Nære et heroisk comeback etter marerittomgang

Manchester Uniteds U18-lag var lørdag formiddag i London hvor de møtte Tottenham til den andre kampen i gruppespillet i U18 Premier League Cup.

Etter seks strake seiere i innledningen av sesongen var forventningene høye til at seiersrekken skulle fortsette mot de liljehvite fra London.

Det endte til slutt med et knepent tap 4-3 etter et godt forsøk på det som kunne blitt et storartet comeback.

Bekmørk førsteomgang

I motvinden i første omgang var det nemlig Tottenham som sjokkerte stort. Med effektivitet og det man kan kalle svært svakt forsvarsspill av United tok Spurs ledelsen tidlig etter scoring av Ellis Lehane.

Dante Plunkett, som i denne kampen figurerte i en uvant posisjon som høyreback fikk det spesielt tøft i den første omgangen og var rundingsbøye opp mot Luca Williams-Barnett som etter 19 minutter doblet ledelsen til 2-0.

Sju minutter senere stod det 3-0 signert samme Williams-Barnett og alt håp så ut til å være ute for de unge United-gutta.

Zach Baumann og Dante Plunkett depper etter at Tottenham la på til 3-0 i første omgang.

Ny nedtur etter pause

Det skulle ikke ta mer enn 20 sekunder av andre omgang før Tottenham igjen var nære på ved å legge på til 4-0 da Tyran Thompson banket ballen i stolpen.

United gjorde grep i pausen og tok ut Dante Plunkett og Reece Munro og flyttet Bendito Mantato og Jayce Fitzgerald ned i forsvarsleddet i den andre omgangen.

Det ga ingen umiddelbar effekt for etter 52 minutter ga Godwill Kukonki bort ballen enkelt og Williams-Barnett kunne sette inn sitt tredje for dagen og øke til 4-0.

Lacey tente håpet

Med timen på kampuret satte Adam Lawrence inn Shea Lacey som i en lang periode har vært ute med skade og derfor får gradvis mer spilletid for hver uke som går.

17-åringen brukte ikke mer enn 14 minutter på å vise seg frem for første gang da han dro seg inn i banen og siktet på lengste kryss, men avslutningsforsøket ble reddet.

Fire minutter senere var Lacey igjen på ferten og denne gang valgte han motsatt hjørne i en tilnærmet lik situasjon og United reduserte til 4-1.

Kun minuttet senere var Lacey igjen involvert og satte sitt andre etter rot i Tottenham-forsvaret. United hadde plutselig fått troen på at de kunne få med seg et resultat.

Shea Lacey kom inn fra benken og scoret to mål for United. Likevel var det ikke nok.

Straffemål og store sjanser i sluttminuttene

Med under fem minutter igjen av kampen gikk Gabriele Biancheri i bakken inne i feltet og dommeren blåste straffe til United.

Biancheri gikk selv frem og satte straffen i mål til 4-3 og scoret med det sitt ellevte mål for sesongen.

I sluttminuttene jaget United utlikning og Victor Musa var fem minutter på overtid svært nære, men avslutningen fra 12-13 meter ble stoppet inne i Tottenham-mølja som var foran eget mål.

Dermed endte det med sesongens første tap for U18-gutta, noe som gjør at Leeds må slås i gruppespillets siste kamp om det skal bli avansement i U18 Premier League Cup.

Tottenham U18 4-3 Manchester United U18

U18 Premier League Cup
Hotspur Way, London

MÅL: 1-0 Ellis Lehane (5), 2-0 Luca Williams-Barnett (19), 3-0 Luca Williams-Barnett (26), 4-0 Luca Williams-Barnett (52), 4-1 Shea Lacey (78), 4-2 Shea Lacey (79), 4-3 Gabriele Biancheri (86, str.)

