OFFENSIV HARRY AMASS: 

- Jeg er her for å spille førstelagsfotball. Jeg mener jeg er klar

Det har vært mye snakk om at Manchester United må hente en venstreback i sommer. Men Harry Amass mener han er klar for å ta steget opp. 

Publisert

- Hvis muligheten kommer, tar jeg den med begge hender. 

Det sa Harry Amass da han stoppet for å snakke med Stretford Paddock etter kampen mot Real Betis. 

17-åringen er en av ungguttene som har imponert for Manchester United denne sommeren. Han har vært på banen i alle Uniteds fire treningskamper så langt, og starter trolig også i den femte mot Liverpool natt til søndag skandinavisk tid. 

- Jeg er klar

Den 2007-fødte engelskmannen er en spiller mange United-fans kjenner godt til allerede. Han ble hentet fra Watford-akademiet i 2023 og har siden imponert stort i United-akademiet. 

Han ble belønnet med en plass på flyet til Uniteds USA-turné, og som ansvarlig redaktør Dag Langerød skrev i sin «Fem ting vi lærte»-spalte etter Betis-kampen: 

«Det er lett å bli glad i Harry Amass». 

17-åringen er på ingen måte feilfri defensivt, og et øyeblikks uoppmerksomhet bidro til at Betis tok ledelsen mot United. Men han er svært god offensiv, dyktig og uredd med ballen i beina og noterte seg også for en målgivende pasning da han fant Amad. 

Harry Amass i aksjon mot Real Betis. I bakgrunnen følger Erik ten Hag nøye med på sin unge elev.

Langerød skrev i sin oppsummering at det er lett å tenke seg at Amass kan spille en rolle for United på sikt, men Amass mener han er klar nå. 

- Ja, jeg mener jeg er klar, svarte han da han fikk spørsmål om han tror han kunne gått inn og spilt Premier League for United. 

- Det er det jeg er her for; å spille førstelagsfotball. 

Venstrebacken var en stor utfordring for United forrige sesong. Luke Shaw mistet store deler av sesongen, Tyrell Malacia mistet hele. Diogo Dalot måtte ofte vikariere på venstreback, og til og med Antony og Sofyan Amrabat måtte inn og bekle venstrebacken noen ganger. 

Roses av Heaton

Derfor har det virket opplest og vedtatt at United skulle hente en ny venstreback denne sommeren, men det har vært ganske stille på den fronten. Mye tyder nå på at Noussair Mazraoui signeres. Han er normalt høyreback, men er komfortabel på venstrebacken også. Han spiller fast venstreback for Marokkos landslag. 

At 17 år gamle Amass går rett inn som Uniteds nye venstreback den kommende sesongen er nok heller usannsynlig, men London-gutten har heller ikke akkurat svekket egne muligheter. 

Harry Amass i aksjon mot Rangers tidligere denne sommeren.

Tom Heaton er av samme oppfatning. Han tror Amass hadde taklet Premier League-fotball allerede nå. 

- Jeg ser ingen grunn til at han ikke skulle gjøre det. Denne klubben er bygd på det at unge gutter skal slå gjennom. Han har hatt en veldig bra start på sesongoppkjøringen, er en flott gutt, har en fantastisk venstrefot, jobber hardt og spiller bra, sa Heaton til Stretford Paddock. 

Mot Rangers ble ikke Amass vurdert på spillerbørsen, men fikk likevel ros for sine offensive bidrag. Mot Arsenal fikk han en 6 av 10 på børsen. Mot Betis fikk han børskarakteren 6,5

- Jeg er fornøyd. Det var en mine beste kamper denne sesongoppkjøringen. Nå gleder jeg meg til Liverpool-kampen for å se hva jeg kan gjøre der, sa Amass om egen opptreden mot Betis.

Og imponerer han igjen mot Liverpool, er det ikke utenkelig at det kommer flere muligheter for et United-lag som skal spille mange kamper i flere ulike turneringer den kommende sesongen. 

Powered by Labrador CMS