Manuel Ugarte før Uruguay-kamp, 27. juni 2024.

Ryktesaker, uke 32

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 11. august

16.22: Troverdige Tom Garry i The Guardian skriver at Newcastle ønsker å signere Nikita Parris fra United i håp om å rykke opp for tredje sesong på rad, og med det spille WSL-fotball neste sesong.

Parris ble Uniteds toppscorer forrige sesong med 16 mål i alle turneringer (halvparten i ligaen), men mistet plassen i førsteelleveren helt på tampen av sesongen.

United skal ha vært villige til å selge Parris til North Carolina Courage i den amerikanske ligaen i vår, men 30-åringen valgte da å bli værende fordi hun ønsket å være med på FA-cupfinalen. Etter det har United benyttet seg av forlengelsesopsjonen i Parris' kontrakt slik at hun nå er under kontrakt til sommeren 2025, så Newcastle må betale en overgangssum om de skal få tak i Parris.

Parris scoret for øvrig to mål i en FA-cupkamp mot Newcastle i januar.

Nikita Parris jaktes av Newcastle.

10.39: Fabrizio Romano skriver i sin nyeste Daily Briefing at Manuel Ugarte fortsatt er Uniteds hovedmål til den sentrale midtbanen, men at PSG må gå ned i pris siden United ikke ønsker å bruke det Romano omtaler som «crazy money». Det vil fort også bli nødvendig å selge en spiller i den posisjonen – potensielt Casemiro eller Scott McTominay – for å få på plass en slik avtale.

United kan også gå for et billigere alternativ som en slags plan B, og United skal ha vært i kontakt med Sander Berges representanter, og Romano skriver at Sofyan Amrabat fortsatt også er på lista selv om United i utgangspunktet valgte å ikke signere ham permanent etter å ha lånt ham fra Fiorentina.

Romano nevner ellers i en e-post at Mario Hermoso (som er uten kontrakt etter å ha forlatt Atlético Madrid) har blitt diskutert i United som et forsvarsalternativ. Han er først og fremst stopper, men kan også spille venstreback.

09.54: Vi stoler definitivt ikke på Daily Star, men vi tar med at de skriver i en såkalt eksklusiv sak at United vurderer å gjøre et forsøk på å legge inn et bud på 50 millioner pund for Brighton-spiss Evan Ferguson nå mot slutten av overgangsvinduet. 

United skal lenge ha vært interesserte i den irske 19-åringen, og Dan Ashworth var sportsdirektør i Brighton da de snappet opp Ferguson fra irsk fotball for tre år siden, påpeker tabloidavisa.

For mer troverdige rykter: 

- Enighet om De Ligt-overgang - «Here we go» på Mazraoui ogs

Wan-Bissaka til West Ham: – Signerer femårskontrakt i dag 

Lørdag 10. august

21.56: Manchester United har blitt koblet til Youssouf Fofana den siste tiden, men også AC Milan er ute etter midtbanespilleren. Nå hevder nettstedet Calciomercato.com at Milan planlegger å legge inn et nytt og forbedret bud på franskmannen. 

Milan skal allerede ha fått et bud på 20 millioner euro avslått. Monaco ønsker seg angivelig rundt 35 millioner for Fofana. Ifølge Calciomercato ønsker Milan ikke å betale så mye, men planlegger et bud med flere prestasjonsbaserte klausuler og en generøs videresalgsklausul. 

Les mer om den United-aktuelle franskmannen her: 

15.45: Det ble en heftig oppladning til Communty Shield-kampen! Tre overganger virker å være så godt som i orden. Det gjelder salgt av Aaron Wan-Bissaka og kjøpene av Matthijs de Ligt og Noussair Mazraoui. Det kan du lese mer om her: 

- Enighet om De Ligt-overgang - «Here we go» på Mazraoui

Wan-Bissaka til West Ham: - Here we go! 

