Harry Amass i aksjon for A-laget mot Liverpool i sesongoppkjøringen, 3. august 2024.

Mistet seieren på overtid

Uniteds U21-lag har brukt sluttminuttene og overtid på å skaffe seg oppturer i kamper denne sesongen, men tirsdag kveld var det de som fikk dette imot seg.

Zach Baumann så nemlig ut til å bli matchvinner hjemme mot Hertha Berlins U21-lag i Premier International Cup, men tre minutter på overtid dømte dommeren straffe - som tyskerne så satte.

Dermed ble det 1-1 i den første av fire gruppespillskamper.

United stilte med de fleste som har vært på banen i EFL Trophy og de siste U21-kampene, med Dan Gore, Harry Amass og Ethan Wheatley som kanskje de største trekkplasterne.

17 år gamle Harry Amass spiller fast på venstrebacken for U21-laget.

Wheatley skjøt også hardt i stolpen etter bare noen sekunder, og var særdeles aktiv innøledningsvis.

Tyskerne, som ifølge rapporter i snitt var cirka ett år eldre enn United-gutta, sørget imidlertid for at det ble en svært jevn kamp.

Begge lag kunne tatt ledelsen før pause, tyskerne hadde en del ball og bare gode keepere og svake avslutninger sørget for at det stod 0-0 ved pause.

Etter en drøy time så kunne imidlertid innbytter Zach Baumann juble.

Han startet et angrep på venstresiden, nevnte Wheatley plukket opp ballen, spilte den fra seg, men så gled den plutselig videre til Baumann som hadde fortsatt løpet sitt. Han skar inn i banen, skaffet seg rom til avslutning, keeper gjettet at han ville skyte i hjørnet, men i stedet satte han ballen midt i mål.

Det så ut til å holde til tre poeng, før det altså røk på overtid.

Det er litt vanskelig å bedømme spillere når man ser kamp uten kommentatorer, uten repriser og med andre ting på gjøremålslista, men keeper Hubert Graczyk, midtstopper Louis Jackson og Harry Amass så ut til å komme godt ut av dette. Dan Gore viste også glimt av hva han kan, Wheatley var aktiv og god i starten og målet var fint.

United møter PSV Eindhoven, Sparta Praha og Nordsjælland i de neste gruppespillskampene. Lagene er fordelt i grupper med fire engelske og fire utenlandske lag, altså åtte totalt, de engelske lagene møter kun utenlandske lag, men bare de to beste fra fire slike grupper går videre til knocoutspillet. Sånn sett kan poengtapet bli ødeleggende for United.

U21: Man. United 1–1 (1-1) Hertha Berlin

Moor Lane
Premier League International Cup

MÅL: 1-0 Zach Baumann (Wheatley, 64), 1-1 Aksakal (90+4)

Gule kort: Gore (40), Fitzgerald (45+2), Jackson (72), Biancheri, Kamason (87), Baumann (90+1)

UNITED: Hubert Graczyk – Jaydan Kamason, Jack Kingdon, Louis Jackson, Harry Amass – Jayce Fitzgerald (Zach Baumann 61), Dan Gore (Tyler Fletcher 61) – Ashton Missin (Bendito Mantato 72), James Scanlon (Jack Moorhouse 61), Sam Mather – Ethan Wheatley (Gabriele Biancheri 78)

Ubenyttede innbyttere: Will Murdock, Tommy Rowe

LIVE:

90+7: SLUTT: United mister seieren på overtid, men kampen sett under ett kan de ikke klage på det. Greit med uavgjort, hvis man tar de objektive brillene på.

90+4: MÅL: 1-1. Finter Uniteds keeper til den ene siden og setter ballen i motsatt hjørne.

90+3: STRAFFE TIL Hertha. Er frispark slås inn i feltet, Hertha-keeperen er til og med med, ballen faller ned, en United-spiller timer dårlig, en spiller går over ende og dommer vil ha straffe.

90+1: Nytt gult til en United-spiller, men i mølja foran dommeren så aner jeg ikke hvem som fikk det.

87: GULT til Kamason for drøying ved et innkast.

