– Troféer er hva vi ønsker

Tom Cleverley lærte mye av den skuffende 2013/2014-sesongen, og ser frem mot en ny sesong under Louis van Gaal.

Publisert Sist oppdatert

Fjorårets største offer for hakkekyllingene, Tom Cleverley, hadde på ingen måte en enkel sesong under David Moyes da klubben han har spilt for siden han var 12 år endte på syvendeplass – like over Southampton – på tabellen.

Etter en positiv førstesesong da han fikk sitt gjennombrudd i 2011, gikk det langt tråere da David Moyes overtok etter Sir Alex Ferguson i 2013, og midtbanespilleren innrømmer at han gjorde feil – både av og på banen.

TRENING: Tom Cleverley og Phil Jones.
TRENING: Tom Cleverley og Phil Jones.

– Et tøft år

– Jeg gjorde feiltakelser, ikke bare på banen, men utenfor også. Jeg ønsker ikke å gå tilbake der jeg var forrige sesong. Ting går inn på deg, men du får en tykkere hud.

– Personlig var det et tøft år, slår Cleverley fast overfor Andy Mitten.

– På en annen side tror jeg ikke jeg kommer til å lære mer i hele karrieren min enn jeg gjorde i fjor. Forhåpentligvis kan det slå positivt ut – ikke negativt – og at jeg forbedrer meg. Det starter alltid her i sesongoppkjøringen.

– Fantastisk å bære kapteinsbindet

Tom Cleverley spilte alle fem kampene på Uniteds USA-turné, og fikk til og med servert kapteinsbindet foran møtet med Roma, den første gruppespillskampen i International Champions Cup. Det satte 25-åringen pris på.

– Det var helt fantastisk. Det er noe jeg kan se tilbake på og si ‘jeg var kaptein for Manchester United’. Jeg har vært i klubben lenge, siden jeg var 12 år, og forhåpentligvis, dersom jeg jobber hardt nok, skjer det igjen.

Det er bare én uke igjen til ligaåpningen mot Swansea på Old Trafford, og Cleverley er fornøyd med det laget har prestert til nå i sesongoppkjøringen.

– Det har vært en suksessfull turné. Vi lærer å se ting fra et lagperspektiv, ikke som individualister. Det har vært helt strålende. Vi blir vant til systemet, vi blir vant til treningene og det synes i kampene.

– Som et lag, er troféer hva vi ønsker oss. Vi vil bare vinne ting. Vi har fått selvtillit etter å ha slått kvalitetslag i Amerika, sa han avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS