ERIK TEN HAG: 

- Jeg kan ikke ta stilling til all kritikken

På del to av pressekonferansen før Tottenham-kampen snakket Erik ten Hag om kritikk, press og det åpenbare: At United må score flere mål. 

Publisert

- Vi er på riktig vei, synes jeg. Både de siste par ukene og i mange aspekter ved fotballen. Men nå handler det om å være mer effektive, score flere mål, for det kommer til å vinne fotballkamper. 

Det sa Erik ten Hag på den lukkede delen av pressekonferansen før Tottenham-kampen. Sitatene ble gjort tilgjengelige sent lørdag kveld. 

Der snakket Ten Hag om flere ulike ting. Han var innom kritikken han og United-spillerne må tåle. Den har blitt tydeligere de siste dagene etter den målløse kampen mot Crystal Palace og det skuffende 1-1-resultatet mot Twente bare dager senere. 

United-sjefen snakket også om presset de har på seg, Champions League-kvalifisering og sammensetningen av troppen. 

Her er det United-sjefen hadde å si om både stort og smått på pressekonferansen. 

All kritikken som kommer: 

- For det første må vi respektere kritikken. Det er det mye av. Du kan ha en mening om fotball, og når du er i en jobb må du håndtere det. Men jeg kan ikke ta stilling til all kritikken. Jeg leser selvfølgelig ikke all kritikken. Det hadde ikke engang vært mulig, og jeg vil ikke vite om alt heller. Det handler om at jeg må vite noe av det, og noe av det er også gode råd. 

- Men for meg handler det om å være klinisk, se hvor laget er og hvilke områder vi må forbedre. Og fortsette å være metodisk, at du leder laget på riktig vei og sørger for at du tar de rette stegene for å få det beste ut av laget. 

Det har stormet litt rundt Erik ten Hag den siste tiden.

Å håndtere presset i United: 

- Jeg tror vi blir dømt for hver eneste kamp, og det er normalt. Alle forventer i hver kamp at United vinner, det vet vi, og det er ingen hemmelighet for noen. Når du er i denne klubben må du håndtere den faktoren, og det gjør vi. Det spiller ingen rolle om du er ung, gammel eller hva som helst. Vi må takle det og selvfølgelig få det beste ut av det og leve opp til forventningene. 

- Vi har unge spillere, et ungt lag, et nytt lag. Det tar tid. 

Å stole på de unge: 

- Det er valget vi har tatt de to siste sesongene. Jeg forstår inntrykket mange kanskje har for Manchester United på grunn av den enorme historien, men det er valget vi har tatt. Det har også noe med det økonomiske og andre begrensninger som vi har måttet håndtere. Vi tok et valg om å gå for unge spillere og de er ikke på det nivået. Du kan ikke forvente at de er det. Vi må forbedre dem og de må forbedre seg selv. 

- Vi må finne et lag som kan konsekvent oppnå suksess. Og dette laget har i løpet av de to siste sesongene vist at de kan gjøre det ved anledninger. Ved anledninger kan vi vinne trofeer, men vi må bli mer konsekvente. 

23 år gamle Joshua Zirkzee er en av spillerne United har signert under Erik ten Hag. Han ble hentet fra Bologna i sommer og står med ett United-mål så langt.

Om sammensetningen av laget: 

- Vi er der vi er nå med denne troppen. Men med alle restriksjonene vi har hatt har vi gjort en god jobb, synes jeg. Nå må vi jobbe med troppen og forbedre den. Vi har en bra stall med unge spillere. Vi må forbedre oss og laget. Og så har vi mål, store mål, og vi ønsker å nå disse målene denne sesongen, men også i årene som kommer. 

Om Europa: 

- Vi må lykkes. Vi må vinne titler, det er det denne klubben står for på det øverste nivået. Denne klubben har ambisjoner om å spille på det høyeste nivået. Ja, vi ønsker å nå Champions League, uten tvil. Vi har to veier dit: Den ene er Premier League, den andre er Europa League. 

Her kan du lese hva Ten Hag sa på del én av pressekonferansen. 

Powered by Labrador CMS