Hvor mange kamper ser vi Michael Carrick fra start denne sesongen?

– Laget må forsterkes

AVISREAKSJONER: Les noe av det avisene skriver etter Uniteds andre kamp på USA-turen.

Publisert Sist oppdatert

Etter klare og overbevisende 5-2 over LA Galaxy i åpningskampen natt til søndag, fikk United-spillerne en atskillig vanskeligere oppgave da Real Salt Lake sto for motstanden to døgn senere. 
Riktignok ble det nok en seier, men her satt den mye lenger inne. United måtte til og med se sine verter ta ledelsen før Henrikh Mkhitaryan og Romelu Lukaku slo til med henholdsvis 1-1 og 2-1.

På minussiden noterer vi at Juan Mata og Matteo Darmian begge pådro seg skader, mens Antonio Valencia gikk unødvendig hardt inn i en motstander og ble utvist midtveis i 2. omgang.

Her er noen avisreaksjoner etter kampen:

Manchester Evening News

Samuel Luckhurst: Det haster med å få på plass en ny spiller. Det er mange positiver å ta med seg fra oppgjøret mellom Man Utd og Real Salt Lake, men etter et som skjedde med Juan Mata, trengs det et nytt spillerkjøp. Om det skulle finnes et lyspunkt etter å ha sett spanjolen halte inn i tunnelen etter bare 15 minutter, så er det at skaden kan føre til at Ivan Perisic, på et eller annet tidspunkt denne uken, setter seg på et fly med kurs for De forente stater.

JUAN MATA – fikk seg en kraftig smell i ankelen og måtte forlate banen.

Uvenner med ballen, frustrerte utbrudd og scoring. Romelu Lukaku minnet nesten forbløffende om en Wayne Rooney på hell. Selv etter å ha scoret seiersmålet (hans første scoring for United) traff han Daley Blind med en kanon.

Lingard øker i verdi

Joel Pereira fomlet med et tidlig forsøk, men nervene hans ble roet ned av en strålende blokkering av Jesse Lingard. Lingard fikk tidlig noen bryske råd av Mourinho, og tok dem til seg. For andre kamp på rad så han ut til å være en av United-spillerne i best form, og han supplerte sine intuitive bevegelser med en instinktiv pasning til Henrikh Mkhitaryans utlikningsmål. Warrington-gutten har det med å være bedre uten enn med ball, men gutten som har blomstret så sent, kan fortsatt vise seg å være i utvikling.

Fosu-Mensah

Ble igjen plassert på høyrebacken, om enn i en backfirer denne gangen. Og nå virket han langt mer komfortabel enn som vingback. Kanskje vurderer Mourinho han som cover på høyrebacken, og da blir det kanskje ikke noe utlån på 19-åringen.

Henrikh Mkhitaryan

Armeneren er Uniteds førstevalg på høyrevingen, men der er mangel på spesialistalternativer. Andreas Pereira synes å bli ansett som sentral midtbanespiller, Jesse Lingard er mer effektiv gjennom midten, og Ashley Young er skadet. Mourinho uttalte at «vi trenger en som kan gi oss flere muligheter», og hans ønske om å hente Perisic kan nå ha blitt forsterket.

Spillerbørs:

Pereira 5, Fosu-Mensah 7, Jones 4, Lindelöf 6, Blind 6, McTominay 5, Carrick 6, Lingard 7, Pogba 6, Mkhitaryan 7, Lukaku 6.
Innbytterne: Romero 7, Valencia 5, Bailly 7, Smalling 6, Darmian 6, Pereira 5, Herrera 7, Fellaini 6, Mata 5, Martial 6, Rashford 5, Mitchell 6, Tuanzebe (for lite spilletid).

“Romelu Lukaku nets as Antonio Valencia sees red.”

The Mirror

Mirror:

Alex Richards: Som i helgens kamp byttet José Mourinho ut hele 11’eren sin i pausen. Deretter fikk han se Juan Mata halte av etter et kvarter, før United ble redusert til ti mann da Antonio Valencia fikk rødt.

Men hvem av de 24 benyttede spillerne sto igjen som vinnere, og hvem hadde hatt en opptreden de ikke vil ha noe ønske om å huske?

VINNER: Timothy Fosu-Mensah

Nederlenderen fikk igjen en mulighet på høyresiden, og imponerte. Han er bygget som et fjell, og dermed ble det en høyst ulik innbyrdeskamp mot lille Joao Plata, som ellers er så kreativ i 10’er-rollen for RSL.
Gang på gang fosset Fosu-Mensah forbi Plata og sørget for massevis av offensiv trussel. Han gjorde det også godt defensivt mot den tekniske Plata, og lot seg aldri lure. Antonio Valencia har vært førstevalg på høyrebacken, men Fosu-Mensah virker klar til å ta opp kampen.

TAPER: Antonio Valencia

Ecuadorianeren tok over kapteinsbindet etter pause. Han viste imidlertid ikke mye til nødvendig lederskap da oppgjøret gikk inn i en noe gretten fase.
Etter at Juan Mata hadde forlatt banen med skade etter kontakt med Saucedo, tok Valencia på seg hevnerrollen og kastet seg inn i Saucedo bakfra. Det var stygt, aggressivt og unødvendig. En ting er å støtte oppunder sine lagkamerater, men å oppføre seg som en idiot er noe helt annet.
Uansett hvordan Mourinho velger å uttale seg offentlig om episoden, vil han frese privat.

