Derfor er et Real Madrid-kupp lite sannsynlig

Jonas Giæver tror ikke Real Madrid kaster seg inn i kampen om Leny Yoro i siste time.

Publisert

Onsdag smalt nyheten om at Leny Yoro er på vei til Manchester United fra David Ornstein i The Athletic.

Samtidig rapporteres det fra flere hold at overgangen ikke er i boks helt ennå. Fabrizio Romano melder at Manchester United forsøker å sikre seg 18-åringens signatur så fort som mulig, for å unngå at Real Madrid kaprer Yoro.

Lenge var det rapportert at Yoro ønsket seg til den spanske storklubben, men Real Madrids bud på 30 millioner euro var for lavt for Lille. De siste dagene kom meldingene om at franskmannen også ville være åpen for en overgang til United, som har fått akseptert et bud på 62 millioner.

– Real Madrid kommer nok ikke til å gjøre så mye mer enn det de har gjort, innleder Giæver.

– Det virker som at de har gjort det klart overfor Lille at de ikke vil betale mer enn de har tilbudt. Lille har akseptert ett bud. Det er fra United, og er mye høyere enn Real Madrids. 

– Da er kulturen på Santiago Bernabeu litt sånn at man trekker på skuldrene, og setter sin lit til at spilleren kan «pushe» fram en overgang til dem i stedet. De vil appellere med garantert suksess og si: 

– Vi er Champions League-mestere, vi har Kylian Mbappé, og vi satser på fremtiden. Her kan du bli best, og bli husket som en av de beste. Eller du kan dra til United der du vil tjene mer, men ikke bli like suksessrik.

– Det har jo vært rapportert at Yoro bare ville til Real Madrid, men at det nå virker å ha snudd litt, og at han også vil til United. Det kan jo være noen rundt ham som har argumentert for at han vil få en større rolle i det sportslige prosjektet i United, og at han vil tjene bedre der.

Leny Yoro skal være på vei til Manchester United.

Med skader på Nacho og David Alaba trenger Carlo Ancelotti en ny midtstopper i den spanske hovedstaden, men Giæver tror ikke Real Madrid vil nærme seg budet til United.

– Først og fremst fordi de har gitt Mbappe en stor økonomisk pakke, i tillegg til at de har hentet Endrick i sommer. Også tror rett og slett de tenker at han ikke er verdt mer enn de byr. De mener han er en fantastisk spiller, men han har ett år igjen av kontrakten sin, og nekter alltid å være med på budkriger.

– Med mindre Real Madrid plutselig finner noen penger under sofaen til Florentino Perez så synes jeg et annet scenario enn United virker merkelig.

Kylian Mbappé ble presentert som Real Madrid-spiller tirsdag.

I så fall kan Manchester United få en aldri så liten revansje da den samme Real Madrid-presidenten kapret Raphaël Varane fra Lens foran nesen til Sir Alex Ferguson i 2011.

– Det vil være et av sommerens aller største statements. Og da glemmer jeg ikke at Mbappe ble presentert i går, sier Giæver.

– Uansett hvilken ekspert man snakker med, beskrives Yoro som et generasjonstalent. Det snakkes jo om at han er en ny Raphaël Varane, eller forsvarsspillernes Mbappé. 

Powered by Labrador CMS