scottharrt

Våre vurderinger om laget mot Charlton

Publisert Sist oppdatert

Kvartfinale i Ligacupen.

Hjemme mot Charlton, 12. plassen i League One – 52 plasser under United i ligasystemet.

Det er 16 år siden lagene sist møttes, da i Premier League og United vant 2-0 etter scoringer av Ji-Sung Park og Darren Fletcher.

United har 16 seirer og to uavgjorte på de siste 18 kampene mot Charlton. Man må faktisk helt tilbake til 1989 for å finne forrige tap.

Samtidig spiller United toppkamp mot Manchester City i Premier League lørdag klokka 13.30 skandinavisk tid.

Det store spørsmålet er dermed – hvor mange av førstelagsstjernene hviler Erik ten Hag? United har møtt på papiret klart svakere lag tidligere i sesongen også, spesielt i Europa League, men da har manageren tviholdt på å bruke en del av stjernene.

Hvis vi i et lite øyeblikk ser til en av rivalene våre, Arsenal, som møtte Oxford i FA-cupen mandag, et Oxford som ligger omtrent likt med Charlton på tabellen, så beholdt de en av sine faste midtstoppere og de tre normale angriperne, da de til slutt vant 3-0.

Det blir selvsagt å stikke fingeren i været for å tippe, men united.no tror på litt av den samme vurderingen i United – samtidig som Ten Hag nok vil ha flere av stjernene klare fra benken til å bidra hvis det skulle bli nødvendig.

FOHÅNDSSAKER:

Manchester United

Bruno Fernandes er suspendert.

Det har fortsatt ikke kommet et klart svar på hvor lenge Donny van de Beek er ute etter sin stygge skade forrige uke, men han er uaktuell. Jadon Sancho trener fortsatt ikke for fullt med førstelaget.

Ellers har Axel Tuanzebe ikke vært å se på en stund nå.

Totalt sett må det likevel sies at det i skrivende stund ser ganske så bra ut med så få spillere ute.


Tom Heaton – Her tar vi en sjanse. Martin Dubravka stod imidlertid i mål i de to forrige ligacupkampene. Erik ten Hag har uttalt at Heaton var litt uheldig siden han slet med en skade til en av kampene, og så er nye Jack Butland i våre øyne da litt for ny. Det korrekte vil være å belønne Heaton med plassen når De Gea trolig hviles.

tomheaton081221

Diogo Dalot – Det naturlige her vil kanskje vise seg å være Wan-Bissaka, men Dalot har altså bare én start siden fotball-VM. Dermed handler det om hva som er en optimal oppladning for ham inn mot City-kampen lørdag. Vi landet på at det optimale er 45-65 minutter her igjen, slik at han ikke vipper over grenseverdiene for altfor tøff belastning, og så er det jo uansett tre hele treningsdager igjen etter denne kampen til å jobbe videre godt inn mot City. Dermed må Wan-Bissaka nøye seg med en innbytter-rolle.

Harry Maguire – Vikarkaptein Fernandes er ute, og vi tror at Lisandro Martinez får sin første start etter VM. Dermed synes vi det virker som mest naturlig at kapteinen, som også er høyreist, kommer inn ved hans side, selv om det lett kunne argumenteres for at Victor Lindelöf hadde fortjent det mer.

Lisandro Martinez – Som med Dalot – hva er den optimale oppladningen inn mot City? Argentineren har ikke startet etter VM, men vi tror at han skal starte mot City. Dermed tror vi også at han får 60-70 minutter her, fordi det er best for hans forberedelser til City-kampen.

Tyrell Malacia – Rett og slett fordi Luke Shaw får en sjelden frikveld i forkant av City-kampen, der han må vurderes som det naturlige venstreback-valget. Malacia er også et helt fint alternativ til en kamp som denne.

Scott McTominay – Har spilt 90 minutter to ganger for United de siste to månedene, i ligacupkampene mot Aston Villa og Burnley. Ingen grunn til å endre tankegang mot Charlton. Nå tenker vi at Casemiro må få en pause, og da går skotten rett inn på laget.

mctominay091022

Christian Eriksen – Bruno Fernandes er suspendert, og dermed så tror vi at både dansken og Fred må i aksjon. Så gjenstår det å se hvem av dem som spiller hvor. Før sesongen tenkte mange på Eriksen som en Bruno-backup, men det har vi ikke sett. Så gjenstår det å se om det skjer tirsdag, men Eriksen er uansett en viktig ballspiller med en viktig dødballfot i en kamp som det må forventes at United ender med en ballbesittelse på 65-75 prosent i.

