman og Burnleys Sander Berge. Sistnevnte har vært ventet å forlate Burnley i sommer etter at de rykket ned til Championship.

I podkasten snakker Castles også om Scott McTominay, som først og fremst har blitt koblet til Fulham de siste dagene. Skotten skal imidlertid tiltrekke seg interesse fra flere Premier League-klubber, og ifølge Castles er han også på ønskelista til Tottenham.

Torsdag 1. august

19.42: Fredag 2. august er ferien over for Matthijs de Ligt. Da returnerer han til Bayern München for å ta fatt på sesongoppkjøringen. Det skriver Florian Plettenberg på X

Det er helt etter planen, ifølge Sky Sports-journalisten. Han skriver videre at United og Bayern fortsatt er i kontakt med hverandre om en mulig overgang, men at det fortsatt ikke er noen enighet om en overgangssum. Videre skriver Plettenberg at De Ligt «ikke er stresset» over at det drøyer og at han kommer til å forholde seg profesjonell, selv om han aller helst vil til United. 

19.00: Santi Aouna i FootMercato skriver at Manchester United har vært i kontakt med Noussair Mazraoui og informert ham om at overgangen kommer til å gå i orden. Mazraoui er for tiden i Sør-Korea med resten av Bayern München-laget, men venter på det grønne lyset for å forlate tyskernes sesongoppkjøring. 

18.31: Italienske TuttoMercato skriver at José Mourinho og Fenerbahce er svært interesserte i å hente Sofyan Amrabat fra Fiorentina. 

Ifølge nettstedet skal den tyrkiske klubben ha vært i kontakt med både Fiorentina og Amrabat. Marokkaneren har ønsket seg tilbake til Old Trafford hele sommeren, men United skal ikke være villige til å betale det La Viola ønsker for Amrabat. 

17.04: Journalisten Florian Plettenberg skriver torsdag at West Ham og Aaron Wan-Bissaka er enige om de personlige betingelsene. Høyrebacken skal ha blitt enig om en femårskontrakt med The Hammers. 

Nå gjenstår det at klubbene blir enige om en overgangssum. West Ham skal ha lagt inn et bud på 10 millioner pund, mens Manchester United ønsker seg rundt 18 millioner. Ifølge Plettenberg fortsetter forhandlingene mellom klubbene, men det virker som partene ikke er så altfor langt unna hverandre. 

11.55: PSG skal være villige til å la Manuel Ugarte dra på utlån denne sommeren. L'Equipe skriver torsdag at et betalt lån med en kjøpsklausul kan være aktuelt nå som Joao Neves på det nærmeste er klar for klubben.

10.40: Fulham skal ha lagt inn et nytt bud på Scott McTominay. Ifølge Manchester Evening News skal budet være på £23 millioner. Det skal fortsatt være litt under det United håper å få for den skotske midtbanespilleren og United skal ifølge lokalavisen ønske seg en sum mellom £25-30 millioner.

Telegraphs James Ducker sitter også på informasjon om et nytt bud fra Fulham, men melder på sin side om et bud på £20 millioner. Ducker skriver videre at Galatasaray og Fenerbahçe også vil være med i kampen om 27-åringen som nå har ett år igjen av kontrakten.

08.10: Endelig er vi inne i august. Det betyr at sesongstarten nærmer seg. Med bekreftelsen på at Leny Yoro kan være ute så lenge som tre måneder ønsker United å se på mulighetene for å hente inn enda en midtstopper, det skriver James Ducker for Telegraph etter kampslutt mot Real Betis.

United-korrespondenten skriver at United har en avtale tilnærmet på plass for Matthijs de Ligt dersom de ønsker å gå gjennom med det. 

I samme artikkel nevnes også Ivan Toney som et spissalternativ med Rasmus Højlund ute frem til september.

Onsdag 31. juli

19.09: Radiostasjonen talkSPORT hevder Fulham er klare for å by 30 millioner pund for Scott McTominay. Det skal være en overgangssum United trolig vil akseptere. 

Fulham har behov for å forsterke midtbanen etter at Joao Palhinha dro til Bayern, og London-laget har blitt koblet til McTominay mer eller mindre hele sommeren. Darmesh Sheth i Sky Sports sier også at det er ventet at Fulham gjør et nytt fremstøt på McTominay etter at de har annonsert overgangen til Emil Smith-Rowe. 

17.20: Manchester United ble hyppig koblet til midtbanespilleren Joao Neves tidligere denne sommeren, men de siste ukene har ryktene avtatt. Onsdag ettermiddag skriver Fabrizio Romano at Neves er så godt som klar for PSG. Han har gitt overgangen en «here we go», som normalt betyr at overgangen er i boks. 

Så får vi se hvordan det storkjøpet påvirker Uniteds jakt på Manuel Ugarte

11.50: Fabrizio Romano forteller at Bayern Münchens Matthijs de Ligt har mottatt tilbud de siste dagene fra andre klubber, men at midtstopperen er tydelig på at han ønsker seg til Manchester United og heller vente på at klubbene kommer til enighet.

De Ligt skal selv ha blitt enig med United om de personlige betingelsene i juni.

– Han føler at dette er hans beste mulighet. Han stoler på prosjektet, han stoler på manageren og han ønsker å føle seg viktig, sier blant annet Romano på sin Youtube-kanal.

11.10: Hannibal Mejbri har den siste uka blitt koblet til blant andre FC København og Rangers, og nå kobles midtbanespilleren til en ny skotsk klubb. Tunisiske Mosaïque FM hevder at Celtic er interessert, og at de angivelig skal forberede et bud for å sikre seg 21-åringen permanent.

