Eriksen med drømmemål og målgivende da Danmark slo Sverige

Christian Eriksen viste gryende EM-form i den skandinaviske duellen mot Sverige.

Allerede i det andre spilleminutt viste Eriksen seg frem. Danskene gikk rett i strupen på Sverige etter avspark og skaffet en corner.

Eriksen tok hjørnesparket, svingte ballen mot første stolpe og fant landsmann Pierre-Emile Højbjerg som styrte inn utligningen.

Danskenes drømmestart var et faktum, men Kasper Hjulmands drenger kom kjapt ned på jorda igjen. Newcastle-spiss Alexander Isak utlignet med en kontant avslutning bare minutter senere.

Højlund nære scoring

Det sto 1-1 til pausee, etter en omgang der Danmark styrte det meste og skapte de beste sjansene. Helt på tampen av omgangen var Eriksen nære scoring på frispark, men danskenes playmaker skulle få målet sitt. Etter hvert.

Det så lenge ut til å kunne ende annerledes, for etter pausene var det Sverige som tok tak i kampen og dominerte. De slet imidlertid med å skape de helt store sjansene. Den aller største sjansen var det nemlig Rasmus Højlund som fikk.

Den alltid hardtarbeidende United-spissen løp pliktoppfyllende etter en noe optimistisk pasning i bakrom og knuste Hjalmar Ekdal, som hadde erstattet Victor Lindelöf bare minutter tidligere, i en løpsduell.

Højlund fikk lagt ballen til rette og forsøkte å bøye ballen i det lengste hjørnet, men Sverige-keeper Robin Olsen vartet opp med en glimrende redning, og et par lange fingertupper nektet Højlund landslagsmål nummer åtte.

Knappe elleve minutter før full tid ble Højlund byttet ut. Det så ut som kampen skulle ebbe ut i 1-1, men så tok Eriksen tak.

Denne United-trioen, bestående av Victor Lindelöf, Christian Eriksen og Rasmus Højlund, var alle i aksjon i landskampen mellom Sverige og Danmark onsdag kveld.

Drømmetreff

Danmarks nummer 10 tok en kort variant da Danmark fikk frispark inne på svenskenes halvdel, fikk ballen tilbake og la ballen til rette. Fra 20 meters hold sendte han avgårde et skudd som på vakkert vis havnet i det lengste hjørnet. Robin Olsen sto helt stille og så ballen suse inn bak seg.

Det var Eriksens 41. landslagsmål , og det ble et mål av det avgjørende slaget.

Det var kronen på verket for Eriksen, som spilte en glimrende kamp for Danmark. Han svingte taktstokken, var hele tiden spillbar og sto bak mer eller mindre alt danskene skapte.

Danmark vant 2-1, og nå gjenstår bare generalprøven mot Norge før EM braker løs. Danskene møter Norge førstkommende lørdag.

Danmark er i gruppe C sammen med med Slovenia, Serbia og England, og spiller sin første kamp mot Slovenia søndag 16. juni.

Dette var den eneste privatlandskampen der United-spillere var involvert tirsdag kveld.

Her får du en full oversikt over alle United-spillernes landskamper før EM.

Slik var kampen:

Privatlandskamp. Parken, København.

SLUTT. Danmark vinner 2-1.

86 min: Eriksen med en drømmescoring! Drar seg forbi ex-Red Anthony Elanga og fra 18 meters hold bøyer han ballen på vakkert vis i det lengste hjørnet! Robin Olsen sto fastgrodd i gresset mens han så den suse inn bak ham. Mål og målgivende for Danmarks maestro.

79 min: Rasmus Højlund byttes ut. Spissen har, på sedvanlig vis, jobbet utrettelig og var nære scoring, men går målløs av banen. Nye muligheter mot Norge om noen dager. Erstattes avYussuf Poulsen.

61 min: Pierre-Emile Højbjerg byttes ut, og dermed tar Eriksen overkapteinsbindet for danskene.

53 min: Den løpsduellen ble tung for nevnte Ekdal. Løp på seg en skade i forsøket på å holde følge med Højlund og må gi seg. Fraktes av banen på båre.

51 min: Rasmus Højlund er fryktelig nære scoring! Knuser Hjalmar Ekdal i en løpsduell, kommer til avslutning fra en litt vanskelig vinkel, men får til et godt skudd. Forsøker å bøye ballen i det lengste hjørnet, men stoppes av Robin Olsen, som får et par fingertupper på ballen.

47 min: Victor Lindelöf byttes ut og erstattes av Hjalmar Ekdal.

46 min: Andre omgang er i gang.

PAUSE.

45+1 min: Eriksen har hatt en meget god omgang for Danmark. Spinner bort en Sverige-spiller og legges i bakken like utenfor 16-meteren. Får frispark og tar det selv- Hamrer den mot mål, men rett på svenske Robin Olsen i Sverige-buret.

9 min: Svenskene utligner! Et godt svensk angrep ender med at ballen, litt tilfeldig, havner hos Alexander Isak. Newcastle-spissen legger ballen til rette og hamrer inn utligningen.

2 min: Drømmestart for danskene! Går rett i angrep og får en corner. Den tar Christian Eriksen, som starter kampen med en målgivende. Sender corneren mot første stolpe og finner Pierre-Emile Højbjerg som styrer ballen i mål.

1 min: Rasmus Højlund og Christian Eriksen tar avsparket sammen og oppgjøret i Danmark er i gang.