12.33: Troverdige Emma Sanders (BBC) skriver at Liverpool er i ferd med å signere United-forsvarsspiller Gemma Evans

Det er snakk om en permanent avtale.

Evans ville trolig vært langt bak i køen om spilletid i United-forsvaret den kommende sesongen.

11.44: Det kan virke som om Aaron Wan-Bissaka-overgangen til West Ham nærmer seg. Les mer i egen sak her.

09.02: The Sun skriver i en såkalt eksklusiv sak at United planlegger et nytt bud på Jarrad Branthwaite etter Leny Yoros skade. Ifølge avisa forventer ikke United at franskmannen er tilbake i spill før i januar. De skriver videre at et bud på 50 millioner pund kan være av interesse for Everton, en sum United potensielt kan være villige til å betale.

Det er verdt å påpeke at saken ikke er skrevet av avisas United-korrespondent. Vi anbefaler å ta det hele med en klype salt.

08.06: Den vanligvis velinformerte tyrkiske journalisten Yagiz Sabuncuoglu melder eksklusivt at United skal ha møtt Ferdi Kadioglus representanter for å forhøre seg om hva slags kontraktsbetingelser som vil være aktuelt i tilfelle United får på plass en avtale med Fenerbahce.

Den 24 år gamle venstrebacken (som også kan spille både som høyreback og som sentral midtbanespiller) er født i Nederland, men spiller for det tyrkiske A-landslaget, og imponerte blant annet i sommerens EM.

Kadiouglu har også blitt koblet til Brighton.

Fredag 9. august

23.03: Aaron Wan-Bissaka er ikke blant spillerne som dro til London for å spille i Community Shield mot Manchester City, men det kan godt være at han snart skal til London uansett. 

Ifølge Fabrizio Romano håper West Ham å få på plass en Wan-Bissaka-avtale i løpet av de neste dagene. Akkurat nå er de opptatte med å få signert alle de nødvendige papirene i forbindelse med signeringen av Jean-Clair Todibo fra Nice. 

Wan-Bissakas kontrakt går ut neste sommer, så ved å beholde høyrebacken vil United i så fall risikere å sitte igjen uten noe som helst for ham.

En Wan-Bissaka-overgang til West Ham vil trolig bety at United henter inn Noussair Mazraoui fra Bayern München, som potensielt kan komme inn sammen med Matthijs de Ligt (se også rykteoppdateringen fra klokka 18.24).

20.41: Fiorentina har nå bekreftet David de Gea-signeringen: 

20.04: West Ham, som er i ferd med å signere Jean-Clair Todibo (som United ikke får lov til å signere), er ifølge Fabrizio Romano fortsatt i aktive samtaler om Aaron Wan-Bissaka

18.24: Mer fra Florian Plettenberg: Tyskeren skriver at det går mot at både Noussair Mazraoui og Matthijs de Ligt blir United-spillere denne måneden. Dobbelovergangen vil bli fullført om ting går som planlagt, og det pågår positive forhandlinger mellom klubbene.

Avtalen er foreløpig ikke på plass, men det er progresjon i forhandlingene, ifølge Plettenberg.

17.42: Florian Plettenberg (som har varierende treffsikkerhet) skriver at han har blitt fortalt at Manchester United og Paris Saint-Germain fortsatt er i forhandlinger for å prøve å oppnå enighet om en permanent overgang for Manuel Ugarte.

Uruguyaneren ønsker å bli United-spiller, og superagent Jorge Mendes håper å få på plass en avtale.

Plettenberg skriver videre at United utforsker andre alternativer til midtbanen, men at en Ugarte-avtale ikke kan avskrives totalt ennå.

14.20: Vi ville enn så lenge tatt dette med en klype salt, men den spanske journalisten Maximo de la Cruz Ramirez, som først og fremst dekker Sevilla i La Liga, hevder at Manchester United har innledet samtaler med midtstopperen Mario Hermoso. 29-åringen står for øyeblikket uten klubb etter at kontrakten med Atletico Madrid gikk ut i sommer, og har blitt koblet til blant andre Sevilla og flere italienske klubber.

