varane210723

– Hvorfor blir ikke våre meninger lyttet til?

Publisert Sist oppdatert

En av de store endringene før kommende sesong er at det (som i VM 2022) kommer til å bli mer tilleggstid siden det skal bli en mer presis tidtaking gjennomført for tiden ballen ikke er i spill.

Det vil legges til mer tid for mange typer brudd i spillet (målfeiringer, bytter, skader, forberedelser til dødballer, osv.), og dommerne må ta tiden på disse avbruddene.

Mange synes tilsynelatende at dette er positivt, siden dette kan være et effektivt virkemiddel mot uthaling av tid, men samtidig er det en del som også er bekymret – rett og slett på grunn av den allerede tøffe belastningen for spillerne i Premier League, og at det kan føre til at kvaliteten går ned, og at spillerbelastningen også kan føre til flere skader.

Pep Guardiola ga etter Community Shield-tapet mot Arsenal uttrykk for en viss frustrasjon over at endringene ikke var diskutert med verken managere eller spillere, og Raphaël Varane har i en ny post på sosiale medier gitt uttrykk for det samme.

Franskmannen skriver:

– Vi hadde forrige uke et møte med FA. De la frem anbefalingene fra dommerne om nye avgjørelser og regler. Fra perspektivet til managere og spillere har vi i mange år nå delt vår bekymring over at det er altfor mange kamper, at kampprogrammet er altfor fullstappet og at det er på et farlig nivå med tanke på spilleres fysiske og mentale tilstand.

– Til tross for våre tidligere tilbakemeldinger, har de nå foran neste sesong anbefalt lengre kamper, høyere intensitet og at færre følelser skal vises av spillerne. Vi ønsker bare å være i god stand på banen til å kunne 100% til vår klubb og fansen. Hvorfor blir ikke våre meninger lyttet til?

– Som spiller føler jeg meg veldig privilegert til å gjøre jobben jeg elsker hver dag, men jeg føler at disse endringene ødelegger spillet vårt. Vi ønsker å være på vårt maksnivå, på det beste vi kan være, og levere fantastiske prestasjoner som fansen kan feire hver uke. Jeg mener at det er viktig at vi – spillerne og managerne – setter søkelyset på disse viktige temaene siden vi ønsker å beskytte sporten vi elsker, og gi fansen vårt beste.

Powered by Labrador CMS