varane170222n

Raphaël Varane: – Finner meg bedre og bedre til rette

Publisert Sist oppdatert

Raphaël Varane har blitt Uniteds kanskje aller viktigste midtstopper siden overgangen fra Real Madrid i sommer.

Franskmannen slet riktignok med skader i begynnelsen av United-oppholdet, men i løpet av Ralf Rangnicks periode som United-trener har 28-åringen stort sett fått tillit fra start med mindre han en sjelden gang får beskjed om å hvile seg.

Varane sier selv at han stadig finner seg bedre til rette i sin nye klubb.

– Jeg føler meg bedre og bedre. Jeg har hatt muligheten til å ha litt kontinuitet på trening og i kamp de siste ukene, sier Varane i et intervju med Canal Plus, her gjengitt av Daily Mirror.

– Jeg hadde noen tilbakeslag i starten av sesongen, men ting går bedre nå. Jeg føler meg mer og mer avslappet, jeg har blitt bedre til å snakk engelsk og jeg har blitt bedre kjent med lagkameratene mine.

– Godt forhold til  Ronaldo

Det hjelper kanskje også at Varane sent i sommervinduet noe overraskende ble gjenforent med sin mangeårige lagkamerat fra tiden i Real Madrid, Cristiano Ronaldo.

Varane forteller at de to har et godt forhold.

– Han er en person som liker å dele, som liker å snakke om alt det han vet om fotballen og om både fysiske og mentale forberedelser. Vi nøler ikke når det gjelder å snakke om hvordan det er å leve som profesjonell fotballspiller. Det er en flott opplevelse å spille med ham, sier Varane og slår fast:

– Vinnermentaliteten hans er et pluss for laget.

FC Barcelona v Real Madrid CF - La Liga
KJENNER HVERANDRE FRA FØR: Raphaël Varane og Cristiano Ronaldo var lagkamerater i Real Madrid.

Etter hvert som han har funnet seg mer til rette i fotball-England, har Varane også blitt mer vant til forskjellene mellom den engelske og den spanske fotballkulturen.

– Den største forskjellen er intensiteten i kampene. Det er sant at det er mye mer motpress og kontringsspill i Premier League. Jeg må ut i flere dueller og er mer involvert i spillet. 

Selv om det er noe uvant, skal muligheten til å utfordre seg selv og tilegne seg nye opplevelser og kunnskaper ha vært del av grunnen til at Varane valgte å dra til United.

– For min del er det en utfordring å gjenoppdage meg selv, men det er også bra å ikke bare forbli i komfortsonen og bare gjøre det du vet at du er best på.

– Målet er fjerdeplassen

Da franskmannen kom inn dørene sammen med Jadon Sancho og nevnte Ronaldo i løpet av sommerens overgangsvindu, var det mange som fikk høye forhåpninger til denne sesongens United-utgave.

De forhåpningene har laget slitt med å innfri. United har røket ut av både ligacupen og FA-cupen, og sliter med å henge med i kampen om de fire øverste plassene i Premier League.

Bare i Champions League har United en halvveis realistisk mulighet igjen til å ta et trofé denne sesongen.

Fernan
BOM: United har gått på flere frustrerende poengtap den siste tiden.

Varane er likevel klar på at det bor noe i dette United-laget som bør gjøre det mulig å drømme om nytt sølvtøy til Old Trafford.

Jeg tror alle kan se potensialet vi har i dette laget. Vi kan sikte høyt med den kvaliteten vi har i dette laget.

Midtstopperen understreker, slik som flere andre har gjort den siste tiden, at det nå handler om å sette alle kluter til for å karre seg til fjerdeplassen i ligaen, slik at det blir Champions League-spill neste sesong.

Nå i slutten av sesongen må vi fokusere på fjerdeplassen. Det er målet – å kvalifisere oss til Champions League. Denne sesongen har vært ganske hektisk og komplisert, men det er målet vårt nå, sier Varane, i intervjuet som det skal sies at ble gjennomført før møtet med Watford.

Vi nærmer oss den avgjørende perioden av sesongen og alle er klare til å møte de utfordringene som venter oss.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS