cleverley

– Det var tider da jeg tenkte: «Jeg burde ikke spille her»

Publisert Sist oppdatert

Tom Cleverley ble spådd en lysende United-karriere etter en strålende start på 2011/12-sesongen, da han blant annet dannet tospann med Anderson på midtbanen, og 8-2-seieren over Arsenal i 3. serierunde var det store høydepunktet.

En skade like etterpå holdt Cleverley imidlertid på sidelinjen i flere måneder, og etter det fant han aldri helt tilbake til seg selv – selv om han spilte en del i den tittelvinnende 12/13-sesongen.

Sommeren 2013 forlot så Sir Alex Ferguson sjefsstolen, og Cleverley innrømmer at den første sesongen uten skotten var svært utfordrende, ikke bare for laget men også ham personlig.

– Jeg er ikke redd for å innrømme at den sesongen (13/14) med David Moyes ødela en del for meg. Jeg sier ikke noe negativt om David Moyes, jeg syntes han var en strålende fotballmanager. Men den sesongen, 2013/14, ødela mentalt for meg, sier Cleverley i UTD Podcast.

– Jeg mistet selvtillit og jeg tenker at når det på en måte ødelegger deg i noen år, så begynner du å tvile på deg selv og slike ting. På en fotballbane må du være instinktiv i alt du gjør, så hvis du tenker deg om en ekstra gang i hver avgjørelse du tar, så blir du halvparten av den spilleren du burde være. Og jeg gjorde det i én sesong.

– Det var alltid drømmen min å spille for Manchester United, og på den tiden, som en ung gutt fra Bradford, følte jeg meg som en fiasko for det og det er ganske sprøtt å tenke slik når man spiller for United og England.

– Men samtidig spilte jeg dårlig, og det var i begynnelsen av da sosiale medier ble giftig og jeg syntes det var vanskelig å takle, for å være ærlig.

cleverley moyes
TØFF SESONG FOR CLEVERLEY OG UNITED: 2013/14-sesongen.

– Jeg vil aldri snakke negativt om David Moyes, men det var kanskje den ene tingen. Jeg fortsatte å spille, og det var til og med tider da jeg tenkte: «Jeg burde ikke spille her». 

– Sir Alex ville tatt meg ut av skuddlinjen, gitt seks uker ute av laget, for å få hodet på rett plass igjen, formen tilbake, bli fit og så på en måte nullstille seg.

Sommeren 2014 ble Cleverley utlånt til Aston Villa, før kontrakten med United gikk ut det påfølgende året og han gikk gratis til Everton.

De siste årene har han holdt til i Watford.

Powered by Labrador CMS