78: BYTTE: Biancheri har kommet inn for Wheatley.

78: United heldige da et frispark imot fra 20 meter treffer muren, endrer retning, lurer keeper, men går utenfor stolpen. Dette er fortsatt åpent.

72: GULT til Jackson, for å drøye tid (eller gjøre et eller annet dommeren ikke likte) da United hadde fått frispark. BYTTE: Mantato kom samtidig inn for Missin.

67: Graczyk er nok en gang godt med, da han er raskt ned da en ball har retning mot mål, etter en duell like foran ham.

64: MÅL: Zach Baumann! United bryter fremover på venstre med Baumann, Wheatley plukker opp ballen, forsøker en kombinasjon, men så glir ballen i stedet frem til Baumann som hadde fortsatt sitt løp. Han vender inn i feltet og skyter tilbake og da spreller keeper i hjørnet mens ballen ruller over streken midt i mål.

61. BYTTER: Gore, Scanlon og Fitzgerald ut. Tyler Fletcher, Zach Baumann og Jack Moorhouse inn.

58: Stor Hertha-sjanse, men en like stor redning av Graczyk redder United når de spiller seg inn i feltet på venstresiden, og så ruller United opp mot høyre.

55: Men plutselig får Hertha to sjanser, hvor den siste går i nettveggen. Fortsatt jevnt, altså. Det bølger frem og tilbake.

54: United har tatt kommandoen etter pause, nå var Missin svært nær å finne Wheatley i god posisjon med et innlegg.

50: Nydelig av Gore, tar ansvar med ball på et raid fremover i banen, finter skudd, drar seg forbi på 20 meter, men blir lagt i bakken. Frispark i god posisjon, men det plasseres ufarlig over.

47: United får en overgangsmulighet med fem mot to, men først Gore og så Missin får ikke ball med seg så den kan utnyttes.

46: 2. omgang er i gang. (21.05)

45+3: Pause. Jevn kamp lenge, som United også kunne tatt ledelsen i, etter en aktiv Wheatley innledningsvis. Tyskerne tok imidlertid initiativet mot tampen av omgangen, og begge Uniteds sentrale midtbanespillere har nå altså gult.

45+2: Nytt gult, denne gangen til Fitzgerald.

44: Hertha tror de har scoret, men linjemann vinker for offside, som også så korrekt ut - siden det var så mange Hertha-spillere alene foran Uniteds mål.

40: Gult kort, til Dan Gore.

32: Stor Hertha-sjanse. Et innlegg fra venstre lander rett foran beina til spissen som får skyte umarkert fra 11 meter, men høyt over.

27: Fitzgerald med et fint løp i bakrom som åpnet opp Hertha, men innlegget stod ikke i stil - rett inn til keeper.

20: Svært god posisjon for Dan Gore, etter at han har passert mann og har rom på 20 meter, men slår til Wheatley i feltet, som blir dømt offside.

18: Stor Hertha-sjanse etter at Fitzgerald og Amass ikke var i sync, og United mistet ballen på 20 meter. Ble spilt inn i bakrom, lagt tversover på fem meter og så ut til å skulle bli mål, men på en eller annen måte fikk United styrt siste avslutning utenfor.

15. Første ordentlige Hertha-avslutning, men skuddet fra 20 meter går et par meter utenfor krysset.

13: Meget godt forarbeid av Ashton Missin nedover høyresiden, der han går av en mann og så kjører en trekant-kombinasjon med en medspiller for å passere nestemann, og så treffer Wheatley i feltet med innlegget, men uten at han får hodet helt på rett på plass for avslutningen.

9: Supporterklubbens mann på kampen kan også informere om at Dan Ashworth og Jason Wilcox er til stede for å se på.

7: Ny Wheatley-avslutning, etter at han blir spilt opp i feltet. Skaffer seg igjen rom, men denne gangen ender vendingen og den påfølgende aslutningen i et skudd et par meter utenfor bortre hjørne.

1. STOR SJANSE: Det slås inn fra høyre, blir litt klabb og babb i feltet, men ballen havner hos Wheatley som vender opp og skyter i stolpen og ut fra 10 meter.

1. min: Kampen er i gang: