FABRIZIO ROMANO: 

Supertalentet har valgt United: - Here we go! 

Stortalentet Chido Obi-Martin skal ha blitt overbevist om å velge Manchester United som sin neste klubb.

Publisert Sist oppdatert

Sent tirsdag kveld meldte Fabrizio Romano på om «Here we go» på Obi-Martin til Manchester United.

16-åringen, best kjent for å ha scoret 10 mål i en og samme kamp mot Liverpool, forlater Arsenal og blir nå etter alt å dømme en del av Manchester United-akademiet. En av nøkkelårsakene til det skal være at han ble presentert en tydelig vei fra akademiet og opp til førstelaget.

Tidligere i juli omtalte vi her på united.no at Obi-Martin hadde vært på Carrington og diskutert en mulig Manchester United-overgang. 16-åringen var klar for å forlate Arsenal og var ønsket av klubber over hele Europa, men nå skal altså valget ha falt på United. 

Ifølge Romano skal Obi-Martin ha fått mer lukrative tilbud fra klubber i Tyskland, men prosjektet presentert av United ble utslagsgivende. 

Ruud van Nistelrooy skal ha spilt en avgjørende rolle for å få det grønne lyset fra Obi-Martin. Den tidligere storscoreren som nå er en del av Erik ten Hags trenerteam skal selv ha pratet med unggutten for å presentere United-prosjektet.

Oba-Martin scoret totalt 29 mål på 17 kamper i U18-ligaen forrige sesong og blir sett på som et enormt angrepstalent. Han er bare 16 år, men rager allerede 187 centimeter over bakken. 

Chido Obi-Martin har en bra fysisk pakke for alderen. Det fikk Liverpools akademispillere kjenne på da han scoret ti mål mot dem for Arsenal.

Obi-Martin er fra Danmark og representerte det danske U17-landslaget i U17-EM tidligere i år. Der scoret han to mål på tre kamper, men unggutten kan også representere England og Nigeria. 

Før han ble hentet til Arsenal i 2022 spilte han for flere av de aldersbestemte lagene til FC København. 

I Arsenal har han beskrevet som en hardtarbeidende og pliktoppfyllende gutt, som i tillegg til trening med laget, har trent mye på egenhånd og balansert det med skolearbeid. The Athletic har tidligere døpt ham en «målmaskin av en tenåring»

Sir Jim Ratcliffe har tidligere i år snakket om at han ikke ønsker å hente en Kylian Mbappé, men at han heller vil finne «den neste Kylian Mbappé». Og selv om det på ingen måte er gitt at Obi-Martin blir det, er dette nok et tydelig signal i INEOS-æraen at United ønsker å satse ungt og tenke langsiktig. 

Powered by Labrador CMS