Våre vurderinger om laget mot City

Publisert Sist oppdatert

United-spillerne bør ha ristet av seg den verste skuffelsen etter nederlaget mot RB Leipzig i Champions League, for nå venter kanskje sesongens aller tøffeste hjemmekamp.

Men Pep Guardiolas Manchester City har, i likhet med United, variert veldig i prestasjonene så langt denne sesongen.

Det er også verdt å huske på at Ole Gunnar Solskjær har en oppløftende statistikk mot spanjolen.

SIST LIGAMØTE: Forrige sesongs byderby mot City var forrige gang det var tilskuere på Old Trafford. Da punkterte Scott McTominay kampen med et fantastisk langskudd og det var ikke vanskelig å se hva seieren betød for United-spillerne.

Samtidig er Uniteds problemer hjemme på Old Trafford velkjente.

Ole Gunnar Solskjærs mannskap er Premier League beste bortelag så langt denne sesongen, men hjemme på Old Trafford har det kun blitt én seier i ligaen på fem forsøk, og også den satt langt inne mot nyopprykkede West Bromwich.

Dette er en kamp begge lag bør vinne for å ha heng på tetlagene, og for Solskjærs del, for å holde kritikerne på en armlengdes avstand etter RB Leipzig-kampen.

Det største usikkerhetsmomentet er om Solskjær kommer til å gå for 3/5 eller 4 bak. United har slått City med begge variantene, men Solskjær har valgt tre stoppere med vingbacker i de to siste oppgjørene mot City, som begge har gitt seier.

Selv om den taktikken ikke lyktes mot RB Leipzig, har vi en følelse av at Solskjær vil prøve den på ny mot City.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Anthony Martial er tilbake etter skaden han pådro seg mot West Ham, mens det er mer usikkert om Edinson Cavani rekker helgens byderby.

Phil Jones har blitt en gjenganger på denne listen, og er neppe aktuell for spill før i 2021.

VINN DRAKT, HUSK TIPP LAGET: Fristen er 12.00 lørdag.


David de Gea – Spanjolen skadet seg mot Southampton og fikk en ny smell mot PSG. Dean Henderson fikk derfor tillit mot West Ham og leverte en bra kamp. Mot RB Leipzig var imidlertid De Gea på plass mellom stengene igjen, og selv om spanjolen ble kritisert for RB Leipzigs tredje scoring, er det vanskelig å se at Solskjær bytter keeper til denne storkampen. Det ville i så fall signalisert at et mer permanent tronskifte er på gang i United-buret.

Aaron Wan-Bissaka – Ingen heldig opptreden i Leipzig, men mangler reelle konkurrenter. Farten og taklingsstyrken hans blir god å ha uansett om han skal bryne seg på Sterling, Torres eller Mahrez.

Victor Lindelöf – Har startet samtlige ligakamper med unntaket av fadesen mot Tottenham da han var skadet. Lindelöf er Maguires makker og spiller mot City.

Harry Maguire – Den eneste som har startet samtlige ti ligakamper denne sesongen. Starter selvsagt denne også.

Luke Shaw – Kombinasjonen av Shaw som en tredje midtstopper og Alex Telles på venstrebacken ble beskrevet som en god løsning for United da Telles kom til klubben. Mot RB Leipzig fungerte det derimot overhodet ikke, men det var det i sannhet veldig lite som gjorde den første halvtimen for United. Vi tror Shaw blir trukket inn på stopperplass mot City for å hindre kreative angrepsspillere hos gjestene rom.

Alex Telles – Har startet de seks siste kampene i all turneringer, og vi tror han får muligheten på ny selv om Tyskland-turen til Leipzig er en han ikke vil huske med glede.

FÅR TILLIT: Innleggsfoten til Alex Telles kan bli god å ha mot Manchester City. Vi tror brasilianeren får sjansen fra start.

Scott McTominay – Arbeidsjern på midten som vil bite fra seg mot ballsikre City-spillere. Sammen med Fred må han stanse Kevin De Bruyne.

Fred – 1. omgangene mot West Ham og RB Leipzig viste tydelig hva United mangler uten Fred. Bankers i denne kampen, og blir helt sentral om United skal stoppe Citys finspill. Det blir viktig for brasilianeren å kontrollere temperamentet.