Antony – Har lett etter formen de siste ukene, krasjet også med bilen sin slik at han måtte stå over mot Bournemouth forrige uke, men var tilbake med mål mot Everton sist. Vi tenker med ham som med et par av de andre førstelagsspillerne at det naturlige er å la ham få mer kamptrening, og heller byttes ut etter 60-70 minutter her.

Fred – Bruno Fernandes er suspendert, og hva er det han gjerne går foran med? Høyt press og hard jobbing, og hvis det er en som kan levere noe liknende så må det være Fred. Så ser vi at et annet alternativ kan være å bruke ham som 8er og flytte Eriksen frem, men hovedpoenget er at vi tror brassen starter etter noen fine og energiske innhopp de siste ukene.

fredd2

Alejandro Garnacho – Har totalt sett vært strålende etter at han fikk sjansen på førstelaget, og har de siste ukene skapt enormt med trøbbel for motstanderne fra benken. Startet også i de to siste ligacup-rundene, og hvorfor risikere Marcus Rashford fra start av når Garnacho er et så godt alternativ?

Anthony Martial – Har lett etter formen samtidig som han gjerne spiller 60-70 minutter. Var i perioder mer involvert mot Everton sist, og selv om Charlton nok blir en dyptliggende motstander med mange folk i egen 16-meter så tenker vi at det er naturlig å la den ene 9eren vi nå har få enda mer kamptrening i kroppen i 60-70 minutter også her.

Vårt resultattips: 2-0


Alternativene:

Anthony Elanga – Åpenbart et alternativ til Antony og kanskje også Anthony Martial, hvis Ten Hag ønsker det. Har imidlertid ikke startet i noen av de siste ligacupkampene, og har heller ingen starter etter VM-pausen. Vi tenker mest et nytt innhopp i 2. omgang her.

anelan

Aaron Wan-Bissaka – Høyaktuell til en plass fra start på høyrebacken, hvis Ten Hag mener det er best for Diogo Dalot og den kommende City-kampen at portugiseren ikke starter her.

Victor Lindelöf – Holdt nullen sammen med Maguire mot Bournemouth forrige uke. Kan det være at Martinez også står over denne fra start? I så fall betyr det nesten garantert svensken inn fra start.

De Gea / Shaw / Varane / Casemiro / Rashford – Hvis Ten Hag av trygghets-grunner ønsker å la dem få 45-60 minutter for ikke å risikere noe i det som jo er en kvartfinale.

Charlton

Fikk en ny manager i jula, Dean Holden. Han startet med uavgjort og tap før Charlton nå har vunnet to strake kamper.

Hadde ikke vunnet noen kamper i ordinær tid på elleve forsøk før disse to siste seirene.

Kom seg til kvartfinalen etter å ha slått sterke Brighton etter straffespark-konkurranse i runden før, og har faktisk vunnet på straffer i tre av sine fire ligacupkamper denne sesongen.

Charlton har aldri i sin 118 år lange historie vært i semifinalen av Ligacupen.

London-laget mangler keeper Joe Wollacott med en skade, men han har samtidig vært ute en stund nå. Diallang Jaiyesimi og Mandela Egbo er ute, mens en annen keeper, Ashley Maynard-Brewer, må sjekkes før avspark grunnet hjernerystelse forrige uke.

Tidligere Arsenal-unggutt Chuks Aneke er på vei tilbake fra en hamstring-skade.

Crystal Palace-utlånte Jesuran Rak-Sakyi må kanskje sees på som den største trusselen. Han startet og spilte for Palace da de slo United 1-0 i Premier League i mai, men er nå leid ut til Charlton.

Mulig Charlton-lag: MacGillivray – Clare, Ness, Lavelle, Inniss, Sessegnon – Rak-Sakyi, Dobson, Morgan, Blackett-Taylor – Stockley

De tre andre kvartfinalene er:

Southampton – Manchester City
Nottingham Forest – Wolverhampton
Newcastle – Leicester

Powered by Labrador CMS