Leny Yoro i aksjon for Lille mot Marseille.

THE ATHLETIC:

– Kontrakten er signert - små detaljer unna annonsering

United ser ut til å ha vunnet kampen mot Real Madrid om supertalentet Leny Yoro (18). Kanskje takket være klubbens nye administrerende direktør. 

Publisert Sist oppdatert

Ifølge den spanske avisen MARCA, som er basert i den spanske hovedstaden Madrid, kan Omar Berrada være årsaken til at United nå ser ut til å hente Leny Yoro fra Lille. 

Avisen skriver at det var Berrada som nektet å gi opp jakten Yoro, til tross for at han, for flere måneder siden, skal ha blitt informert om at Yoro ville til Real Madrid. Ifølge The Athletic ga Liverpool jakten opp Yoro på grunn av nettopp det. 

Men Berrada skal ha vært fast bestemt på at signeringen av Yoro var essenssiell for å vise United-fansen at en ny æra er i gang på Old Trafford. Berrada begynte offisielt i United-jobben 13. juli, men kan altså allerede ha gjort et godt stykke arbeid, dersom vi skal tro den spanske avisen. 

Torsdag ettermiddag melder The Athletic, med Guillermo Rai og Mark Critchley at Yoro har signert en femårsavtale med United, men at det fortsatt gjenstår noen små detaljer, blant annet den formelle arbeidstillatelsen, før overgangen kan formelt kan offentliggjøres.

Klokken 20.30 torsdag la United ut følgende på sin X-konto:

Enighet onsdag

David Ornstein meldte onsdag for The Athletic at 18-åringen skal være på vei til England for å undergå den medisinske sjekken og å gjøre de siste forhandlingene om personlige betingelser om kontrakt med Manchester United.

Ornstein meldte tidligere at klubbene er enige om en en overgangssum på £52 millioner, en enighet som kom forrige uke, og gjorde at den unge midtstopperen måtte ta et valg ettersom om Real Madrid også har vært ute etter vidunderbarnet. 

Nå ser det altså ut til at United har slått den spanske giganten i kampen om et av overgangsvinduets aller heteste salgsobjekter noe som er et skikkelig kupp av det nye INEOS-styret.

Like etter Ornstein var først ute med informasjon om at Yoro skal være på vei til England følger også resten av pressekorpset etter.

Saken fortsetter under artikkelpluggen, og der finner du en Yoro-tidslinje for det som ble en innholdsrik Yoro-dag onsdag.

Tidslinje:

Torsdag 18. juli:

19.00: 

17.30: Florian Plettenberg skriver på X torsdag ettermiddag at Yoro kommer til å bli annonsert som ny United-spiller innen kort tid, og at det er veldig sannsynlig at det kommer til å skje allerede torsdag.

16.00: Ifølge Fabrizio Romano har Yoro nå gjennomført og bestått den medisinske undersøkelsen. Samme mann melder torsdag at «sagaen» er over og at kontrakten er signert.

14.30: Ifølge den spanske avisen MARCA, som er basert i den spanske hovedstaden Madrid, kan Omar Berrada være årsaken til at United nå ser ut til å hente Leny Yoro fra Lille. 

Avisen skriver at det var Berrada som nektet å gi opp jakten Yoro, til tross for at han, for flere måneder siden, skal ha blitt informert om at Yoro ville til Real Madrid. Ifølge The Athletic ga Liverpool jakten opp Yoro på grunn av nettopp det. 

Men Berrada skal ha vært fast bestemt på at signeringen av Yoro var essenssiell for å vise United-fansen at en ny æra er i gang på Old Trafford. Berrada begynte offisielt i United-jobben 13. juli, men kan altså allerede ha gjort et godt stykke arbeid, dersom vi skal tro den spanske avisen. 

Onsdag 17. juli

20.45: Rasmus Højlund setter fyr på ryktene ved å legge igjen et likerklikk på Romanos innlegg. Dette har ikke gått ubemerket for fansen, som selvsagt tar dette som en bekreftelse på overgangen. Romano har selv republisert et innlegg hvor en annen konto påpeker danskens "like".

18.25: Onsdag kveld melder Fabrizio Romano det alle United-fans har ventet på; HERE WE GO!

