Våre vurderinger om laget mot Chelsea

Vi tror Ole Gunnar Solskjær gir tillit til Edinson Cavani fra start mot Chelsea.

Publisert Sist oppdatert

En landslagspause slår ofte uheldig ut for lag som har mange spillere på internasjonale oppdrag. For United kom imidlertid pausen svært beleilig etter det stygge 1-6-tapet mot Tottenham.

Spillerne fikk et avbrekk fra negativiteten, samtidig som Solskjær og trenerteamet fikk jobbet godt på treningsfeltet med dem som ikke spilte landskamper.

Det ga umiddelbare resultater. 

4-1 mot Newcastle var ikke bare en resultatmessig opptur, det var også en solid gjennomført kamp av United. Det samme kan trygt sies om bragden i Paris da United slo fjorårets Champions Legaue-finalist, PSG, 2-1 i den franske hovedstaden.

FORHÅNDSSAKER:

Nå venter en tøff ligakamp mot Chelsea, et lag som i likhet med United har hatt en varierende start på Premier League-sesongen.

MATCHVINNER: Marcus Rashford sørget for en perfekt United-kveld i Paris. Igjen….

I løpet av Uniteds fire første Premier Legue-kamper denne sesongen, har vi blitt servert hele 21 mål. Slå det sammen med 22 mål i Chelseas fem kamper og det burde ligge til rette for en fartsfylt og målrik kamp på Old Trafford lørdag ettermiddag.

Men det kan også bli den rake motsetningen med to managere som vet at deres respektive angrep fungerer langt bedre enn det defensive spillet, og at mye av fokuset derfor blir å stanse motstanderen.

Manchester United

Kaptein Harry Maguire var utilgjengelig mot PSG og erstatteren Axel Tuanzebe leverte en strålende kamp i Paris. Nå virker det som om Maguire vil bli klar igjen og da tror vi han går inn på laget.

Eric Bailly og Phil Jones er definitivt ute med skader, og det samme er Jesse Lingard.

Anthony Martial må stå over etter det røde kortet mot Tottenham.

Edinson Cavani har trent for fullt denne uken, og i løpet av fredagen skal det tas en avgjørelse på om han blir klar til Chelsea-kampen. Ole Gunnar Solskjær lettet litt på sløret og antyder at han er optimist.

– Han har trent hardt og godt. Jeg tror han vil bli tilgjengelig i helgen, sier Solskjær til MUTV. 

Det er også ventet at Mason Greenwood er tilbake i troppen lørdag ettermiddag. Axel Tuanzebe var strålende mot PSG, men vil han tåle en ny kamp allerede nå etter å ha vært ute med skade i lang tid?

En rekke av spillerne som starter lørdag ettermiddag vil være selvskrevne på laget, men noen av posisjonene er usikre, og vil bli avgjort av hvilken formasjon Solskjær velger. Nordmannen har flere ganger tidligere benyttet 3-5-2 mot Chelsea og vi tror han vil gjøre det igjen nå.


David de Gea – Solid opptur mot både Newcastle og PSG. Har slått tilbake mot kritikerne etter en variabel start på sesongen.

Victor Lindelöf – Har vist seg fra en tryggere og mer stabil side etter landslagspausen, selv om det var noen småfeil mot Newcastle. Nyter stor tillit under Solskjær og stod frem som en forsvarssjef mot PSG.

Harry Maguire – Stod over mot PSG med en liten skade, men er ventet å bli klar til Chelsea-kampen. Blir han det, tror vi han vil starte på bekostning av Axel Tuanzebe.

TILBAKE: Harry Maguire er trolig tilbake mot Chelsea og vil ta den ene stopperplassen. Vi tror også Luke Shaw og Victor Lindelöf starter i midtforsvaret, mens Mason Greenwood starter på benken.

Luke Shaw – Shaw har spilt noen av sine beste kamper i United-trøyen som midtstopper i en trebackslinje. Vi tror Solskjær kjører samme variant mot Chelsea som mot PSG, og at det betyr Shaw fra start i midtforsvaret sammen med Maguire og Lindelöf.

Aaron Wan-Bissaka – Strålende mot PSG og virker å ha funnet formen. Bunnsolid én mot én og Wan-Bissaka blir et viktig våpen for å temme venstrekanten til Chelsea.

Alex Telles – Absolutt godkjent i United-debuten mot PSG, spesielt motstanderen tatt i betraktning. Vi tror brasilianeren får en ny sjanse mot Chelsea, ikke minst på grunn av innleggsfoten som kan bli et farlig angrepsvåpen for United.

Scott McTominay – Solid innsats med å stoppe Neymar i Paris. Vil få en lignende rolle for å stoppe Chelseas kreative og offensive midtbanespillere.

Fred – God ryddejobb mot PSG og vil få den samme jobben mot Chelsea. Kreativiteten kan overlates til andre, mens Fred kan ta seg av mye av grovarbeidet.

Bruno Fernandes – Portugiseren er det ingen tvil om. Vokser videre i United-trøyen og mot PSG fikk han også kapteinsbindet. Bankers på laget.

Marcus Rashford – Englands mest omtalte fotballspiller denne uken, og det av alle de rette årsakene. Først sendte han United-fansen til himmels da han ble matchvinner mot PSG, deretter fikk han en rekke lokale bystyrer til å tale regjeringen midt imot ved å tilby gratis mat til skolebarn også i høstferien. Svært oppløftende og god i de to siste kampene, og vil få en ny mulighet til å lede United-angrepet mot Chelsea.

Edinson Cavani – Var ikke med i troppen mot PSG fordi han ikke var helt klar, men det tror vi veteranspissen er nå. Cavani er en hardtarbeidende spiss som beveger seg smart. Chelsea-forsvaret vil få sin fulle hyre med å temme spissen. Solskjærs taktikk mot PSG høstet ros, og vi tror han vil satse på en lignende tilnærming til denne kampen. Det betyr at Solskjær vil trenge to hardtarbeidende spisser, og det vil han få med Rashford og Cavani.

Chelsea

Frank Lampard må klare seg uten keeper Kepa Arrizabalaga og unggutten Billy Gilmour. Det svekker imidlertid ikke Chelsea nevneverdig. 

UJEVN START: Chelsea har, i likhet med United, hatt en ujevn start på sesongen. Frank Lampards menn har scoret mange mål, men virker også sårbare bakover.

Frank Lampards mannskap har variert veldig i prestasjonene så langt denne sesongen. Laget har vist gode offensive takter med minst tre mål i fire av de fem Premier League-kampene denne sesongen, men tre baklengs mot både West Bromwich og Southampton vil bekymre Frank Lampard.

Chelsea spilte 0-0 mot Sevilla hjemme på Stamford Bridge i Champions League, samtidig som United slo PSG 2-1 i Paris.

Mulig lag: Mendy, James, T. Silva, Zouma, Chilwell, Kanté, Jorginho, Pulisic, Havertz, Mount, Werner

Martin Atkinson dømmer oppgjøret på Old Trafford. 

Powered by Labrador CMS