Old Trafford før kamp. 76. august 2022. På utsiden. Oversiktsbilde.

UNITEDS STADIONPLANER: 

Inngår samarbeid med lokale myndigheter

Publisert

Manchester United kommer mandag med en oppdatering på planene for utbedringen av området rundt Old Trafford. Klubben bekrefter at de har inngått et strategisk samarbeid med Trafford Council og Greater Manchester Combined Authority (GMCA). 

Hensikten med samarbeidet er å maksimere vekst- og regenereringsmulighetene på områdene i og rundt Old Trafford. 

- Med dette nye samarbeidet har vi ekspertisen, visjonen og lidenskapen for å drive regenereringen av Trafford Wharfside-området fremover og kan levere ordentlige fordeler for samfunnet, fansen og økonomien i nord, sier ordfører i Greater Manchester, Andy Burnham. 

De siste månedene har det vært en del spekulasjoner rundt hva som skjer med Uniteds hjemmebane. To mulige ideer har blitt lansert: Enten å pusse opp Old Trafford eller bygge et helt nytt stadionanlegg på områdene United eier like ved siden av Old Trafford. 

En arbeidsgruppe har blitt nedsatt for å se nærmere på det. Tidligere United-spiller Gary Neville er blant dem som er med i arbeidsgruppen. Sir Jim Ratcliffe skal foretrekke å bygge et nytt stadionanlegg fremfor å pusse opp dagens Old Trafford, og Ratcliffe skal ønske seg en detaljert og endelig anbefaling innen året er omme. 

Ifølge The Athletic har United som mål å bygge et anlegg med plass til 100.000 tilskuere - hvis de velger å gå bygge nytt. Det ses også på som realistisk med tanke på den store etterspørselen etter billetter for å se United på hjemmebane.

Per i dag tar Old Trafford i overkant av 74.000 tilskuere. 

Sir Jim Ratcliffe har ambisiøse planer for Old Trafford.

United opplyser at et gruppe med rådgivere, ledet av en uavhengig direktør, kommer til å bli satt ned for å hjelpe til med det pågående arbeidet med å utvikle det de beskriver som en «ambisiøs  visjon» for området rundt Old Trafford. 

- Fokuset er på hvordan et stadionanlegg i verdensklasse kan være en katalysator for å regenerere området, samt ha en positiv sosial og økonomisk innvirkning på Trafford og området rundt, skriver United. 

- Greater Manchester har gode argumenter for å være den største fotballby-regionen på planeten. Få steder kan sammenlignes med arven og den globale påvirkningen våre klubber og vår kultur har. Fremtidens Old Trafford er det neste kapittelet i den historien, og nå har vi muligheten til å sørge for at den skrives ordentlig, sier Burnham. 

Her kan du lese mer om stadionplanene som har blitt lagt frem tidligere: 

Powered by Labrador CMS