10.45Stortalentet Chido Obi Martin er på vei til Manchester United, men klubben jobber med å signere flere unge talenter til akademiet i sommer. 16 år gamle Samuel Lusale er også enig med United, melder X-kontoen MUFC_Youth. Fabrizio Romano sitter på de samme opplysningene.

08.40: West Ham nærmer seg å komme til enighet med Manchester United om signeringen av Aaron Wan-Bissaka, melder Sky Sports.

Det skal fortsatt være litt arbeid som gjenstår rundt overgangssum og betalingsstruktur, men det er en liten optimisme om at klubbene kan bli enige.

Hvis det blir en overgang for Wan-Bissaka, ventes United å erstatte ham med Noussair Mazraoui fra Bayern München. 

Aaron Wan-Bissaka kan bli solgt til West Ham.

Tirsdag 30. juli

23.31: United ser ut til å stukket av med seieren i jakten på unggutten som scoret 10 mål mot Liverpool. Mer om det i en egen sak HER

18.30: Ikke alltid pålitelige CaughtOffside hevder Manchester United leder an i kappløpet om Adrien Rabiot sin signatur. Franskmannen kan hentes gratis ettersom kontrakten med Juventus utløp tidligere i sommer. 

Flere klubber skal være ute etter Rabiot, deriblant Chelsea, Liverpool og Newcastle, men det skal være United som leder an, hevder CaughtOffside. Nettstedet hevder at United har vært dialog med 29-åringen. Samtalene beskrives som positive og at det er en optimisme om at en avtale kan være i orden i nær fremtid. 

15.05: Den tyrkiske avisen Ali Naci Küçük siterer journalisten Ali Naci Küçük som hevder at Galatasaray har tilbudt 15 millioner euro for Scott McTominay, men at Manchester United ønsker seg 30 millioner euro for midtbanespilleren. Galatasaray skal nå angivelig håpe på United etter hvert vil senke priskravet hvis det ikke kommer noen  bud fra andre klubber. 

14.45: Jadon Sancho kobles i disse dager til PSG, men den franske fotballjournalisten Jonathan Johnson som har god innsikt til Ligue 1 forteller til Sky Sports at PSG for øyeblikket prioriterer andre overgangsmål som Joao Neves og Desire Doue.

PSG skal imidlertid like og har vist interesse for Sancho nå i sommer, selv om en potensiell overgang ikke skal være forestående på nåværende tidspunkt.

11.25: I helga skrev vi at Shola Shoretire skal være enig med den greske klubben PAOK om en avtale. Nå har 20-åringen landet i Hellas for å fullføre overgangen, etter at kontrakten med United gikk ut i sommer.

08.15: Det er snart to uker siden Manuel Ugarte skal ha blitt enig med Manchester United om de personlige betingelsene, men fortsatt gjenstår det å komme til enighet med PSG om overgangssum ifølge rapportene ønsker seg opp mot 60 millioner euro. Fabrizio Romano forteller imidlertid at Ligue 1-klubben kan være åpen for en låneavtale hvor det blir et obligatorisk kjøp ved slutten av låneoppholdet.

Mandag 29. juli

19.15: Fabrizio Romano melder på X at David de Gea forblir klubbløs og at mulighetene med Genoa ikke var i nærheten av noen kontrakt. Pierluigi Gollini blir trolig den italienske klubbens nye keeper.

18.50: Ifølge Sky Sports er West Ham i samtaler med United om en mulig signering av Aaron Wan-Bissaka. Manchester United har verdsatt han til mer enn 15 millioner pund. Wan-Bissaka har gått inn i det siste året av kontrakten sin i United og ønsker å vurdere alle alternativene hans. Han kom fra Crystal Palace i 2019 for 49,5 millioner pund.

14.42: Fabrizio Romano skriver på X at United og Noussair Mazraoui er enige om en femårskontrakt med en opsjon på ytterligere ett år. Det meste skal være i boks vedrørende en Mazraoui-overgang, men United må fortsatt selge Aaron Wan-Bissaka først. 

14.08: Ifølge nettstedet CaughtOffside har PSG nå satt en prislapp på United-aktuelle Manuel Ugarte: Den skal være på 59 millioner euro.

 PSG nærmer seg signeringen av Joao Neves, og dermed øker behovet for å selge spillere. Derfor blir det stadig mer aktuelt at Ugarte forsvinner i sommer, og CaughtOffside hevder at United og PSG ikke er altfor langt unna hverandre i verdivurderingen av uruguyaneren. 

11.07: Manchester United har blitt koblet til nederlandske Xavi Simons de siste ukene, og nå skal han ha bestemt seg: Han tilbringer neste sesong på lån i RB Leipzig. Det skriver både Florian Plettenberg og Fabrizio Romano.

Simons var på lån der forrige sesong også. PSG og RB Leipzig jobber med å ferdigstille papirarbeidet, så det skal bare være et spørsmål om tid før det annonseres. 

07.59: Ifølge den italienske avisen Corriere dello Sport, gjengitt av Sport Witness, vurderer Manchester United å låne Sofyan Amrabat igjen, men denne gangen med et obligatorisk kjøp ved slutten av låneoppholdet. 

Låneavtalen forrige sesong hadde en opsjon på kjøp, en opsjon United ikke benyttet seg av. Amrabat selv skal være svært lysten på en retur til Old Trafford, men det har vært lite konkret rundt marokkaneren siden oppholdet på Drømmenes Teater endte. Flere klubber skal være interessert i Amrabat. 

Powered by Labrador CMS