Gule kort: James Scanlon (29)

United: William Murdock (GK) - Dante Plunkett (Amir Ibragimov 46), Godwill Kukonki, Reece Munro, Daniel Armer - Tyler Fletcher (Jim Thwaites 66), Jayce Fitzgerald, Zach Baumann -  Bendito Mantato (Victor Musa 46), Gabriele Biancheri, James Scanlon (Shea Lacey 60).

Ubenyttede reserver: Cameron Byrne-Hughes

LIVE:

SLUTT

90+5 min: Victor Musa får sjansen til å bli helt, men klarer ikke klamme avslutningen mellom en horde av Tottenham-spillere.

90+1 min: Det er tillegg i spilletid på minimum sju minutter.

86 min: MÅL! United reduserer til 4-3! Biancheri er sikker fra straffemerket og banker ballen i nettet!

85 min: Straffe til United. Biancheri reagerer raskt på en ball som kommer i hans retning. Blir klippet og får straffe.

82 min: United nære! Ibragimov spilles gjennom i bakrom ute til høyre. Keeper kommer ut på bærtur og Ibragimov spiller til Musa som legger igjen til Lacey som ikke klarer å sette ballen i det åpne målet.

79 min: MÅL! United reduserer enda en gang og enda en gang er det Shea Lacey som scorer sitt andre på snaue minuttet! Det rotes i Spurs-forsvaret og Lacey kommer til skudd inne i feltet. Ballen treffer en Tottenham-spiller og triller mot mål og går akkurat over linja. United-spillerne er ikke sikre og Ibragimov banker ballen i nettet for sikkerhetsskyld, men det er altså dømt mål!

78 min: MÅL! United reduserer og det er Shea Lacey som gjør det. Den lille kantspilleren fra Merseyside får ballen ute til høyre og gjør som han gjorde ved en tidligere anledning, rykker seg fri fra backen og fyrer. Denne gangen i nærmeste hjørne med et knallhardt skudd som Tottenhams sisteskanse ikke rekker ned på.

76 min: Lacey forsøker seg med direkte skudd, men frisparket går like over.

75 min: Baumann vinner et frispark i god posisjon. Kan Lacey kanskje pynte på resultatet?

74 min: Lacey viser seg frem! Får ball ute til høyre, rykker seg fri og forsøker å skru ballen i lengste kryss. Tottenhams keeper slår til corner med en strålende redning.

73 min: United sender mange mann i angrep og Herbie James spilles gjennom i midten. Innbytteren løper fra både Kukonki og Fitzgerald og kommer alene med Murdock. Bruker lang tid på å bestemme seg og Uniteds keeper kommer ut og hindrer avslutningen

69 min: Elliot-Parris utfordrer Armer ute til venstre før han skyter, men Murdock har god kontroll på avslutningen.

66 min: Jim Thwaites står klar til å komme inn, han erstatter Tyler Fletcher som er tydelig frustrert når han går av banen.

64 min: Tottenham fortsetter å angripe mot et svakt United-lag. Får stort sett gjøre som de vil her, hjemmelaget.

60 min: Shea Lacey inn for United, erstatter James Scanlon.

52 min: MÅL! Tottenham øker til 4-0. Kukonki mister ball på egen halvdel og Tottenham spiller fri Williams-Barnett som full av selvtillit går av Armer og banker ballen i nettet bak Murdock.

48 min: Første glimt av hva Ibragimov står for. Får ball ute til høyre. Rundlurer Tottenhams venstreback og klinker ballen inn i feltet og treffer Scanlon midt i planeten som gjør at kantspilleren trenger behandling.

47 min: Offensive bytter fra Adam Lawrence. Jayce Fitzgerald flyttes ned på backplass, det samme gjør Bendito Mantato, mens Godwill Kukonki flyttes inn som stopper.

46 min: Tottenham rett i angrep. Det tar ikke en gang 10 sekunder før det synger i treverket enda en gang, denne gang av Tyran Thompson.

