Erik ten Hag. Pressekonferanse før Spurs. September 2024.

MØTTE PRESSEN FØR SPURS:

– Burde dere ikke ha kommet lenger, Erik?

Publisert Sist oppdatert

1-1 mot Twente etter 0-0 mot Crystal Palace.

United-fansen håpet på fire strake seirer etter 3-0 og 7-0 mot Southampton og Barnsley før det, men ineffektivitet mot Palace og en svak kamp mot Twente har ført til ny murring blant supporterne

Da Erik ten Hag møtte pressen torsdag kveld ble dette derfor et tema.

Hva er problemet deres, Erik?

– At vi ikke scorer mål. Vi scorer ikke nok. Det er problemet. Det er det sentrale, at vi som lag ikke har scoret nok mål. Når du ser alle mulighetene vi har skapt så har vi ikke klart å score nok.

Hvordan løser du det?

– På treningsfeltet og ved å jobbe med enkeltspillere. 

– Vi har fått satt en struktur i spillet vårt defensivt, med ball og i oppbyggingen av spillet. I nesten alle kamper denne sesongen har vi hatt mer ball enn motstander, men så handler det om hva som gjøres med ball. Vi får den ofte inn på siste tredel av banen foran motstanders mål og også inn i 16-meteren, men nå må vi begynne å utnytte dette.

Hvordan kan det skje at Twente ønsket å vinne mer enn dere?

– Sånt skjer med alle lag i løpet av en sesong som kan være på 60 kamper. Da vil det være kamper hvor det virker som om motstanderne er mer sultne, og laget som håndterer dette best i løpet av en sesong får mer suksess.

– Så er vi ambisiøse. Vi ønsker å være mer sultne enn motstander. Det er det vi krever fra hverandre, og det er det vi må levere på stabilt. Lag som har suksess klarer nemlig det.

Burde dere ikke ha kommet lenger enn dette på din tid i United?

– Da må man se på situasjonen. Vi jobber fortsatt med å utvikle oss. Vi tok også et valg med å signere noen veldig unge spillere, som forrige sesong med Højlund og denne sesongen med Zirkzee og Leny Yoro.

– Så tror vi på dem, både her og nå og i fremtiden, men de må utvikles.

– Vi har også snakket om andre ting siden jeg startet. Om garderoben. Der har vi tatt steg, og nå må det jobbes med stallen. Det tar tid.

Erik ten Hag, pressekonferanse før spurs, september 2024.

– Jeg er imidlertid også utålmodig, det er en dårlig side hos meg, men jeg ønsker at pila skal peke rett til værs. 

– Likevel, for å være rettferdig her: Vi har oppnådd suksess her de siste to sesongene og vi jobber nå hardt for å skape mer suksess.

Så må fansen være mer tålmodig, da? Er det din melding til dem?

– Det er viktig å være rettferdig på dette. Derfor sier jeg det igjen. Vi har vunnet to trofeer de siste to sesongene, og vi er ambisiøse, vi ønsker også å vinne ting denne sesongen. Misforstå ikke. Vi ønsker å vinne enda en tittel og nå så høyt som mulig (i ligaen). I hver eneste kamp forsøker vi derfor å vinne. Det betyr ingenting hvem motstanderen er.

Mer fra pressekonferansen:

Powered by Labrador CMS