VINNER: Henrikh Mkhitaryan

Utover i forrige sesong sto armeneren etter hvert frem for Mourinho, og han har innledet sesongoppkjøringen ved å ta opp tråden. Han brukte tid på å tilpasse seg livet på Old Trafford, men nå virker 28-åringen klar til å vise seg frem som en av Premier Leagues mest betydningsfulle spillere.

HENRIKH MKHITARYAN – igjen en av Uniteds beste.

TAPER: Scott McTominay

Den unge midtbanespilleren ble tilbudt sjansen fra start ved siden av Michael Carrick. I det store og hele utspilte imidlertid kampen seg uten 20-åringen fra Lancaster, som dermed mislyktes i å gripe muligheten.
Altfor ofte overlot han Carrick til seg selv, og ga tre av RSLs midtbanespillere store rom til å true Uniteds midtforsvar. McTominay må vise mye mer autoritet dersom han skulle få sjansen mot Man City senere i uken.

VINNER: Jesse Lingard

Med pågående jakt på Inter Milans Ivan Perisic, vil Lingards muligheter være under hardt press når alvoret braker løs. I begge kampene hittil har Lingard startet på venstresiden – i kroatens foretrukne posisjon. Men selv om dette kanskje ikke er Lingards naturlige posisjon, har han gjort det veldig bra. Her var han mye involvert, og kanskje Uniteds beste spiller. Vær sikker — han kommer ikke til å gi opp plassen sin uten en skikkelig fight.

TAPER: Phil Jones

I de siste 12 månedene har England-stopperen ramlet nedover rangstigen. Med kjøpet av Victor Lindelöf er Jones’ posisjon mer utsatt enn noen gang.
Her startet han sammen med svensken, og demonstrerte klart og tydelig hvorfor han er i ferd med å bli satt på sidelinjen. Jones var skyldig i RSLs åpningsmål, han var treg og ute av posisjon, han var ikke sterk nok, og han gjennomførte 45 svake minutter. Er United-karrieren hans omme?

PHIL JONES – svak kamp av midtstopperen.

The Guardian:

Jamie Jackson: Romelu Lukaku fikk sitt debutmål, men kvelden surnet for Manchester United da Antonio Valencia ble sendt av banen for å ha meiet ned Real Salt Lakes Sebastian Saucedo halvveis  ut i 2. omgang.

Mourinho ga ellers Lukaku en første start, i spissen for en konvensjonell 4-3-3-formasjon. Men Real, som i sin forrige kamp beseiret LA Galaxy med 6-2, viste nøyaktig hvorfor. De viste seg som en langt mer slagkraftig motstander enn det dorske laget United slo i Carson City.
RLS satte en støkk i gjestene da Silva kaldt og rolig overlistet Pereira etter en utsøkt én-to med Savarino.

Men United slo tilbake nærmest umiddelbart, og minst like uanstrengt og enkelt som ved Reals ledermål. Pogba fant Lingard, som igjen fôret Henrikh Mkhitaryan; og fra kanten av 16-meteren sendte armeneren ballen forbi RLS-keeper Rimando.

Så, etter 38 minutter, sørget Lukaku for sin første United-scoring, takket være Mkhitaryans presise gjennombruddspasning. Det var en ledelse United aldri ga fra seg.

Skaden på Mata og utvisningen av Valencia ble forstyrrende for Uniteds spill. Likevel, da laget økte tempoet, fikk Real problemer, men uten at det var nok til å pynte på resultatet.

ANTONIO VALENCIA – spilte 23 minutter før han pådro seg en unødvendig utvisning.

The Sun:

Neil Custis: Det største gliset etter oppgjøret mot Real Salt Lake tilhørte Romelu Lukaku. £75-millionersmannen hadde åpnet sin scoringskonto for Manchester United, og var åpenbart svært fornøyd med det. Han har et ønske om å bli elsket av United-fansen, og at grunnen skal være scoringer.

“Romelu Lukaku scores winner as Jose Mourinho hands £75million signing his first start and Antonio Valencia is sent off in bizarre circumstances.”

The Sun

Hans første for sin nye klubb kom etter 38 minutter, og var en suser som sendte United opp i 2-1-ledelse til pause. Med en kvikk retningsforandring etter pasning fra Mkhitaryan, sendte han to forsvarere til skyggenes dal, før han rundet keeper og satte ballen i nettmaskene. Det er store forventninger til Lukaku om å score målene som skal snu forrige sesongs uavgjortresultater til seire. Nå kom laget bakfra og tok ledelsen mot nok en MLS-motstander.

Som i første kamp, mot LA Galaxy, skiftet Mourinho ut hele laget før andre omgang. Salt Lake byttet ut samtlige allerede etter en halvtime.
Mourinho måtte imidlertid gjøre nok en endring, like etter timen, da Demetri Mitchell kom inn for en skadet Juan Mata. Derimot kunne han ikke bytte inn noen for Antonio Valencia etter 68 minutter, ettersom han pådro seg rødt kort.

Valencia gikk hardt inn i Sebastian Saucedo og fikk umiddelbart tilsnakk av dommer Allen Chapman. Deretter gikk det ytterligere to minutter der dommeren gikk over for å ta en prat med Mourinho. Han så ut til å gi manageren muligheten til å ta Valencia av banen; hvis ikke ville han bli utvist. Mourinho var åpenbart ikke lysten på å ta ham ut, og dermed kom det røde kortet opp.

Siden vanket det muligheter på begge sider, hvorav Chris Smalling fikk Uniteds største, men han headet over fra kort  hold.

Powered by Labrador CMS