PREVIEW: West Ham – United

En seier mot West Ham ville gitt en perfekt start på 2017. Her er alt du trenger å vite før kampen.

Publisert

Dommerkontroverser, stolpetreff og total avslutningssvikt til slutt, greide United å snu 0-1 til 2-1 mot Middlesbrough, og fikk dermed en særs god avslutning på året 2016.

Den første kampen i 2017 blir mot West Ham på bortebane, i en kamp United ser ut til å være nødt til å vinne ikke bare for å nærme seg PL-rivalene, men for å henge med de andre lagene som ser ut til å aldri avgi poeng.

Kampen har avspark klokken 18.15, og sendes på TV 2 sport premium/Sumo. Dersom du befinner deg i Sverige, sendes den på Viasat sport premium/Ultra HD eller viaplay, og på Kanal 3 sport 2, Viasat Ultra HD, Viaplay eller Dplay i Danmark.

Har du ikke tilgang på noe av dette, kan du selvfølgelig også følge kampen eller diskutere den live her på United.no. 

Manchester United

Skader og karantener: Wayne Rooney er fortsatt skadet, og kampen kommer også for tidlig for Luke Shaw selv om han nå er skadefri. James Wilson er som kjent ute resten av sesongen, mens Eric Bailly har reist til Afrika for å spille med elfenbenskystens flagg på brystet i Afrikamesterskapet.

Utover det har Manchester Evening News som vanlig vært på plass og speidet etter hvem som forlot Manchester i retning London. Dette er spillerne de kan bekrefte at er med:

De Gea, Romero, Johnstone, Fosu-Mensah, Valencia, Darmian, Smalling, Jones, Rojo, Herrera, Carrick, Pogba, Fellaini, Young, Mata, Lingard, Mkhitaryan, Martial, Ibrahimovic, Rashford.

Det betyr at trioen Depay, Schweinsteiger og Schneiderlin er utelatt igjen, noe som ikke akkurat gir mindre vann på mølla til ryktene om at de er på vei vekk.

pogbaogco-650-x-358
VIKTIG: Paul Pogba, matchvinneren mot Boro, blir nok ikke hvilt med det første.

Av spillerne Mourinho har tatt med, ville han nok foretrukket å bruke noenlunde samme ellever som i forrige kamp:

De Gea; Valencia, Smalling (Rashford, 72′), Bailly, Blind (Rojo, 64′); Herrera, Pogba, Fellaini (Mata, 64′); Mkhitaryan, Ibrahimovic, Martial.

phil-jones-wba
TILBAKE? Phil Jones ble hvilt i 2-1-seieren mot Middlesbrough nyttårsaften.

På grunn av det tette kampprogrammet må han nok gjøre endringer. Å benytte Smalling/Bailly i forsvaret var nok for å hvile Rojo/Jones som sannsynligvis er tilbake i startelleveren mot West Ham.

Herrera er nok uskreven, og hvis Carricks form er god spiller nok også han. Pogba, Zlatan og Valencia spiller etter all sannsynlighet også igjen dersom de er skadefrie. Så spørs det om Darmian erstatter Blind på venstrebacken, og om Mata erstatter en av vingene, eller om Mkhitaryan og Martial som begge var gode sist får fortsette.

Hva står på spill?

United har dessverre med sine mange uavgjortresultater satt seg i en situasjon der de er avhengige av at motstanderne avgir poeng.

Hadde ikke United vunnet fem kamper på rad, hadde avstanden til toppen vært enorm. Blir det ikke seier mot West Ham på Olympiastadion i London, øker den nok ytterligere.

Rivalene Liverpool, Arsenal og City møter henholdsvis Sunderland (Borte), Bournemouth (Borte) og Burnley (Hjemme), mens Tottenham og Chelsea møtes til internt oppgjør onsdag.

Er ambisjonen topp 4 bør vi håpe på at Chelsea setter ny PL-rekord for antall seire på rad, men er ambisjonen å kjempe om ligagullet er vi nødt til å håpe på en Tottenham-seier.

West Ham

Etter en god periode har West Ham klatret betydelig siden sist United møtte dem, og Hammers befinner seg nå på en 12. plass i Premier League. De stod med tre seire på rad inntil de tapte 0-1 mot Leicester på nyttårsaften, i det Bilic omtalte som en «frustrerende kveld».

Skader og karantener: Mark Noble ble byttet ut med skade i 0-1-tapet mot Leicester lørdag, og må undersøkes av legene. Mannen som innrømmer at han gjorde en farlig takling på Pogba sist de to lagene møttes, er dermed usikker.

payet
FARLIG: Payet har nettet vakre frisparkmål mot United og flere andre, og han dominerer sjanseskapingsstatistikken ifølge Sky.

Sam Byram er tilbake i trening, men var ikke med mot Leicester og er fortsatt usikker. Gokhan Tore, Reece Oxford og Simone Zaza er de tre eneste som defintivt ikke spiller.

Elleveren som tapte mot Leicester:

Randolph; Nordtveit, Reid, Ogbonna, Cresswell, Noble (Lanzini), Koyaté (Fernandes), Antonio, Ayew (Feghouli), Payet, Carroll.

Se opp for: Dimitri Payet. Mannen som bidro sterkt til at Frankrike gjorde et sterkt EM i sommer, har skapt flere sjanser enn noen andre i Premier League denne sesongen ifølge Sky Sports. 72 muligheter har han sjenket sine angrepskollegaer eller forsvarskollegaer på dødball, men West Ham har altså kun scoret 23 mål så langt denne sesongen.

Seks færre enn United, forøvrig.

Innbyrdes stats:

Rent historisk har United hatt en god statistikk mot West Ham, men i det siste har det surnet seg noe for de røde djevlene.

Faktisk har ikke United slått West Ham på 4 kamper (tre uavgjort, ett tap). Med andre ord har altså Slaven Bilic ikke tapt mot Manchester United i ligaen så langt i karrieren.

Sist i PL ble det altså 1-1 på Old Trafford, før United knuste Hammers 4-1 i ligacupen få dager senere.

I 1-1-oppgjøret ble for øvrig Mourinho utvist etter å ha reagert med å sparke en vannflaske da Paul Pogba fikk gult kort.  Darren Randolph ble kampens store spiller, og var flere ganger gjestenes reddende engel.

randolph

Sist United spilte borte mot Hammers var det forøvrig på Boleyn Ground, i det som var den siste matchen på London-klubbens gamle stadion etter 112 år der. Da hadde United snudd til 2-1 ved Martial, før bobleblåserne snudde tilbake til 3-2 anført av Michail Antonio.

Han kan det være verdt å merke seg, ettersom han er West Hams toppscorer med åtte nettkjenninger denne sesongen.

Dommeren:

Burnley v Arsenal - Premier League

Han idømte to gule kort i Uniteds 4-1-triumf, begge til Leicester-spillere. Robert Huth og Danny Simpson var spillerne som gikk over streken i den kampen.

I alt har han dømt 15 kamper denne sesongen, der han har delt ut 63 gule kort, tre røde som følge av to gule, og ett direkte rødt.

Statistikken hans frem til 2015, kan du for øvrig lese her.  Dean har vært dommer lenge, og har hatt sine kontroverser.

Scoringsvarsel:

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

Forhåpentligvis får vi en pangstart på nyåret. God kamp!

Powered by Labrador CMS