Det er all grunn til å tro at mandagens kamp mot Wolverhampton blir en tøffere kamp enn Chelsea – og det er ikke bare etterpåklokskap etter å ha sett United ende opp med 4-0 mot de blå.
Chelsea kom på tredjeplass i fjor mens Wolves ble nummer sju, men mye har skjedd i Chelsea siden sist sesong.
Her er fire grunner til at vi tror Wolves-kampen vil bli tøffere enn serieåpningen – selv om United selvsagt fortsatt har gode sjanser til å reise nordover igjen med alle tre poengene i bagasjen.
1. Skadefritt og problemfritt
Annonse
Hazard har forlatt Chelsea, og overgangsnekten har gjort det vanskelig for klubben å erstatte ham på en skikkelig måte – og da hjelper det heller ikke at flere viktige manglet mot United.
De kom rett og slett til Old Trafford med et mannskap som det ikke var særlig lett å bli skremt av.
I tillegg var det første kamp under Frank Lampard, som kun har én sesong bak seg som manager (en sesong hvor han gjorde det helt OK i Championship, men ikke noe særlig mer).
I Wolves-leiren er det derimot få problemer å spore akkurat nå. De har beholdt nøkkelspillerne, har forsterket seg litt, og har ingen spillere på skadelista. I serieåpningen spilte de 0-0 mot Leicester, som søndag tok poeng (og fort kunne vunnet) på Stamford Bridge.
I tillegg er de kanskje ikke en optimal match for United rent taktisk? De er nok i alle fall vanskeligere å kontre i senk.
2. Wolves er gode mot topplag – og kanskje spesielt mot United?
Wolves gjorde det godt mot topplag sist sesong. I løpet av sesongen gjorde de følgende mot topplag:
Vant hjemme mot Liverpool (FA-cupen)
Tok poeng på hjemmebane mot City.
Vant to hjemmekamper mot United, og klarte uavgjort på Old Trafford.
Vant hjemme mot Arsenal – klarte uavgjort borte.
Vant hjemme mot Chelsea, klarte uavgjort borte.
Tottenham var det eneste av topp seks-lagene som ikke hadde en tung opplevelse på Molineux i løpet av sesongen – men de tapte derimot mot Wolves på hjemmebane.
Annonse
Solskjær har tapt alle sine tre kamper mot Wolves som manager – han tapte nemlig mot dem som Cardiff-manager også.
Raúl Jiménez var involvert i sju Premier League-mål (fire mål, tre målgivende) mot topp seks-lag sist sesong. Bare Sergio Agüero (ni) og Raheem Sterling (åtte) var involvert i flere, ifølge statistikkleverandøren Opta.
3. Wolves har 13 hjemmekamper uten tap
Resultatene nevnt over var imponerende, og det er også hjemmeformen generelt.
2. januar tapte Wolves hjemmekampen mot Aaron Wan-Bissakas Crystal Palace, men etter den smellen har de ikke tapt på Molineux.
De har spilt 13 kamper hjemme siden Palace-tapet, og har vunnet elleve av disse kampene, mens de to siste endte uavgjort. De har blant annet slått Liverpool, United og Arsenal på disse 13 kampene.
4. United har ikke vunnet på borte siden PSG-kampen
Uniteds borteform var strålende i starten under Ole Gunnar Solskjær, men mot slutten av sist sesong hadde vi problemer på bortebane.
Annonse
Så skal det selvsagt sies at United slet både hjemme og borte på slutten av 2018/19-sesongen, og at det derfor ikke nødvendigvis forteller oss så mye, men vi har altså ikke vunnet en eneste tellende bortekamp siden PSG-mirakelet i tidlig mars.
Siden da har vi spilt seks bortekamper, og tapt fem av dem, og spilt uavgjort den siste.
Uavgjortresultatet var mot Huddersfield, mens tapene var mot Barcelona, Arsenal, Wolverhampton x2 og Everton. Tøff motstand, altså, men uansett: tap. Vi trenger en seier for å få slutt på denne rekka.
Hvis vi ikke vinner, så har vi spilt fem Premier League-kamper på bortebane uten seier. Den forrige rekka som overgår den, var mellom april 2014 og november 2014, da vi spilte sju bortekamper i ligaen uten seier under David Moyes, Ryan Giggs og Louis van Gaal.
Nå er det på tide å få slutt på rekka uten seiere på bortebane. Forhåpentligvis har hittegodskontoret i Paris sendt borteformen tilbake igjen til Manchester i løpet av sommeren.