Skademarerittet fortsetter for Shaw – mister flere kamper

Publisert Sist oppdatert

Luke Shaw har pådratt seg nok en skade, denne gangen i leggen, og venstrebacken mister de første ukene av Premier League-sesongen. 

Shaw var ikke med i troppen i generalprøven mot Manchester City, og nå blir han utilgjengelig i Premier League-åpningen mot Fulham, samt de påfølgende kampene mot Brighton og Liverpool. 

Erik ten Hag håper han skal være tilbake etter sesongens første landslagspause. Første kamp etter pausen er borte mot Southampton 14. september. 

United.no omtalte skaden først, før Manchester United senere bekreftet nyheten på sine nettsider

Den skadeplagede 29-åringen mistet - fordelt på to forskjellige skader - 205 dager og 34 kamper for Manchester United forrige sesong. Han har ikke spilt en kamp for United siden kampen mot Luton Town 18. februar tidligere i år. 

Likevel ble Shaw tatt ut i Englands EM-tropp. Der ble han benyttet som innbytter i kvart- og semifinale, før han fikk sjansen fra start i finalen mot Spania.

Luke Shaw i aksjon mot Spania i EM-finalen tidligere i sommer.

Deretter bar det på ferie for 29-åringen – før han mandag forrige uke returnerte til Carrington. 

Gleden ble imidlertid særdeles kortvarig, og dermed fortsetter skademarerittet - både for Shaw og for United, som allerede må klare seg uten Leny Yoro og Ramus Høljlund i overskuelig fremtid. 

Også Tyrell Malacia er ute med skade en stund til. 

Dette er for øvrig Luke Shaws 25. skade siden han signerte for United i 2014. Backen har fra før (per 8. august 2024) mistet 264 kamper og vært ute i 1311 dager. Det tilsvarer henholdsvis syv fulle Premier League-sesonger og tre og et halvt år ute med skader.

Hvem som starter på venstrebacken mot Fulham fredag kveld gjenstår å se. 

Lisandro Martínez vikarierte der i Community Shield, men foretrekker å spille midtstopper. Nå har også Aaron Wan-Bissaka blitt solgt, noe som gjør det mindre aktuelt at Diogo Dalot flyttes over på venstresiden. 

Det er en forventning om at Noussair Mazraoui blir United-spiller i tide til Fulham-kampen, og marokkaneren, som spiller fast venstreback på landslaget til Marokko, kan gå rett inn i startelleveren. 

Hvis ikke er unggutten Harry Amass, som imponerte i sesongoppkjøringen, et alternativ. 

Powered by Labrador CMS