Sent torsdag kveld gikk vi videre i Europaligaen, men allerede fredag morgen var det fokusskifte for United-gutta.
På søndag venter Burnley på Turf Moor.
Sist vi møtte Burnley gikk begge lag målløse av banen – en tendens vi har blitt så alt for godt kjent med på Old Trafford denne sesongen.
Én som ser frem til storslått besøk er tidligere United-spiller Robbie Brady. Det har vært en frustrerende sesong for den irske spilleren, som kun har startet fire kamper for Burnley siden januar. Nå ser han mot lysere tider, i et intervju med klubbens hjemmeside.
Annonse
– Det kommer seg. Det tar litt tid å bli vant til en ny klubb og hvordan medspillerne er på banen. Jeg var skuffet etter mine første kamper her. Du ønsker å få til alt, men noen ganger går ikke det. Sånn var det i mitt tilfelle.
Produkt av United-akademiet
Robbie Brady er et akademiprodukt i United, men fikk altså bare én kamp for førstelaget. Siden har turen gått til Hull, først på lån før en permanent overgang, så gikk veien videre til Norwich.
Der fikk han den tvilsomme æren av å være med på et nedrykk, før Burnley la en rekordsum på bordet for Bradys tjenester.
– Jeg var veldig fornøyd med målet mitt mot Chelsea (i januar), men siden har det stoppet opp. Forhåpentligvis får jeg et par til før sesongen er over.
Ønsket å spille for Manchester United
– Det var helt klart riktig av meg å gå til United da jeg var ung, for jeg hadde ikke vært den spilleren jeg er i dag hadde det ikke vært for den klubben. Tiden i United lærte meg så mye om fotball – både av og på banen. Jeg hadde noen skadeproblemer, men jeg ville ikke forandret på noe. Det var en fantastisk tid for meg, sier han.
Han forteller imidlertid at det ble en større utfordring å trenger seg inn i førsteelleveren hos de røde djevlene.
Annonse
– Jeg ønsket å spille for United, men det var så mange gode spillere foran meg i køen. (…) Jeg dro på utlån til Hull – og jeg satt virkelig pris på å spille uke inn og uke ut, sier han.
Burnley sprengte banken
Brady har endt opp med å bli en slags redningsarbeider for nedrykkstruede klubber. Til tross for to nedrykk og et mulig tredje nå denne sesongen, er innleggs- og dødballfoten hans svært ettertraktet.
Så ettertraktet er den, at Sean Dyche valgte å sprenge Burnleys overgangsrekord (for øvrig for andre gang samme sesong) i januar for å signere iren. 13 millioner pund punget de ut, 3 millioner mer enn de betalte for Jeff Hendrick i sommer.
Til sammen har Hull, Burnley og Norwich faktisk brukt nærmere 30 millioner pund på iren, som står med 5 mål og syv assists til sammen i Championship for Norwich og i Premier League for Burnley denne sesongen.
Iren er en av svært mange United-produkter rundt om i ligaen. I Bournemouth er Joshua King, Arsenal har Welbeck, Burnley har Heaton, Keane og Brady, Palace har Zeki Fryers og Frazier Campbell, og Everton har Cleverley.
Hull har James Weir (utlånt til Championship), Leicester har Drinkwater, Simpson, Zieler og Matty James (utlånt til Championship), Boro har Fabio, Stoke har Shawcross, Sunderland har Darron Gibson, Donald Love, O’Shea, McNair samt Januzaj på lån, Watford har snappet opp Cathcart, og WBA har Fletcher, Evans og Foster.
Det summerer seg til hele 24 United-produserte spillere i Premier League, så det er vanskelig å møte noen som ikke har ex-reds.