12.45: U21-lagets Sonny Aljofree skal være enig med Manchester United om en ny avtale, melder Fabrizio Romano. Den 19 år gamle midtstopperen ventes å forlenge kontrakten frem til 2027.

10.50: Sofyan Amrabat skal fortsatt være aktuell for en retur til Manchester United, men fortsatt er det ganske usikkert hvor han fortsetter karrieren. Gianluca Di Marzio skriver nå at både Fenerbahce og Galatasaray vil hente marokkaneren, men at Fiorentina foreløpig ikke er fornøyd med det de har tilbudt for 27-åringen. 

10.20: Vi tar med at Jean Clair-Todibo, som lenge var koblet til United før sommeren, nå skal være så godt som klar for West Ham. Han ventes å gjennomføre den medisinske testen i dag, melder blant andre The Athletics David Ornstein

08.10: Mye har blitt skrevet om Matthijs de Ligt i sommer, men noe som kan være med å påvirke en eventuell overgang er om Bayern München får inn sin erstatter for nederlenderen. Det har lenge virket å kunne bli Jonathan Tah, men følge Sky Germanys Florian Plettenberg skal Bayer Leverkusen ha gitt Bayern en slags deadline for en overgang for Tah i går kveld. 

Enn så lenge skal altså ikke de tyske klubbene ha blitt enige, men Tah er uansett fortsatt fast bestemt på at han vil gjennomføre overgangen til Bayern, og Plettenberg skriver at det vil skje så fort De Ligt hentes til United. 

Torsdag 8. august

21.39: Vi tar det med her siden vi vet at mange fortsatt bryr seg om vår tidligere burvokter: det meldes nå fra flere, inkludert Fabrizio Romano, at David de Gea blir Fiorentina-spiller. 

Etter en sesong som klubbløs ser det altså ut til at De Gea får sjansen til å spille Serie A-fotball kommende sesong. 

15.54: Vi ville ventet til noen av de som følger United eller West Ham tettest melder det samme, men ifølge TEAMtalk har Aaron Wan-Bissaka sin overgang til The Hammers kollapset. 

TEAMtalk beskriver høyrebackens lønnskrav som et «uoverkommelig hinder».  Men som sagt: Vi ville tatt denne med en liten klype salt frem til flere eventuelt melder seg på. 

11.16: Dharmesh Sheth i Sky Sports har kommet med en oppsummering om som foregår i United akkurat nå. Vi prøver å samle trådene her: 

  • Sander Berge, som er en av spillerne United angivelig ser på, skal være lysten på en overgang til United. Samtidig er United fortsatt i dialog med Monaco om franske Youssouf Fofana. Sky Sports skriver at det skal være muligheter for å få til en overgang. 
  • Palmeiras-spiller Richard Rios er en annen midtbanespiller United er interesserte i, men overgangssummen kan stikke kjepper i hjulene der. I tillegg er Sofyan Amrabat et alternativ. 
  • Bayern München har enn så lenge ikke senket prisen på Matthijs de Ligt, og dermed er det fortsatt stillstand rundt nederlenderen. 
  • Det er forsiktig opimisme rundt Aaron Wan-Bissakas mulige overgang til West Ham, og et eventuelt kjøp av Noussair Mazraoui avhenger fremdeles av et Wan-Bissaka-salg. 

08.07: Det er ikke hver dag vi siterer Forbes når det kommer til overgangsrykter, men de skriver i hvert fall at United fortsatt er interesserte i Ivan Toney

Brentford-spissen har blitt koblet til United gjennom hele sommeren. Kontrakten med Brentford utløper neste sommer og det er per nå ingenting som tyder på at hankommer til å skrive under på en ny en. 

