– Lukaku forsøkte å overtale meg

Andreas Pereira om å velge Brasil – og vrake Belgia.

Publisert Sist oppdatert

Andreas Pereira startet på Uniteds midtbane i de to første kampene denne sesongen.

Han var god mot Leicester i ligaåpningen, men skuffende – sammen med mange andre – mot Brighton.

Etterpå han har dermed vært ute av troppene mot Tottenham og Burnley – etter at Nemanja Matic har gjort comeback.

Denne uka får han imidlertid kjenne på noe sjelden godt. For første gang får han nemlig trene og kanskje spille for Brasils A-landslag.

Selv om det skjer mot Romelu Lukakus ønske.

Pereira, som har brasilianske foreldre, er nemlig født i Belgia der familien fortsatt også bor – og kunne dermed velge mellom de to landene.

– Han (Romelu) forsøkte å overbevise meg (til å endre mening). Han sa til meg: «Du må velge Belgia». Det var det han sa. Han snakker alltid til meg.

– Jeg fortalte ham at det var vanskelig, at Lukau, jeg kan ikke gjøre det. Det blir ikke det samme. Å spille for Belgia er noe annet. Å spille for det brasilianske landslaget….det er Brasil. Det er der jeg føler meg hjemme.

– Da sa Lukaku «Hvis det er sånn så må du følge hjertet ditt». Han respekterte den avgjørelsen, sier Pereira i et intervju med Globo Esporte.

Det var tøft for ham å se at Belgia slo ut Brasil under sommerens fotball-VM, og farens venner ertet ham med å si at han da burde velge Belgia i stedet.

– Men jeg måtte bare fortelle dem: Jeg kan ikke gjøre det. Jeg kan ikke.

Brasil møter USA og El Salvador i denne landslagspausen.

Pereira scoret for øvrig for Brasils U20-landslag i VM-finalen for U20-lag i 2015, men brassene tapte til slutt 2-1 etter ekstraomganger mot Serbia.

Powered by Labrador CMS