46 min: Andre omgang er i gang. United har gjort to bytter i pausen. Ut har Dante Plunkett og Reece Munto gått og inn kommer Victor Musa og Amir Ibragimov.

PAUSE

45+1: Stolpeskudd for Tottenham. Kukonki spiller et tilbakespill rett i beina på tomålsscorer Williams-Barnett. Kantspilleren utfordrer Munro og får forsvarsspilleren på feil fot før han plasserer ballen mot lengste og treffer stolpen. Nære 4-0 for hjemmelaget.

42 min: Bytte for Tottenham. Kampens første målscorer Ellis Lehane må gi seg etter taklingen fra Munro. Inn kommer Reiss Elliot-Parris

40 min: Munro igjen sterk i lufta på offensiv corner. Vinner sin duell og header like utenfor.

37 min: United fortsetter å rote voldsomt i bakre rekker. Armer mister ballen veldig enkelt og Ellis Lehane kan sette fart på fremover. Reece Munro er isolert mot Tottenham-spissen og blir utfordret på fart, men setter inn en knallhard, men ren takling. Lehane blir liggende etter duellen.

32 min: Mantato forsøker sitt ytterste å få United tilbake i kampen. Får ball ute til høyre og setter på trommestikkene innover i banen Får gå frem til 20 meter og skyter, men en god halvmeter over.

26 min: MÅL! United henger ikke med. Dante Plunkett blir igjen lurt og Luca Williams-Barnett bruker fart og nærteknikk på å lure seg forbi Reece Munro og triller ballen i lengste til 3-0 for Tottenham!

24 min: GULT KORT. James Scanlon spiller bort ballen og jager hjemover, river ned en Tottenham-spiller og blir førstemann i dommerens bok.

19 min: MÅL! Tottenham dobler ledelsen. Ellis Lehane fører ball fremover i banen mot et ryggende United-forsvar. Skyter fra 20 meter via Daniel Armer som gjør at Murdock må ut i full strekk. United-keeperen er uheldig og slår ballen rett ut i beina på Luca Williams Barnett som enkelt kan trille ballen i mål til 2-0.

16 min: Gigantisk sjanse for United på corner. Slås inn i femmeter hvor Reece Munro stiger til værs og knuser sin oppasser i duellen. Header mot mål og er svært nære mål, men ballen reddes på strek. Tottenham får klarert.

13 min: James Scanlon tar lekkert ned en lang ball på tvers fra Mantato. Bruker noen berøringer til å skjære inn i banen før han skyter mot nærmeste hjørnet. Archer i Tottenham-buret har få problemer med å holde skuddet fra landslagsspilleren fra Gibraltar.

11 min: Stopp i spillet mens Upson får behandling. Gyllen mulighet for Adam Lawrence til å ta en prat med laget sitt. United har ikke hengt med i åpningen her!

10 min: Fitzgerald legger ingenting mellom og kaster seg inn i en takling og treffer Tottenhams høyreback Upson som blir liggende å holde seg til kneet.

9 min: Plunkett blir igjen gått av ute på høyrebacken. Klarer å løpe opp venstrekanten og går i kroppen på motspiller. Tottenham vil ha straffe, men dommer vinker spillet videre.

7 min: Munro hindrer en ny stor Tottenham-sjanse. Williams-Barnett lurer Plunkett og slår inn langs gresset, men Munro leser av legget og blokkerer.

5 min: MÅL! Tottenham tar ledelsen. United slurver med ball og Mantato mister ballen på vei fremover. Tottenham utnytter ubalanse i Uniteds rekker og ballen blir spilt gjennom til Ellis Lehane som alene med William Murdock enkelt plasserer ballen i høyre hjørne og hjemmelaget tar ledelsen.

4 min: Tottenham med den beste starten på kampen. United ligger dypt i banen og forsvarer seg. Zach Baumann bryter inn og vinner et frispark inne i egen boks.

1 min: Avspark. Biancheri sparker i gang kampen for United.