Manchester United v Aston Villa - Premier League

Dette hadde aldri skjedd før i Premier League – kan historien gjenta seg?

Publisert Sist oppdatert

pressekonferansen fredag ble straffespark et tema.

Etter sju kamper av 2020/21-sesongen, hadde Manchester United fått fem straffespark (fire av dem gikk i mål). Denne sesongen har ikke United fått et eneste straffespark i noen turneringer, og trolig skulle United hatt i alle fall to eller tre bare i kampene mot West Ham.

Lørdagens motstander var et av lagene United fikk straffespark mot i fjorårssesongen. Både i oppgjøret på Old Trafford og på Villa Park fikk United straffespark mot Aston Villa.

Det merkelige var at begge straffesparkene kom etter at Douglas Luiz felte Paul Pogba.

Aldri tidligere i Premier League hadde samme spiller laget to straffespark mot United i løpet av en Premier League-sesong, ble vi informert om fra Opta etter kampen på Villa Park, og her gjorde altså Douglas Luiz det ved å felle den samme spilleren også!

Paul Pogba er ventet å starte for Manchester United, og Douglas Luiz er ventet å starte for Aston Villa også – hvis Dean Smith tør!

Kan det skje for tredje gang på rad…?

STRAFFET VILLA: Bruno Fernandes med det første av sine to straffemål mot Aston Villa forrige sesong.

Færre straffespark for alle?

Men tilbake til det faktum at United ikke har fått straffespark hittil denne sesongen, og forskjellen fra i fjor:

Ole Gunnar Solskjærs mannskap er ett av ti lag som foreløpig ikke har fått straffespark.

Joda, United har blitt snytt for straffespark (i flertall), men samtidig kan også forskjellen handle litt om at instruksjonene dommerne har fått har forandret seg noe, og at det dermed blir delt ut færre straffespark generelt.

La oss se på tall:

Om vi ser på hele Premier League, så har det ifølge Transfermarkt hittil denne sesongen blitt utdelt 13 straffespark etter at alle lag har spilt fem ligakamper.

2,6 straffespark per serierunde, altså.

Hvis dommerne peker på straffemerket med samme frekvens resten av sesongen, så vil det gi nesten 100 straffespark, siden 98,8 er svaret en får ved å gange 2,6 med 38.

I 2021/22-sesongen ble det totalt gitt 125 straffespark. Det ligger altså an til en nedgang denne sesongen.

For øvrig er West Ham, med to straffebom, den eneste klubben som har bommet på straffespark hittil denne Premier League-sesongen.

West Ham United v Manchester United - Premier League
10: Cristiano Ronaldo viser frem ti fingre for å illustrere hvor mange klubber som ikke har fått straffespark hittil denne sesongen.

Powered by Labrador CMS