Letter på sløret

Sir Alex med avsløringer om fortiden og fremtiden i nytt dybdeintervju.

Publisert Sist oppdatert

8. mai 2013 kom sjokkbeskjed om at Sir Alex Ferguson ville gi seg som Manchester United-manager etter nesten 27 år i sjefsstolen på Old Trafford.

David Moyes var den nye mannen i den røde stolen, og det var lenge stille fra hans forgjenger. Sir Alex holdt en lav profil gjennom hele sommeren, og det er først nå på høsten at han har begynt å lette på sløret.

Lørdag publiserte The Telegraph et langt og interessant intervju med Sir Alex Ferguson hvor han blant annet snakker om hvordan han håndterte spillere ulikt, hva han følte etter å ha lagt opp, og hvilke planer han har for fremtiden.

Her følger et lite utdrag fra det lange og særdeles interessante intervjuet med manageren Uniteds mektige manager:

– Det er to typer teamtalks. Én hvis man taper, og én hvis man gjør det greit. Jeg pleide å gå mer i detalj når vi ledet, for å unngå selvtilfredshet, for at de ikke skulle ta foten av pedalen. Når man ligger under må man komme til kjernen for å få ting på riktig vei. Hvorfor taper vi? Hvem skuffer seg selv? Så snart man gjør det, går man videre til oppbyggingsdelen hvor man motiverer dem. Noen trenger et klapp på skulderen. Ofte sa jeg: «Paul, det er ikke det ekte deg jeg ser der ute. Det er ikke deg. Du er bedre enn det.» Med andre ord, å kritisere dem med en silkehanske, la dem vite at de skuffer seg selv.

Du kan lese hele intervjuet, på originalspråket engelsk, ved å følge denne linken til The Telegraph sin artikkel .

Powered by Labrador CMS