JOURNALIST OM FOFANA-RYKTENE:

- Tror han hadde vært en veldig god partner til Mainoo

Yossouf Fofana skal være på Manchester Uniteds radar. Det er en overgang journalisten Sam Tighe har troen på. 

Publisert Sist oppdatert

- Jeg synes Youssouf Fofana er en ordentlig god spiller. Jeg tror han hadde vært en veldig god partner til Kobbie Mainoo. 

Det sier journalisten Sam Tighe som han gjest på Sky Sports-podcasten «Transfer Talk». Der diskuterer han og Sky Sports sin overgangsekspert Dharmesh Sheth mulige midtbanealternativer til Manchester United.

Det har nemlig blitt en diskusjon som har blusset opp igjen de siste dagene. Det har lenge sett ut som United skulle hente Manuel Ugarte fra PSG. Uruguyaneren ble enig med United om de personlige betingelsene for flere uker sider og klubbene skal ha vært i forhandlinger. 

Men tidligere denne uken meldte David Ornstein i The Athletic at United ser på andre alternativer ettersom de røde djevlene og PSG var langt unna hverandre i verdivurderingen av Ugarte. Siden har en rekke navn blitt nevnt som mulige alternativ. 

Saken fortsetter under artikkelpluggen.

Sander Berge er ett av navnene, og flere eksperter har troen på den eventuelle overgangen. Nevnte Fofana er et annet, og det har Tighe sansen for. 

- Det hadde vært det beste valget, synes jeg. Han er mye billigere enn Ugarte, halve prisen omtrent, og han er en veldig god midtbanespiller. Jeg tror han er et mye bedre valg enn Sofyan Amrabat, og Ugarte er både dyrere og utgjør en større risiko, sier Tighe, og fortsetter: 

- Ugarte var fantastisk i Sporting og i starten i PSG, men jeg tror han har slitt litt med overgangen til fotball på det øverste nivået. Og PSG stolte ikke på ham i de store kampene mot slutten av forrige sesong, og det er et rødt flagg. 

Han påpeker at Fofana bare har ett år igjen av kontrakten, og at AS Monaco i flere måneder har vært klar på at han skal få lov til å forlate klubben fra fyrstedømmet denne sommeren. Ifølge flere rapporter ønsker Monaco seg rundt 35 millioner euro for franskmannen. 

Også The Athletic-duoen Carl Anka og Mark Carey har i en analyse foav Uniteds jakt på en midtbanespiller sett nærmere på Fofana. Der trekker de frem følgende: 

  • Fofana er svært god til å vinne ball, og når han gjør det, følger han gjerne opp med å slå en pasning gjennom ledd som gjør at laget raskt omstiller fra forsvar til angrep.
  • Han er bedre, og mer villig til, å ta med seg ballen høyere i banen enn Ugarte
  • Han har en tendens til å slå litt for ambisiøse pasninger, litt som Bruno Fernandes

- Fofana passer bedre som en boks til boks-spiller enn som en enslig defensiv midtbanespiller bak Fernandes og Mainoo. Han er ikke den optimale partneren til Mainoo akkurat nå, men han er i en så ung alder og har så mye talent at han vil være svært nyttig for United-laget i flere år fremover, skriver de to The Athletic-journalistene i sin konklusjon. 

Youssouf Fofana i drivet med ballen.

25 år gamle Fofana skal imidlertid være ønsket av AC Milan også, men de har enn så lenge ikke vist tegn til å være villige til å betale det Monaco ønsker. 

Det er en situasjon United har vært borte i før. 

- Vi vet at Milan sliter litt med å ferdigstille overganger, sier Sam Tighe, og sikter til at Milan lenge var favoritten til å signere Joshua Zirkzee, som nå er Uniteds nye nummer 11. 

Italienske Gazzetta dello Sport omtaler Manchester Uniteds interesse for Youssouf Fofana og skriver at de nå er en «trussel» for AC Milan som allerede skal være enig med midtbanespilleren om de personlige betingelsene. Han skal selv være åpen for en overgang til United. 

Fabrizio Romano har påpekt at United enn så lenge ikke har lagt inn noe bud, så får vi se om det endrer seg i løpet av de kommende dagene eller ukene. 

Powered by Labrador CMS