DENIS IRWIN I «UNO»:

- Harry Amass er en veldig interessant spiller

Denis Irwin vet en ting eller to om å spille venstreback. United-legenden har latt seg imponere av en unggutt i samme posisjon. 

Publisert

- Jeg så ham ganske mye forrige sesong. Han er en ganske stor gutt til venstreback å være. Han er veldig, veldig sterk.

Det sier Denis Irwin i den nyeste episoden av «Uno» som ble publisert lørdag.

United-legenden tar seg god tid til å prate om en rekke ulike temaer, inkludert United-akademiet, som han følger tett. Og han har latt seg imponere av Harry Amass, som spiller i samme posisjon som det Irwin gjorde. 

- Harry Amass er en veldig interessant spiller, sier Irwin. 

Amass er en av ungguttene som har imponert denne sommeren der han har vært med United til Norge, Skottland og USA. 17-åringen er offensiv både på banen og i uttalelsene: Han har selv sagt at han føler seg klar for å spille Premier League-fotball for United. 

Irwin tror Amass får sjansen i løpet av sesongen, men understreker: 

- Hvis Luke Shaw er frisk, spiller han. Så enkelt er det. 

- Manageren kan bruke ham som midtstopper også, men jeg håper at Lisandro Martínez, som jeg mener er en enorm spiller for oss, holder seg skadefri den kommende sesongen. Hvis Luke gjør det samme kommer han til å være venstrebacken vår. 

- Forhåpentligvis returnerer Malacia også etter å ha vært ute i et år, noe som er veldig lenge for en profesjonell fotballspiller. Forhåpentligvis kan han komme tilbake og utfordre.

 Erik ten Hag har selv snakket om utviklingen til Amass. Han mener potensialet er der, men at Amass har ting som må jobbes med før han er klar for Premier League-fotball.

- Akkurat nå må han utvikle noen ferdigheter for å spille for Manchester United. Men med et stort talent kan det gå veldig fort, og det blir spennende å se om han er kapabel til å komme til det punktet Alejandro Garnacho og Kobbie Mainoo gjorde da de fikk sjansen, sier Ten Hag. 

Men Irwin tror det er en gyllen mulighet der for Amass akkurat nå. Shaw er fortsatt ikke tilbake i trening med United etter å ha vært med England til finalen i EM. Og Tyrell Malacia er ikke tilbake i spill før om et par måneder

-  Det gir ham en mulighet, og det er alt du trenger i sesongoppkjøringen. En mulighet til å vise at han, først og fremst, takler og håndterer presset av å spille for en klubb som Manchester United. Som en ung gutt er det alt du vil, sier Irwin. 

Fra venstre: Bjarte Valen, Denis Irwin og Eivind B. Holth.

Er det noen som vet hva som kreves, er det nettopp han. Uno-gjesten spilte 529 kamper for de røde djevlene og var en av Sir Alex Fergusons mest betrodde menn. Irwin spilte for United fra 1990 til 2002. 

I samtlige 12 år spilte han under en manager som var opptatt av å gi akademispillerne sjansen hvis de viste at de var klare for det. 

Irwin mener Erik ten Hag gjør mye av det samme. 

- Vi vet at han, som har jobbet i Ajax, er klar over hvor viktig det er i Manchester United. Og utviklingen til Kobbie Mainoo viser at han tror på ungdommen. Så det er muligheter der. Ikke bare for Amass, men det er flere som får muligheter under oppholdet i USA. Så de må ta vare på muligheten. Ikke bare ved å vise hva de kan på trening, men viktigst av alt i kamper, sier Irwin, og legger til: 

- Erik er ikke redd for å gi ungguttene en sjanse. Det viste han i Ajax, og han viser det igjen i United. 

Powered by Labrador CMS