ERIK TEN HAG:

- Vi var nådeløse foran mål

Publisert Sist oppdatert

- Vi var nådeløse foran mål. Alle spillerne var sultne og på jakt etter scoringer. 

Det sa en fornøyd, men fattet, Erik ten Hag til Sky Sports etter storseieren mot Barnsley i ligacupen.

United feide Barnsley til side og vant 7-0. Det er klubbens største seier i ligacupen, og også den største seieren under Ten Hags ledelse. Men Ten Hag tok på ingen måte av av den grunn. 

- Jeg var ikke knust etter Liverpool og jeg feirer ikke nå. Vi er på en reise og vi får se hvor vi er i mai, sier United-sjefen, som oppsummerer kampen slik: 

- Vi vant, er klare for den neste runden, scoret noen fantastiske mål og underholdt fansen. Vi er fornøyde.

United hadde tre forskjellige tomålsscorere i nedsablingen av Barnsley: Marcus Rashford, Alejandro Garnacho og Christian Eriksen scoret alle to hver, mens også Antony tegnet seg på scoringsliten. 

Han scoret fra straffemerket etter selv å ha skaffet straffen, en straffe Rashford egentlig skulle ta. 

- Antony trengte litt selvtillit og Rashford ga ham straffen. De står sammen, forteller Ten Hag. 

Han var også fornøyd på Rashfords vegne. Uniteds nummer 10 har nå scoret tre mål på to kamper.

- Målene må ikke bare komme fra Marcus Rashford. Vi trenger flere målscorere, men jeg vet fra min første sesong her at når han scorer er det enklere for laget for da har man en spiller som garanterer scoringer. Det kan utgjøre forskjellen. Du kan gjøre veldig mye bra mellom de to boksene, men det er der inne kampene avgjøres. 

Marcus Rashford var veldig påskrudd i kampen mot Barnsley.

- Jeg forventer ikke dette bare fra Rashford, jeg forventer det fra andre som er på høyden av karrieren. Vi har også andre som har høyt potensiale, de er veldig sultne på å score mål. Men enda viktigere enn det, de ønsker å vinne kamper og trofeer. 

Ten Hag er klar på at selvtillit er viktig for fotballspillere. Og det er Rashford i ferd med å få mer av. 

- Det (selvtillit) er en stor del av det, men ikke alt. Det er mange andre ting, men selvtillit er viktig. Han har scoret så mange mål for United. Men du er bare så god som din forrige kamp, og man må vise det hver gang. Men jeg har sett det fra de største spillerne, når de ikke presterer og spesielt spisser ikke scorer mål, forsvinner selvtilliten. Det spiller ingen rolle hvem det er. 

Ten Hag mener at forholdet mellom United-fansen og spillerne er på bedringens vei igjen etter en krevende 2023/24-sesong. 

- Jeg tror dette var fornøyelig å se på for fansen, de likte det og satte pris på det. Du kan føle det gode båndet mellom laget og fansen igjen, og vi ga dem noen fine mål, sier United-sjefen. 

Powered by Labrador CMS