– Cleverley-sagaen viser alt som er feil

Engelsk kommentator om hvorfor England aldri lykkes.

Publisert Sist oppdatert

Tom Cleverley har ikke hatt en god sesong.

Det er han nok den første til å skrive under på selv også, og faktisk, som en av få spillere har han faktisk erkjent at han selv har vært for dårlig. Hvor mange andre har gjort det?

For en drøy uke siden tok det likevel helt av. Uniteds midtbanespiller ble kalt opp til det engelske A-landslaget, og det fikk noen til å se rødt. De startet en underskriftskampanje for å få ham fjernet. Det ville selvsagt ikke ha noe å si, men det ville skape oppmerksomhet. Negativ oppmerksomhet.

Nå skriver The Times-journalist Simon Barnes at det er nettopp sånt som gjør at England heller aldri klarer å ta store skritt som landslag.

Redde…

Tom Cleverley og Theo Walcott etter Walcotts scoring mot Skottland i august.
Tom Cleverley og Theo Walcott etter Walcotts scoring mot Skottland i august.

– Spillere som herjer i Premier League sender en forsiktig støttepasning på landslaget. De gjør jobben sin, jobber hardt, men alt virker uinspirert. Hvorfor er det slik?

– Svaret ligger i Tom Cleverley-sagaen. Cleverley er en brukbar spiller som kanskje kan bli litt bedre enn det også, men trolig ikke. I alle fall ikke nå. Det er visstnok bare hans skyld at England ikke er verdensmestre. 12.500 har skrevet under på kampanjen om at han aldri bør spille for England igjen. Underskriftskampanjen bruker ordene «denne stolte fotballnasjonen». Er det ok om jeg bruker det mot dere som startet dette?  Cleverley har også måttet ta imot så mye hets på nett at han la ned twitter-kontoen sin.

– Det er derfor spillerne hater å spille for England. Alle vet nemlig at de bare er noen få sekunder unna å bli syndebukker når de gjør det.

– Det viktigste for alle som følger England er seirer og suksess, men vi har nesten glemt hva det er for noe. Derfor velger vi i stedet å fokusere på det andre – hvem har skylda? Og det gjør vi helt uten forbehold.

Du kan lese hele saken i The Times, som er en betalingsavis, men som man kan laste ned på Ipad.

Powered by Labrador CMS