Ifølge Forbes vil det være snakk om en overgangssum på rundt 40 millioner pund, men som vi har omtalt før på united.no: Eventuelle kjøp vil avhenge av spillersalg. 

Slik ser rykteradaren ut nå: 

Onsdag 7. august

21.54: - Til tross for alle historiene om Denzel Dumfries: Førsteprioriteten til Manchester United er fortsatt Noussair Mazraoui.

Det sier Fabrizio Romano i sin nyeste video publisert på YouTube onsdag kveld. Der snakker han om Uniteds vedvarende interesse i Mazraoui og ikke minst Matthijs de Ligt. Ikke så mye har endret seg, det hele avhenger i det store og hele av at Aaron Wan-Bissaka forlater klubben.

 Men ifølge Romano er Erik ten Hag svært lysten på å ha de to Bayern-spillerne på plass til Premier League-starten 16. august. 

19.24: West Ham jobber fortsatt på for å hente Aaron Wan-Bissaka fra United. Det melder Dharmesh Sheth i Sky Sports. Han skriver at klubbene er enige om flere av detaljene i avtalen, men at detaljer i Wan-Bissakas kontrakt og avklaringer rundt hans United-avskjed fortsatt må avklares. Det er imidlertid et ønske fra alle parter om å få i stand en overgang, understreker Sheth. 

16.28: Et av alternativene som har blitt nevnt etter at United flyttet fokuset bort fra Manuel Ugarte, er Real Sociedads Martin Zubimendi. I så fall kan United vente seg konkurranse. 

Fabrizio Romano skriver nemlig onsdag at Liverpool ser på muligheten for å hente spanjolen. Han har en utkjøpsklausul på 60 millioner euro, og ifølge Romano kommer Liverpool til å holde samtaler med både Real Sociedad og Zubimendi. 

10.15: Jadon Sanchos framtid er fortsatt åpen og han kan fortsatt forlate United i sommer hvis det kommer inn et godt nok bud i sommer, skriver Fabrizio Romano. PSG skal ha vist interesse, men enn så lenge har Ligue 1-klubben til gode å komme med et bud.

09.55: United vurderer om de skal gjøre et framstøt på Atalantas Ederson, skriver Ben Jacobs og Danny Rust i GiveMeSport. Brasilianeren er en av flere som er på radaren som alternativer til Manuel Ugarte.

Andre kandidater de nevner er Burnleys Sander Berge, Fluminenses André og Wolverhamptons Joao Gomes.

08.05: Sander Berge er blant midtbanespillerne som kobles til United om dagen, og skal vi tro The Sun så er United villige til å betale 20 millioner pund for nordmannen, mens Burnley på sin side skal ønske seg 30 millioner pund. 

Tirsdag 6. august

21.50: Manchester United har hatt innledende samtaler med Monaco om signeringen av Youssouf Fofana, melder Sky Sports. Kanalen melder også at klubben ser på Richard Ríos, Sander Berge, Martín Zubimendi og Sofyan Amrabat, som vi nevnte fra The Telegraph i oppdateringen under.

20.40: Som det ble meldt mandag skriver også The Telegraphs James Ducker at Manchester United har skiftet fokus og nå ser på alternativer til Manuel Ugarte. Han nevner fire midtbanespillere som blant annet vurderes av klubben: Sander Berge, Martín Zubimendi, Sofyan Amrabat og Palmeiras' Richard Ríos

19.30: Italienske Gazzetta dello Sport omtaler Manchester Uniteds interesse for Youssouf Fofana og skriver at de nå er en «trussel» for AC Milan som allerede skal være enig med midtbanespilleren om de personlige betingelsene. Han skal selv være åpen for en overgang til United, men foretrekker angivelig Milano-klubben som fortsatt mangler å komme til enighet med Monaco. 

Fabrizio Romano skriver også at Fofana fortsatt er klar på at han vil til AC Milan, og at United heller ikke har forsøkt seg med et bud.