Bruno Fernandes – Premier Leagues beste spiller denne sesongen. Har nå 15 mål og 11 målgivende siden debuten mot Wolverhampton i vår. Ingen annen Premier League-spiller, uansett posisjon, har vært direkte involvert i så mange mål i det tidsrommet. Snart fortjener han å entre Old Trafford, båret på gullstol av lagkameratene.

Anthony Martial – Tilbake etter skaden han fikk mot West Ham og vi tror han går rett inn på laget, særlig ettersom Edinson Cavani er usikker og trolig i beste fall blir å finne på benken. Har mye å bevise nå, men scoret i sist ligakamp mot City da United vant 2-0 i vår.

Marcus Rashford – Har slitt med en skade, men sier selv han vil trosse smertene og spille. Viktig angrepsvåpen for United, særlig ettersom vi kan vente oss et kontringsvillig United.

VINN DRAKT, HUSK TIPP LAGET: Fristen er 12.00 lørdag.

Alternativene

Edinson Cavani – Solskjær sa på fredagens pressekonferanse at Cavani var usikker og at en endelig avgjørelse ville bli tatt senere. Det betyr nok i beste fall benken for veteranspissen.

Dean Henderson – Puster David de Gea i nakken, men vi tviler på at Solskjær vil bytte keeper til storkampen.

Donny van de Beek – Det er lett å argumentere for at nederlenderen burde få starte flere kamper i ligaen, men mot City er vi ganske trygge på at Solskjær foretrekker duoen Fred og McTominays defensive kapasitet. Kan bli en joker fra benk

Paul Pogba – Har ikke skaffet seg mange nye venner i United-kretser den siste uken etter at agenten hans Mino Raiola gikk ut i media og sa at Pogba ønsker seg bort. Kan likevel bli en joker fra benk.

Mason Greenwood – Unggutten er trolig den spilleren som vil komme inn på bekostning av Alex Telles om Solskjær velger fire bak. Vi har ham på benken, men vil heller ikke bli overrasket om han starter.

Daniel James er et alternativ på kant om Solskjær prioriterer løpsstyrke, men det er lite James har vist som tilsier at han starter denne kampen. Vi tviler ellers på at Nemanja Matic eller Juan Mata starter, men begge vil nok være i troppen.

VINN DRAKT, HUSK TIPP LAGET: Fristen er 12.00 lørdag.

Manchester City

Pep Guardiola har bekreftet at Sergio Aguero kun er aktuell for benken etter at han kom inn mot Marseille den siste knappe halvtimen i onsdagens Champions League-kamp.

LES OGSÅ: – Solskjær er sterk nok. Han vet hvordan denne jobben fungerer

Ilkay Gundogan er også usikker, mens Eric Garcia definitivt er ute. 

City har trøblet på bortebane denne sesongen etter en solid 3-1-seier i åpningskampen mot Wolverhampton.

Foruten Wolves er tabelljumbo Sheffield United det eneste laget Guardiolas mannskap har slått på fremmed gress, mens det har blitt tap for Tottenham og uavgjort mot Leeds og West Ham. 

VIKTIG: Verken United eller City har strengt tatt råd til å tape lørdagens byderby. Det vet både Ole Gunnar Solskjær og Pep Guardiola.

I likhet med Ole Gunnar Solskjær trenger ikke Pep Guardiola å fortelle spillerne sine hva som står på spill lørdag kveld. Det handler ikke bare om å være best i Manchester by, men også å få heng på tetduoen Tottenham og Liverpool som, på papiret, har overkommelige motstandere denne helgen.

Guardiola liker å rotere på laget, men mot United tror vi City-manageren rett og slett kommer til å stille med det aller sterkeste mannskapet han har mulighet til.

Det betyr trolig at han velger å benke Ferran Torres fra start og satse på Mahrez og Sterling på kantene.

Mulig lag: Ederson; Walker, Laporte, Dias, Mendy, Rodri, Fernandinho, Mahrez, De Bruyne, Sterling, Jésus.

Powered by Labrador CMS