NOUSSAIR MAZRAOUI:

- Er vel kanskje derfor noen mener jeg var et smart kjøp

CARRINGTON: Noussair Mazraoui trengte ikke lang tid på å bestemme seg da han fikk vite at United var interessert. 

Publisert Sist oppdatert

Så langt ser Mazraoui og United ut til å være en perfekt match.

Backen sier det var flere grunner til han ønsket at Old Trafford skulle bli hans neste destinasjon i sommer, og United-fansen har latt seg overbevise av 26-åringens start i United-trøyen.

Mazraoui har nemlig kommet meget godt i gang siden overgangen fra Bayern München til Manchester United i sommer. 

Noussair Mazraoui har kommet godt i gang med sine nye lagkamerater. Her på treningsfeltet med Mason Mount og Harry Maguire.

Etter en rekke sesonger der United har betalt overpris for mange av de nye spillerne, virker Mazraoui å være et realt kupp for United. 

Klubben betalte kun 12,8 millioner pund, samt drøye 4 millioner pund i mulige tilleggsklausuler, for backen.

Det begynner allerede å se ut som en meget god avtale for Uniteds del. 

- Det er ikke jeg som bestemmer overgangssummen, det var en sak mellom Bayern München og United. Jeg var vel ikke altfor dyr og det har fungert bra for meg. Det er vel kanskje derfor noen mener jeg var et smart kjøp. 

Det sa Mazraoui selv om overgangen da han møtte pressen tirsdag. Han møtte de fremmøtte journalistene, inkludert united.no, kort tid etter at Erik ten Hag hadde gjennomført sin seanse med journalistene. 

Onsdag får Mazraoui trolig sin første Europa League-kamp for United når de røde djevlene tar imot FC Twente. 

Det er en motstander Mazraoui kjenner godt fra tiden i Ajax. Der jobbet han som kjent tett med Ten Hag, og den allsidige backen forteller at nettopp Ten Hag var en viktig faktor i sommerens klubbvalg. 

- Du må se om manageren og hans måte å tenke fotball på passer meg. Jeg kjente ham jo allerede og vi forstår hverandre godt. Det gjorde valget lettere for meg, men det var ikke den eneste faktoren ved å komme til å stor klubb som United, forteller Mazraoui. 

Med seg på flyet fra München til Manchester fikk han Matthijs de Ligt, som også har kommet godt i gang i United-trøya. Det har hjulpet på å ha sin gamle lagkamerat, forteller Mazraoui. 

- De Ligt er en jeg kjente godt fra før. Man kommer til en ny klubb med nye mennesker, og da er det godt å ha noe stødig å forholde seg til. Det har gjort overgangen enklere. Fansen har også vært strålende, men det er fortsatt veldig tildig. Jeg føler støtten fra fansen og det er en herlig følelse, men jeg vil gi dem mer. 

En ting han derimot ikke vil ha mer av, er fotballkamper. Mazraoui er, som så mange av sine kolleger, bekymret for den stadig økende belastningen på fotballspillere. 

- Det er internasjonale kamper, cuper, ligaer, VM, EM og Nations League. Du kan spille opp mot 70 kamper i sesongen, men det er få som vil klare det. Det er ikke mange som vil gå gjennom en hel sesong uten noen skader. Det blir flere og flere kamper hver sesong, og flere og flere skader. Det er for mye, understreker han.

Mazraoui er en som selv har slitt mye med skader gjennom årene, men forhåpentligvis har han lagt det verste bak seg. Det eneste han nå tenker på er å spille for Manchester United. 

- Om man sammenligner Bayern og United er United trolig en enda større klubb internasjonalt enn Bayern. Jeg var der i et par sesonger og ønsket meg en annen utfordring. Jeg følte jeg ville være mer komfortabel i en annen klubb og jeg trenger vel egentlig ikke å forklare hvorfor United er så attraktive, sier Mazraoui. 

Powered by Labrador CMS