16.35Football Insider fremstår ikke som blant de mer pålitelige nettstedene når det kommer til overgangsrykter, men vi registrerer at journalisten deres Pete O'Rourke skriver at Antony skal være et hovedmål for Al-Nassr. Den saudiarabiske klubben skal angivelig ha rettet fokuset mot United-vingen etter å ha mislyktes i jakten på Barcelonas Raphinha. 

11.39: Sky Sports skriver at Manchester United og PSG har hatt innledende samtaler om en Jadon Sancho-overgang.

Sancho kan være åpen for en overgang til den franske hovedstaden, og personlige betingelser er ikke ventet å bli noe problem.

11.24: Chido Obi-Martin er i Manchester, og skal gjennomgå den medisinske testen med United. Les mer i egen sak her.

11.23: Litt mer fra overgangsoppsummeringssaken til The Athletic: West Ham fortsetter samtalene med United om Aaron Wan-Bissaka, men det er ikke enighet om en overgangssum ennå. Ellers håper United å få minst 25 millioner pund for Scott McTominay – Fulham skal ha lagt inn et bud på rundt 20 millioner pund, skriver Laurie Whitwell (Manchester Evening News rapporterte forrige uke om at Fulham har lagt inn et bud på 23 millioner pund).

09.26: Sander Berge ble så vidt nevnt i forbindelse med United forrige uke av Duncan Castles, og i en overgangsoppsummeringssak hos The Athletic skriver Laurie Whitwell også at Berge er under vurdering av United, og at et salg kan være aktuelt for Burnley.

United skal ha vært i kontakt med spillerens representanter.

26-åringen ble kåret til sesongens beste Burnley-spiller av både medspillerne og fansen forrige sesong.

07.54: Ifølge Matt Hughes i The Sun er West Ham villige til å betale det United ønsker for Aaron Wan-Bissaka – 18 millioner pund – men at det som gjør at avtalen ikke er kommet på plass er at de ikke har råd til å betale det Wan-Bissaka krever i lønn.

Han har hatt 90 000 pund i uka i lønn i United helt siden han signerte for klubben, og han er nå ute etter mer, skriver tabloidavisa.

Høyrebacken er åpen for å bli West Ham-spiller, men skal heller ikke ha et brennende ønske om å forlate United nå, og vil dermed ikke gå med på hva som helst med mindre enn ett år igjen av United-kontrakten. 

Wan-Bissakas representanter prøver ifølge Hughes å få United til å gi Wan-Bissaka litt av salgspengene for å få avtalen med West Ham gjennomført.

Wan-Bissaka i aksjon mot Liverpool, sommer 2024.
Aaron Wan-Bissaka i aksjon i treningskampen mot Liverpool.

Mandag 5. august

16.50: Snipp, snapp, snute - så var sagaen om en overgang for Joao Neves til United ute – i hvert fall for denne gang. Neves har nemlig signert for PSG. 

12.10: Manchester United og Erik ten Hag har fortsatt ikke bestemt seg for om Toby Collyer skal lånes ut kommende sesong eller ikke, skriver The Athletic

20-åringen har gjort sakene sine svært godt i preseason, og det samme har 17 år gamle Harry Amass. Venstrebacken ventes imidlertid uansett å bli værende i klubben.

09.20: Tyrkiske Fanatik skriver at Fenerbahce har lagt inn et bud på 12 millioner euro for Sofyan Amrabat, men at Fiorentina ønsker seg 15 millioner euro. Midtbanespilleren skal fortsatt være aktuell for en retur til United etter utlånet forrige sesong, men enn så lenge er det uvisst for han fortsetter karrieren.

08.10: Manchester United ønsker seg rundt 18 millioner pund for Aaron Wan-Bissaka, skriver Daily Mail. Høyrebacken er høyt oppe på ønskelista til West Ham, som allerede skal ha fått ett bud avslått på 26-åringen.

Powered by Labrador CMS