marttro

Våre vurderinger om laget mot Wolves

Publisert Sist oppdatert

United har kommet godt i gang med andre halvdel av sesongen, etter seier i både ligacup og Premier League.

Lørdag fortsetter det med bortekamp mot Wolverhampton, den siste kampen i kalenderåret 2022.

Motstander Wolverhampton står selv med to seirer etter oppstarten igjen, mot Gillingham i cupen og på overtid borte mot Everton 2. juledag, men har slitt gjennom høsten.

Det betyr at United møter tidligere Spania-, Real Madrid- og Sevilla-manager Julen Lopetegui i lørdagens kamp, etter at Bruno Lage fikk sparken i oktober.

For Uniteds del handler dette om å levere også på bortebane, der det har vært litt vanskeligere enn i hjemmekampene. Fulham ble slått på bortebane i forrige forsøk, etter en Garnacho-scoring på overtid, mens det ble tap borte mot Aston Villa i kampen før det. Før det ble det uavgjort mot Chelsea, seier mot Everton og tap mot City, så resultatrekka er altså mer variabel borte enn hjemme.

Kampen er imidlertid den første hvor manager Erik ten Hag endelig kan velge alle VM-spillerne, siden Lisandro Martinez har vært tilbake i trening siden onsdagen.

FORHÅNDSSAKER:

(+) Statistikk-sak: Her er lørdagens motstander best av alle i Premier League
Erik ten Hag om spillerjakt: – Må passe de sportslige og økonomiske kriteriene
Ten Hag om Wan-Bissaka: – Vi trenger konkurranse i stallen
God stemning på United-trening: Defensiv duo tilbake i full trening

Manchester United

Jadon Sancho trener fortsatt ikke sammen med de andre, og Diogo Dalot ble først sett tilbake på treningsfeltet fredag. Etter cirka tre uker på sidelinjen velger vi å tro at han tidligst er tilbake til Bournemouth-kampen.

Victor Lindelöf og Scott McTominay manglet mot Nottingham Forest med sykdom, og det spørs om de vurderes fra start igjen til denne – selv om svensken var tilbake på trening fredag.

Lisandro Martinez har imidlertid trent i flere dager nå, og Harry Maguire har også kjørt på for fullt etter at han ikke var klar for 90 minutter tirsdag kveld, grunnet sin sykdom.


David de Gea – Ble hvilt i ligacupen, men fikk en ny null i ligareturen mot Forest. Er egentlig uten konkurranse til de viktigste seriekampene.

Aaron Wan-Bissaka – Mange fryktet en Dalot-skade for Uniteds del før VM, men Wan-Bissakas comeback på laget har vært svært oppløftende i de to tellende kampene etter VM. Har nå enda en glimrende mulighet til å vise seg frem – både for Ten Hag og eventuelt andre interesserte klubber.

firemann

Raphaäel Varane – Hadde 77 gode minutter da han gikk rett fra VM-pause til start mot Forest, og er vanskelig å se for seg noe annet enn at han starter på ny her.

Lisandro Martinez – Var tilbake på treningsfeltet onsdag, noe som skulle bety at argentineren har tre treninger med resten av gjengen før denne kampen. Da tror vi at han kastes rett utpå igjen. Erfaringen har i alle fall vært at Ten Hag raskest mulig ønsker å få i gang VM-spillerne, og i United har uansett konkurrentene Maguire og Lindelöf slitt med sykdom den siste tiden.

Luke Shaw – Hvilt fra start i ligacupen og så stor som stopper mot Forest. Med Martinez tilbake så tror vi imidlertid at det blir en retur til venstrebacken for 27-åringen.

Casemiro – Strålende som stopper i ligacupen og konge som midtbanespiller mot Forest. Blir en nøkkelspiller på midten i nok en kamp her.

Christian Eriksen – Scoret 1-0 i ligacupen, og leverte målgivende til 1-0 mot Forest. Har bare forsterket sin posisjon i laget de siste par kampene.

eriksen22

Antony – Ikke spesielt god mot Forest, men samtidig den ene naturlige høyrekanten i troppen. Med mindre man bryter Ten Hags regler så er det også lov med en dårlig kamp, og en bortekamp mot Wolves er noe annet enn en hjemmekamp mot Forest. Får ganske sikkert sjansen igjen, fordi de andre alternativene eventuelt må bety flere endringer i 11eren.

Bruno Fernandes – Det var andre som stjal showet mot Forest, men portugiseren er selvskreven i 10er-rollen og en viktig brikke i Ten Hags offensiv.

Marcus Rashford – Den store formspilleren, med mål i fem av de siste åtte kampene og det virker naturlig å la ham fortsette med et utgangspunkt fra venstre, i stedet for å dra ham over til høyrekanten for å gi plass til Garnacho.

Anthony Martial – Har nå startet i seks United-kamper på rad, men samtidig tatt av etter 65 minutter mot Forest for å være sikker på at han er uthvilt og i form til denne kampen. Fremstår dermed bombesikker fra start.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen er 12.00 lørdag


Alternativene:

Harry Maguire – Hvis det av en eller annen grunn ikke holder med tre treningsøkter sammen med de andre for Lisandro Martinez. Dessuten møter United trolig et Wolves med Diego Costa, som kanskje kan bety at Ten Hag ønsker Maguires hodestyrke.

Alejandro Garnacho – Hvis Antony «straffes» for den mindre gode prestasjonen mot Forest, men normalt ville vil vi da tro at Rashford flyttes til høyre og Garnacho blir venstrekant, noe som innebærer to bytter i 11eren.

alj

Tyrell Malacia – Har to gode kamper bak seg på venstrebacken, og vi så innledningsvis i sesongen at Ten Hag gjerne belønnet det med fortsatt spill der. Samtidig har sesongen totalt sett også vist at Luke Shaw vurderes foran Malacia, og derfor tror vi ikke helt på dette.

Wolverhampton

Tredje sisteplassen i ligaen, men fikk altså kjente Julen Lopetegui som manager i VM-pausen og spanjolen har startet sin jobb med to seirer – i ligacupen og mot Everton i ligaen.

Dette blir Lopeteguis første hjemmekamp i ligaen.

julenl

Må fortsatt klare seg uten Chiquinho, Pedro Neto og Sasa Kalajdzic, men Jonny og Boubacar Toure kan returnere til denne.

Det kan også bli et gjensyn for United-supportere med tidligere Chelsea-spiss Diego Costa, som fort starter i stedet for Raul Jimenez på spissplass.

Merk at back Rayan Ait-Nouri har scoret i siste minutt i de to siste Wolves-kampene.

Mulig Wolves 11er: Sa – Semedo, Collins, Kilman, Ait-Nouri – Nunes, Neves, Moutinho – Hwang, Costa, Guedes

Powered by Labrador CMS