Nordmann på treningsopphold

Keepertalentet Sondre Rossbach (15) skal til Manchester United på treningsopphold for tredje gang.

Publisert Sist oppdatert

Sondre Rossbach har to ganger tidligere vært på treningsopphold i Manchester United, og i vinterferien drar han over for tredje gang. Keepertalentet spiller til daglig for Urædd, og er sønn til tidligere landslagskeeper Einar Rossbach. Han er tiltenkt en rolle som førstekeeper i tredjedivisjonsklubben til sommeren.

Einar, som også er trener for sønnen, bekrefter fra treningsfeltet på La Manga at femtenåringen skal over på treningsopphold.

– Ja, det kan jeg bekrefte. Jeg ønsker imidlertid ikke å fortelle så mye mer om United-interessen, sier Einar Rossbach til Telemarksavisa.

Telemarksavisa skriver at da Rossbach sist var på treningsopphold i United var planen opprinnelig at han skulle spille treningskamp for klubben. Disse planene ble imidlertid skrinlagt fordi klubben ikke ønsket å vise frem den talentfulle nordmannen til eventuelle speidere fra andre klubber på tribunen.

– Det gikk veldig bra. Første gangen ble jeg skadet, og måtte dra hjem tidligere enn planlagt. Men andre gangen gikk det meste veien, noe som er morsomt, sier Sondre selv.

– Vi har ikke snakket så mye om kontrakt ennå. Vi har en liten avtale, men den ønsker jeg ikke å si noe mer om.

United må uansett vente til Rossbach har fylt 16 år før de kan skrive kontrakt med han.

United-supporter

Sondre Rossbach håper å få muligheten til å trene med klubbens seniorkeepere i vinterferien. Noe som gjør det ekstra spesielt for den unge keeperen å få prøve seg for nettopp United er at han har vært United-supporter i flere år.

– Jeg har vært Manchester United-supporter siden jeg var ni år. Peter Schmeichel var min favotittspiller da han spilte i klubben. Derfor er det ekstra spesielt å få trene med United.

– Jeg gleder meg veldig. Det er stort å få trene med favorittklubben, og for meg er det som en drøm.

– At de nå vil ha meg over for tredje gang, tyder vel på at jeg har gjort et godt inntrykk, sier Sondre Rossbach.

Rossbach drar til Manchester 20. februar og skal trene med klubben en uke.

Powered by Labrador CMS