Preview Roma – United

Wayne Rooney er kaptein mot et Roma-lag hvor Francesco Totti returnerer. United leder 2-1 i innbyrdes møter mot Roma, alle spilt i 2007.

Publisert Sist oppdatert

Det er unektelig litt ketchupeffekt med United og Roma. Det skulle gå mer enn 50 år fra United først deltok i Europacupen, til Roma kom opp som motstander. Men når det først skjedde, ble det likegodt fire kamper på rappen.

4. april tapte vi 1-2 i Roma, et oppgjør som dessverre kom fullstendig i skyggen av skandaløs oppførsel fra det lokale politiet. Seks dager senere rullet vi over Roma som en dampveivals og stoppet ikke før lystavlen på Old Trafford viste 7-1 med giganttall. 2. oktober kom igjen Roma til Manchester, og denne gangen nøyde vi oss med 1-0-seier, etter scoring av den hvite Pele – eller Wayne Rooney om man vil. Kveldens kamp betyr ingenting for noen av de fire lagene i vår gruppe. Vi blir gruppevinner uansett, Roma blir toer, Sporting Lisboa går til UEFA-cupen gjennom sin tredjeplass, mens Dynamo Kiev er og blir jumbo.

Derfor har også Sir Alex Ferguson sendt ung og reservepreget tropp til den evige stad. Louis Saha (29) og Wes Brown (28) er nestorene i troppen, mens Wayne Rooney (22) er kaptein. Det er andre gang Roon leder United ut. Han gjorde det også da vi slo København 3-0 på Old Trafford i fjor.

15 FRA EGEN STALL

Hele 15 mann av de 20 er fra egen stall, om vi inkluderer Gerard Pique og Fangzhou Dong. Det er seks tenåringer i troppen, inkludert midtbanespiller Sam Hewson og spiss Febian Brandy. Uniteds manager har tro på at guttene vil stå fram, men sier det er en betingelse at det de mer erfarne som Darren Fletcher (som faktisk ikke mer enn 23) og John O’Shea tar ansvar. – Vi sender ikke utpå lag for å bli ydmyket. Vi forventer et lag som representerer Manchester United å være hundre prosent forpliktet til oppgaven, og det vil dere se mot Roma, sa Sir Alex på pressekonferansen. I fjor slo United ut Roma i kvartfinalen i Champions League, en sesong hvor Roma ble nummer to i Serie A, et hav av 22 poeng bak mester Inter. Ferguson mener at Roma gjorde klokt i å ikke sparke trener Luciano Spalletti etter 7-1-massakren på Old Trafford. – Når en trener i Italia taper 7-1, er han som regel død før soloppgang. Men Roma stolte på Luciano fordi han er en utmerket trener, og det gleder meg at han og laget gjør det såpass bra nå.

SENESTE TAP VAR FOR UNITED

Roma har ni seirer, fem uavgjorte og ett tap i Serie A så langt, og er fem poeng etter Inter. Ja, faktisk har ikke Roma tapt en fotballkamp i verken hjemlig serie eller Champions League siden 0-1-tapet for United i Manchester 2. oktober. Siden det har Spallettis elever vunnet åtte kamper, og spilt uavgjort fire ganger. I Chanmpions League har Roma slått Dynamo Kiev 2-0 hjemme, tapt 0-1 for United borte, vunnet 2-1 på Olympiastadion over Sporting Lisboa, spilt 2-2 mot Sporting i Portugal, og vunnet 4-1 over Dynamo i Kiev. I dag gleder alle Roma-fans over at kaptein og meget viktige måljeger Francesco Totti returnerer. Han har ikke spilt siden han ble skadet mot Sporting 23. oktober. Også Philippe Mexes er tilbake, men Simone Perrotta er usikker, mens Alberto Aquilani er skadet, og Marco Cassetti er suspendert. Roma har ikke tapt hjemme i E-cup sammenheng siden 8. desember 2004, da Real Madrid vant 3-0.

REKORDUNG TROPP?

United går for sjette strake seier i Champions League, men gjør det med reservepreget lag, og trolig rekordung CL-tropp. Gary Neville, Owen Hargreaves, Paul Scholes, Ji-sung Park, Ben Foster og Mikael Silvestre er skadet. Spillere som Rio Ferdinand, Patrice Evra, Nemanja Vidic, Edwin van der Sar, Cristiano Ronaldo og Ryan Giggs, blir alle spart.

Uniteds 20-mannstropp: Tomasz Kuszczak (25), Tom Heaton (21), Wes Brown (28), Adam Eckersley (22), John O'Shea (26), Gerard Pique (20), Jonny Evans (19), Danny Simpson (20), Kieran Lee (19), James Chester (18), Tom Cleverley (18), Sam Hewson (19), Nani (21), Chris Eagles (22), Michael Carrick (26), Darren Fletcher (23), Fangzhou Dong (22), Febian Brandy (18), Louis Saha (29), Wayne Rooney (22). Kampen vises på Viasat4 (Norge), kl. 20.45.

Powered by Labrador CMS