Romano skriver på X at avtalen er sikret ettersom at den første delen av den medisinske testen er fullført. Flere tester skal fullføres, og så vil femårs-kontrakten skrives under.

16.10: David Ornstein melder seg på igjen, og da tyder ting på at overgangen til Leny Yoro nærmer seg veldig! The Athletic-journalisten skriver på X at den medisinske testen gjennomføres akkurat nå og at så fort alle sjekker er gjort ferdig vil det kontrakten signeres enten onsdag eller torsdag. Kontrakten strekker seg i fem år med mulighet for forlengelse ett ekstra år. 

Leny Yoro feirer seier for Lille mot Lens sammen med fansen.
Leny Yoro er på rekordtid blitt en supporterfavoritt i Lille. Nå ser han ut til å reise videre til United.

15.50: Florian Plettenberg melder at Leny Yoro til Manchester United er så godt som «Done Deal»! Tyskeren har blitt fortalt at Yoro bestemte seg for United tirsdag kveld og at han akkurat nå er på plass for å gjennomgå medisinske tester før han signerer en 5-årskontrakt.

14.45: James Ducker i Telegraph skriver i en artikkel at Leny Yoro er i Manchester for å gjøre de siste forhandlingene om kontrakt og å gjennomføre den medisinske testen.

13.50: Franske Fabrice Hawkins skriver på X at Leny Yoro har startet på sin medisinske undersøkelse og at det er enighet om en femårsavtale, men det til forskjell fra tidligere rapporter ikke er noen opsjon om et ekstra år.

13.35: Senere følger Romano opp med ny informasjon. At United avventer at Yoro skal formelt godkjenne og være enig i betingelsene han er forespeilet før en medisinsk test gjennomføres. Italieneren hevder at den medisinske testen er booket allerede onsdag dette for at ikke andre klubber skal kunne kuppe overgangen i siste liten.

12.40: Jonas Giæver forteller til United.no at han ser det som lite sannsynlig at Real Madrid skal foreta noe kupp av Leny Yoro. 

–  Det virker som at de har gjort det klart overfor Lille at de ikke vil betale mer enn de har tilbudt. Lille har akseptert ett bud. Det er fra United, og er mye høyere enn Real Madrids

12.35: Jamie Jackson drar informasjonen noen skritt lengre og går så langt i å hevde at Yoro skal på medisinsk test allerede onsdag.

12.10: Den franske journalisten Fabrice Hawkins er sikker på at Yoro blir United-spiller, det skriver han på X. Franskmannen melder også at Real Madrid ikke kommer til å matche Uniteds bud og derfor har trukket seg ut av kampen om 18-åringen.

12.05:  Videre følger The Athletics Real Madrid-korrespondent opp med at den spanske giganten er blitt informert om Yoros beslutning om å dra til United og at de respekterer 18-åringens valg.

11.50: – Det vil være et stort kupp dersom United signerer Yoro. Det backer alt INEOS har lovet om at de skal støtte manageren ved å bruke sine kontakter og sin kreativitet til å gjennomføre vanskelige overganger. Det er fortsatt mye som gjenstår, med tanke på Real Madrids interesse, men de er nære, skriver The Athletics Laurie Whitwell på Twitter.

11.30: Fabrizio Romano melder at Manchester United nå forsøker å fullføre overgangen så fort som mulig, for å unngå at Real Madrid kaprer Yoro. Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver på sin side at Yoro har sagt ja til United, og at han etter all sannsynlighet reiser til Los Angeles med sin nye klubb neste uke.

11.25: Franske Santi Aouna skriver på at United har troa på at de klarer å gjennomføre overgangen til Yoro før avreise på sommerturné til USA slik at franskmannen kan være med over dammen. Videre skriver franskmannen at Yoro reiste til England sammen med foreldrene sine onsdag morgen.

11.10: David Ornstein kommer med sin eksklusive sak om at Yoro er på vei til England for medisinsk sjekk.

I starten av juni hadde fikk UNO også innhentet en norsk stemme som har sett mye av den 18 år gamle stopperen hvor det ble brukt store superlativer om en så ung spiller. 

Les mer i saken under:

Powered by Labrador CMS