Manchester United v Atletico Madrid: Round Of Sixteen Leg Two - UEFA Champions League

Våre vurderinger om laget mot Leicester

Publisert Sist oppdatert

Du er nok ikke alene hvis du føler det er en evighet siden Manchester United spilte sist.

Og i fotballen er kanskje 19 dager som en evighet å regne?

Det gjør det naturligvis ekstra vrient å tippe laget.

Manchester United skal imidlertid ha brukt tiden siden Champions League-exiten mot Atlético Madrid godt. Klubben har vært i dialog med Erik ten Hag og minst ytterligere to kandidater, og skal nå i gang med runde to av jobbintervjuene.

Kanskje var Brendan Rodgers aktuell for noen måneder siden, men det er ingenting som tyder på at han skal kombinere lørdagens Old Trafford-visitt med et jobbintervju på kontoret til John Murtough.

De to siste sesongene har han mistet en topp fire-plass på målstreken. Nå handler det om å avslutte på en god måte på øvre halvdel av tabellen.

For Manchester Uniteds vedkommende er oppgjøret mot Leicester den første av ni kamper som må vinnes dersom det skal bli Champions League for Ten Hag, Mauricio Pochettino eller den som leder laget neste sesong.

Det var i alle fall konklusjonen til Ralf Rangnick før landslagspausen.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League
KLAR FOR INNSPURT: Ralf Rangnick vet at Manchester United ikke tåler mange poengtap på oppløpssiden.

Manchester United

Edinson Cavani er den eneste vi med sikkerhet kan slå fast er ute. Rangnick fortalte på sin pressekonferanse at 35-åringen er ute i noen uker.

Raphaël Varane skadet seg i den første landskampen for Frankrike, men var tilbake i den neste.

Så manglet Cristiano Ronaldo da spillerne sjekket inn på spillerhotellet fredag kveld. Dermed er han også ute av vårt tips.

Dermed måtte vi velge to av Rashford, Elanga og Pogba, i stedet for bare én. Det føles litt hipp som happ, men vi valgte de to første – siden de på papiret vil være de to mest offensive valgene før en viktig hjemmekamp som United må vinne. Heller tre klare offensive typer og tre midtbanespillere enn to offensive og fire midtbanespillere, men her kan selvsagt Ralf Rangnick vurdere annerledes.


David de Gea – Smertefullt gjensyn med gamleklubben på Old Trafford. Vondt ble verre da han ble vraket av Luis Enrique åtte måneder før VM i Qatar. Derimot full tillit hos Rangnick.

Diogo Dalot – Veksler litt med Aaron Wan-Bissaka, men virker å være førstevalget. Spilte mot både Tottenham og Atlético Madrid før pausen.

Raphaël Varane – Pådro seg en liten smell mot Elfenbenskysten, men var tilbake mot Sør-Afrika. Sikker på laget, all den tid han er 100 prosent.

Harry Maguire – Debatten om United-kapteinen har fått mye oppmerksomhet i England den siste uka, og kapteinen har blitt tatt i forsvar av både Rangnick og Gareth Southgate. Enn så lenge er det ingenting som tyder på at han mister plassen til Victor Lindelöf.

Luke Shaw – Alex Telles har ikke gjort seg bort som venstrebackvikar, men med gode muligheter for restitusjon og treningsøkter, tror vi Shaw er tilbake på laget mot Leicester.

Fred – Søramerikanerne returnerer ofte sent, men 81 minutter mot Chile 24. mars er det eneste Fred har vært opptatt med. Dermed stiller nok Duracell-kaninen med fullt batteri på lørdag. Blitt en viktig brikke på midtbanen for Rangnick.

Scott McTominay – Den skotske krigeren spilte bare én av to landskamper i pausen. Trives med Fred ved sin side.

Anthony Elanga – Skulle han starte eller ville det bli et innhopp fra benk etter å ha spilt for det svenske A-landslaget? Vi hellet mot Rashford fra start og Elanga på benk, men det var før Ronaldo ikke ble sett på spillerhotellet fredag kveld. Uten Cavani, Ronaldo eller Greenwood så er det ikke så mange naturlige offensive alternativer igjen. Jesse Lingard er ett, men han har jo stått klart bak Elanga i køen. Elanga kan også bytte på i å dekke spissrollen.

Bruno Fernandes – Sendte Portugal til VM, og ble gratulert med ny kontrakt da han returnerte til Manchester. Selvskreven, selv om noen mener 23 målpoeng på 37 kamper er i underkant av godkjent.

Jadon Sancho – Vært lagets store formspiller de siste månedene, men ble likevel oversett av Southgate. Det gir kanskje bare ytterligere motivasjon, nå som det nærmer seg VM?

Manchester United Training Session
FORMSTERK: Jadon Sancho har vist lovende takter i United-drakta de siste månedene.

Marcus Rashford – Var et stort spørsmålstegn i vårt uttak, men da Ronaldo ikke var å se på spillerhotellet fredag så ble dette enklere. Uten Greenwood, uten Cavani, med Martial i Sevilla og også Ronaldo ute så må jo Rashford spille. Forhåpentligvis har pausen på 2,5 uke siden forrige kamp gjort ham godt.

Leicester

I oktober snudde Leicester hjemmekampen mot Manchester United og påførte Ole Gunnar Solskjær et vondt 2-4-tap.

Fire ligakamper senere var det slutt for nordmannen.

Leicester City v Manchester United - Premier League
2-4: Cristiano Ronaldo gikk målløs av banen mot Leicester i oktober.

Rodgers klarte imidlertid ikke å bruke oppturen som et vendepunkt for revene. Seks tap har det blitt i 2022, inkludert FA Cup-oppgjøret mot Nottingham Forest. Rett før pausen slo de Brentford 2-1, en seier som sendte dem opp på 10. plass.

Både Jamie Vardy og Wilfred Ndidi er ute mot United, noe som utvilsomt kan være en fordel for United.

Mulig lag: Schmeichel; Justin, Evans, Söyüncü, Castagne; Tielemans, Mendy; Maddison, Dewsbury-Hall, Barnes; Iheanacho.

Powered by Labrador CMS